Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Yenidoğan
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yenidoğan
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYenidoğan

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
berlev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 153
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı berlev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yenidoğan
    Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2015 Saat 10:58
Değerli Hocam,

İlk çocuğumu sizinle birlikte 3 yaşına kadar getirdik. Öncelikle Allah ebeden razı olsun zira her türlü saçma müdahalesinden korudunuz doktorların. Buna çeşitli röntgenler ve tuhaf antibiyotikler de dahildi. 

Şimdi bir evladım daha var 16 günlük. 3400 kg 49 cm doğdu, 46 cm kafa çapı.

- Doktor Devit gibi bir ilaçtan hiç bahsetmedi. Ben önceden oğlum için kullanmıştım. Şimdi bu oğluma da kullanmam gerek diye düşünüyorum. Bu kilo için günlük ne kadar vermeliyim, tavsiyenizi rica ederim.

- Ağzında pamukçuk var ve Becu Blau gibi bir mürekkep adı yazdı bize. Ne kadar kullanacağımızı yazmadı. Siz ne tavsiye edersiniz?

- Göbeği 11. gün düştü, hala kan sürülmesi oluyor az az bezinde. K vitamini verdi 2 doz, vurduralım mı? Önce size sormak istedik.

- Son olarak da hocam, Sarılığı var hala. Dün itibariyle (15. gün) 7'ye düştü. Zaten en fazla 10,50 olmuştu. 21. gün de topuktan kan verin diyorlar. Sizce gerek var mı? Uyku ağırlığı filan yok, sadece göz akında hafif sarılık var, biraz da teninde..

Çok soru sordum, değerli vaktiniz için minnettarım,
Saygılarımızla,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117281
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2015 Saat 19:36
1- Dvit3 damla:Gunde 5 damla, veya MultiTabs damla, gunde 1 ml verin.. Damlaligin ustunde, 1ml cizgisi var, oraya kadar ilac cekilecek..
2- BucoBleu, hala satiliyor demekki!!!! Enteresan.. Sultan Palamut zamanindan kalma bir ilac. Siz Mikostatin damla, gunde:3x20 damla kullanin...
3- O kadarcik gobek kanamasina IGNE gerekmez.. Gerek bu kanama, gerek Pamukcuk olmasi, bebege asiri steril BAKILDIGININ ISARETIDIR.... Sakin STERIL BAKMAYIN, TEMIZ BAKIN.
4- Sarilik bir defa dusmeye basladiktan sonra, tekrar Bilirubin baktirmaya gerek yoktur... O sahtekarin niyeti baska.. Her gittiginizde bir hastalik uyduracak, doktordan cikamiyacaksiniz..
Ayrica da, Sariligi olan cocuk cok uyur diye bir sey yoktur, uydurmadir, o yasta butun bebekler cok uyur.

Yeni dogan ile ilgili MAKALEMI ve Alt Forum yazilarini muhakkak okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Eyl 2015 Saat 19:37
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.