Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Dişle ilgili yaşadıklarımız
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDişle ilgili yaşadıklarımız

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özüdoğru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dişle ilgili yaşadıklarımız
    Gönderim Zamanı: 26 Eki 2015 Saat 09:00
Sayın hocam 47 aylık olan kızımın azı dişinin damak kısmında mercimek tanesi kadar şişlik olmuştu size danışmıştım. Bu şişlik 1 ay sonra içi iltabik bir görüntü almıştı üstelik bu azı dişimizde dolgulu dişti. Dolgulu diş olunca işin boyutu değişti ve ben kızımı özel bir diş kliniğine göstermeye gittim. Filim dahi istemeden bu şişliği görüp bu dişin çekilmesi gerek hatta diş sallanıyor bile demişti bana. Ben ertesi gün kızımı üniversite diş fakültesine götürdüm ilk muayenede baktılar onlarda diş çekilecek ama fazla bekletmeyin dediler ben ısrarla panoramik filim çektirmiştim. Daha sonra internetten bir diş doktoru tanıdım kendisiyle mesajlaştım hatta kızımın diş filmini mail attım dişin çekilmesi gerekmiyor dedi ve beni bir diş hekimi arkadaşına yönlendirdi. Aldık elimize filmimizi diş hekimine gittik. Filme baktı kızmın dişini muayene etti hayır dedi diş köklerinde enfeksiyon yok bu dişin çekilmesi gerekmiyor dedi biraz takip edeceğiz dedi diş köklerini filimde eridiğini gördüğümüzde hemen alırız dedi. Peki bu diş etlerinde bu şişlik neden oluyor dediğimizde süt dişlerinin arası açık orada yiyecek gibi bir kalıntı olduğunda damak şişiyormuş bu dişin dolguyla olan bir bağlantısı yok dedi. Yani dolguyu çıkarıp kanal tedavisi ile bile dişi kurtarmamıza gerek yok dedi. Bu diş böyle kalacak ara ara takip edecez diş kökü eridiğinde ve bu şişlik zaman zaman oluşmaya devam ederse o zaman dişi çekecem dedi. Şimdi çekim gerekmiyor. Benim anlamadığım nokta üniversite ve özel diş klinikleri bile çocuklarla artık uğraşmıyor nasıl olsa süt dişi çekelim yerine yer tutucu takılır neden uğraşalım mantığındalar. Sonuca gelince biz dişi çektirmedik takip ediyoruz o şişlik yok oldu diyebilirim iltahap yok oldu dişleirmizi fırçalıyoruz florumuzu alıyoruz. Son olarak aklıma takılan bir şey olmasın diye size yazdım ben yanlış bir şey yapmıyorum değil mi ? 2 doktor çekilsin dedi diğer doktor uygun görmedi herşeyimizi sizinle paylaştık ve bunu da atlamak istemedim en doğru karar sizin kararınız fikrinizi alabilirmiyim hocam ? saygılarımla .
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118003
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eki 2015 Saat 17:07
1- Disin cekilmesi: En garantili olani. Discinin basina is acilmaz.
2- Disin cekilmemesi, siz ve dolayisi ile disci, "Ince buz ustunde" yuruyorsunuz.. Her an bir sey olabilir, uyanik olmaniz gerekir.
Her iki turlude, iyilesir ama ikincide gozunuz ustunde olacak ve agiz icine temiz bakacaksiniz..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.