|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
humeyra26 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Eki 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı humeyra26
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Eki 2015 Saat 17:58 |
![]() Hocam 13 aylık kızımın kan tahlili sonucu bu şekilde çıktı. Dr aşırı kansizlik var dedi ve ferrum surupla zinko-k surup başladı. Acaba dogrumudur? Suruplarda bulunan parabenden dolayı kullanmak istemiyorum. Nutragen ferromixin kullansam olur mu? Şimdiden çok teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118263 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Bu yas icin ciddi bir eksiklik var.
EGER; yapan Laboratuvara guvenmiyorsaniz, baske bir yerde tekrar yaptirin... Gene boyle dusuk gelirse, Hemoglobin elektroforezi gerekir.. Bu yasta, bu kadar dusukluk, akla: Akdeniz anemisi veya Orak Hucreli anemiyi akla getirir.. Merak etmeyin, Losemi DEGIL... 2- Parabenler hakkindaki palavralara kanmayin... What is it? Methylparaben has been used as a preservative in the food, cosmetic, and pharmaceutical industries for over 50 years. The chemical formula for methyl paraben is C8H8O3. It is also found naturally in fruits like blueberries where it has antimicrobial activity. Methylparaben is completely absorbed through the skin or after ingestion, and it is hydrolyzed to para-hydroxybenzoic acid, and metabolites are rapidly excreted in the urine. There is no evidence of accumulation. It is on the FDA generally regarded as safe list. Acute toxicity studies in animals indicate that methylparaben is practically non-toxic by both oral and injectable routes. It has not been shown to be teratogenic, carcinogenic, mutagenic or embryotoxic. |
|
![]() |
|
humeyra26 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Eki 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı humeyra26
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı humeyra26
Merhaba hocam öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.O tahlilleri devlet hastanesinde yaptirmistim.Sonrasında universite hastanesine gittik. Herşeyi ayrıntılı bir şekilde anlattım.Çıkan tahlil sonucunu gösterdim ve sizin söylediklerinizi de paylaştım.Sıkı bir muayeneden geçtik tekrar kan verdik. sonuç olarak aşırı derecede demir eksikliği olduğunu söylediler.Sebep olarak 4. Aydan sonra verilen kan damlasini kullanmamami gösterdiler.ferrum surubu kesip yerine ferro sanol verdiler.Bol bol et yedirmem gerektiğini söylediler.yeni tahlil sonucunu size gönderiyorum degerlendirirseniz sevinirim. diğer hastalıklarla ilgili şüpheniz varsa özel hastaneye götüreceğim. birde kızım surubu kesinlikle içmek istemiyor. Psikolojisinin bozulmasından korkuyorum ne yapabilirim? yiyecek ve icecegine karıştırdım reddediyor içmiyor. Değerli yorumlarinizi bekliyor ilginiz için çok teşekkür ediyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118263 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ayni APTALLIGI, Universite Hastanesi bile yapmis... Turkiye'de sagligin civisi cikmis!!!
O ne Universitesi ise, onlara, adam gibi is yapmalarini ve 13 aylik bir cocuk icin, "ERISKIN" Referans Degerlerini kullanmamalarini soyleyin.. Allah bilir, bunlarin, boyle bir fark oldugundan bile haberleri yoktur... Zaten sonucta; isportadaki dokuntu doktorlarda, buralardan mezun oluyorlar. 0.6g/dL eksiklik cok onemli degildir. Sakin Demir ilaci filan vermeyin, sadece etli gidalarini arttirin... NOT:7ay-2 yas arasi cocuklarda, HGB: 10.5-13.0g/dL araligindadir. Bu degeri gozlerine sokun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Eki 2015 Saat 18:16 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı humeyra26
Merhaba hocam merak ettigim su ki bu tahlil sonuclarina gore sizin soylediginiz hastalik (akdeniz anemisi yada orak hucreli anemi olabilir demistiniz) supheleri ortadan kalkti mi? Hemoglabin elektroferezi yapirmamiza gerek var mi? Ilginize cok teşekkür ederim hocam Allah razı olsun sayenizde kızınıza bu zamana kadar neredeyse hiç ilaç kullanmadık.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Evet, kalkti. Zira bu yasta, bu kadar dusukluk, kanama sonucu kan kaybi olmadan OLMAZ....Niye olmaz!!!
1- Cocuklar, anneleri anemik bile olsa, demir depolarini doldurup oyle dogarlar...Dogumda ve takip eden 3-4 gunde; HGB:15-20g/dL araligindadir.. 2- Anne karnindaki; Bebek Hemoglobin oraninin bu kadar yuksek olmasi, anne karninda iken gelen kandaki Oksijeni annesi ile paylastigi icin, olusan fizyolojik hipoksi(oksijen azligi) sonucu olusur, bu sayede dokulara yeterli Oksijeni saglar... 3- Anne karnindaki cocugun kaninda, eriskinlerde oldugu gibi; HGB-A degil, HGB-F (fotal hemoglobin) vardir. Dogumdan sonra bu hemoglobin hizli bir sekilde yikilir ve Bebek sariliginin da olusmasina sebep olur. 4- Bebegin dogdugu Cografik bolgeye gore; eger, Himalayalar da veya And daglarinda dogdu ise, 16g/dL ve ustu hatta 20g/dL HGb muhafaza edilir, Yok, deniz kenari olup, havadaki oksijen basincinin yuksek oldugu bolgelerde dogdu ise, bu Hemoglobin, 10g/dL'ye kadar duser.. 5- 2 yasindan sonra, kanadaki HGB orani tekrar yukselir. Bununla ilgili kan tablosunu yazmistim, oradan inceleyin.. Turk doktorlari, bu konulardan bi-haberdirler.. Onlar bir tek, korlemesine tahlil raporuna bakmasini ve verilen "Referans Degerlerine" gore aptalca yorumlar yapmasini bilirler... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Eki 2015 Saat 17:54 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı humeyra26
Merhaba hocam, geçen ayki tahlil sonuçlarından sonra aşırı demir eksikliği tanısı ile aylık kontrolumuze gittik bugün. Sonuçlar şöyle
Demir:70 Total DBK:337 UIBC:267 Transferin Sat: 21 Ferritin:8,98 HGB:10,9 Bu sonuçlara göre doktor demir depolarının boş olduğunu ferro sanolu 2 ay kullanıp tekrar kontrole çağırdı. Ben sizin yorumunuzdan sonra ilacı bırakıp etli gıdalara yönelmiştir. Bu depolar neden boş nasıl dolar ? Kızım çok hareketli maşallah gayet sağlıklı kafayı yiyeceğim :(. Kizim 14 aylik boyu 75 cm 9,5 kilo kafa cevresi de 46 cm gelisiminin cok iyi oldugunu soylediler
Düzenleyen humeyra26 - 24 Kas 2015 Saat 05:45 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|