Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - laranjit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumlaranjit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
terecikk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı terecikk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: laranjit
    Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2015 Saat 11:09
Kadir bey iyi günler benim 7 aylık 9kilo 100 gr 71 cm boyunda oğlum gece bişiyi yoktu sabah uyandığında sanki boğazımızı temizlemek için çıkardığımız sesler gibi garip sesler hıım hıım diye uyandı daralmış gibi ıkınma gibi kötüleşti acilde oksijen verdiler çoçuk doktoru ses telleri ödem yapmış dedi dekort 1,5mg yaptılar pulmicort hava vermek istedi ben verditmedim ventolin aferin yazdı bide almadık bi hafta sonra kontrole gel dedi akciğer rontgeni gerek duymadığımız halde çektiler ama çoçuk daralınca korkumuzdan çektirdik ne yapmalıyız bundan sonra bi daha tekrar ederse ne yapalım evdeCry
Yukarı Dön
terecikk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı terecikk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2015 Saat 13:04
söylemeyi unutmuşum tıkanması öksürerek falan olmuyordu öyle durduk yere oldu kan sayımında bişiy çıkmadı dediler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118370
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2015 Saat 19:34
Krup (Akut Larenjit) gecirmis...
Tek ilaci Decort ampul'un igne olarak yapilmasidir.. Bazi salaklar bu ilaci icirirler, onlara aldirmayin...
Hastalik; 3 gece hastaligidir. Decort ampul yapildigi icin, siz bu devreyi rahat gecireceksiniz.. 3. gunden sonrasi, siradan bir Grip gibi seyreder.
Hayret; nasil oldu ise Decort yapmasini ogrenmisler.. Bazi zavallilarin uyguladigi Prednol kisa sureli etki gosterdiginden, hic bir ise yaramaz. Decort ise; 48 saat etkilidir.
ASLA Astim ilaclari, kortizonlu spreyler uygulanmaz... Decort'u ogrenmis ama eski hastaliklarindan bir turlu kurtulamamislar. Hele Aferin yazmasi zir cahil oldugunun gostergesidir.
Akciger Grafilerinde hic bir halt cikmaz, bosuna para almak icin cektiler.
Kontrol filanda gerekmez. Maksadi basiniza isler acip devamli gitmenizi saglamak..
Ucuz kurtulmussunuz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Ağu 2015 Saat 19:35
Yukarı Dön
terecikk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı terecikk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2015 Saat 11:43
çok sağolun ben birde şunu merak ettim burdaki krup olan çoçuk hikayelrinde hep öksürük var benim oğlum hiç öksürmedi aniden sabah fenalaştı nefes alamayıp ağladı böyle kriz gibi geldi böyle olması normal mi krup hastalığında
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118370
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2015 Saat 19:22
Oksuruk; 2. plandadir. Otercesine bir nefes alisin arkasindan, boguk bir sesle 1-2 defa oksurebilirler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.