Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geçmeyen tekrarlayan ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGeçmeyen tekrarlayan ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Zeyneptuba Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeyneptuba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geçmeyen tekrarlayan ateş
    Gönderim Zamanı: 18 Eki 2015 Saat 13:22
Hocam Allah razı olsun sizden. Sayenizde Ateş anında Nasıl müdahale edebilirim öğrendim forumdan. geçen hafta hastalandım. Burun akıntısı baş ağrısı halsizlik nedeniyle. 4 gün direndim. Son gün bayılma safhasına gelince acile gittik. Faranjit sinüzit ilerlemiş dediler. Orada iespor diye antibiyotik iğne vurmuşlar. Cuma günü rapor aldım kızımlaydım. Sanırım O' na da bulaştı çünkü perşembeden itibaren dün akşama kadar 3 gün boyunca öğleden akşama hep ateşlendi. Hiçbir ilaç vermedik. Üzerini incelttik 38 lerden 37.5 lara indi. Ama çok Mutlu iştahı hafif azalmış sıvı alımında sorun yok diye korkmadık sizin yazdıklarınızı okudum. Tek hatam Ateş sırasında suyla vücuda kompres yapmışım. Siz yapmayın yazmışsınız.
Neyse çok uzattım hocam dün çok az yemek yedi ishaldi gece aç kalınca baya yiyip uyudu ben de ateşi düştü diye giydirmiştim. Gece 4 te 38.5 39 arası ateş çıktı. Paranox fitil yarım olarak verdim. Hemen ardından kaka yaptı sanırım hepsi çıktı. Yine huysuz değildi. 2 saat boyunca 38 de kaldı ateşi eşimin baskısıyla ya doktor ya calpol. Doktora gidersem tahlil ve antibiyotik kesin yazacak diye istemedim. Calpol verdik. Tam ölçek. Sonra tekrar emdi rahatladı yattı 4 saat sonra normale düştü ateşi.
Kızım 6 aylık. 8.5 kilo 70 cm civarı. Antibiyotik bir sefer bir kaşık aldı sonra tavsiyenizle kestim. Öksürük şurubu vs hiç almadı. Hocam ateş beraberinde hiçbir belirti olmadan neden çıkıyor. Öksürük yok. Halsizlik yok. Burnu açık. Yenesi bugün gayet güzel. Genci biraz dolu sanırım. O da çok az. Kaka biraz katı gibi normalden tek farkettiğim bu sabah buydu.bir de dün iki kez kustu. Bu kadar. Doktorluk bir durum var mı. Bana yapılan Antibiyotik mi onu böyle yaptı.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118370
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2015 Saat 19:12
Domuz Gribi; Grip arazlari yaninda, kusma ve ishal yapar. Atesi dusurmeyin, Antibiyotik vermeyin.
antibiyotik, hele igne seklinde cok sacma!! Tamamen "Show" amacli.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeyneptuba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2015 Saat 09:35
Hocam dediğiniz gibi oldu 2 gündür ağır bir Ateş ve burun akıntısı var. Burnu okadar dolu ki ememiyor, uyuyamıyor. Ve Ateş hep 38 de. Çalışıyorum süt bırakıp işe gidicem ama ateşten korkuyorum. Dünden beri hiç düşmedi hocam sabit 38. Bir de ishal ve kusma yok geçti onlar, akıntı çoğaldı. Kulağından da bal renginden biraz koyu parçalar çıkıyor. Doktora gideyim mi hocam. Hemen antibiyotik yazacaklar biliyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118370
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2015 Saat 18:39
Sadece, benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeyneptuba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2015 Saat 22:18
Tamam hocam çok sağolun
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.