|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
htcserra
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: nefes sorunuGönderim Zamanı: 09 Kas 2015 Saat 18:48 |
|
merhaba hocam,
1,5 yasındakı oğlum dun burun akıntısı olmadan nefesı acık fakat 37 derece ateş ile hastalandı.sesi çatallı bır sekılde cıkıyordu.bugun gun boyu ateslıydı burnuna sureklı sf sıkıyorum fakat herhangı bır akış yok.. ara ara kesık oksuruklerı oluyor havlar tarzda.. aksam uzerı ılık bır dus aldırdım,burnu belkı akar dıye..dus sonrasında nefes alısverısı hızlandı dk da 40-45 saydım ve sesı ıyıce kısıldı..suan atesıde 38.5.. daha önceden cilek yedıgınde ve ıhlamur ıctıgınde nefesı hızlanmıştı. hocam krup mu? larenjıtmı? soğuk algınlıgımı alerjik bır durummu nasıl ayırt edecegım? suan hıcbırsey bılemıyorum.ne yapmalıyım.lutfen yardımcı olun.. |
|
![]() |
|
htcserra
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Kas 2015 Saat 20:42 |
|
Hocam merhaba
Bebekte çok kuru bir öksürükte ve ciddi manada hırıltıda var. Bu şekilde uykuya daldı. Soğuk buhar makinesi almamız gerekir mi? uyumadan doktora götürse miydik? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2015 Saat 06:57 |
|
Rahat ise, dokunmayin, sikinti olursa goturun.
|
|
![]() |
|
htcserra
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2015 Saat 16:39 |
|
merhaba hocam,
dun gece oğlumun nefes alısı ıyıce kotulestı ve acıle gıttık.atesı 38.5 ıdı.soğuk buhar ve ateş dusurucu verdıler..epey toparladı..geceyı rahat gecırdık.. bugun oglen tekrar ateşi cıktı..39.2 ye kadar.cocuk dr una goturdum.. paranox s fitil verdı. nebulızator ıle ventolın 1*1 ve pulmıcort 1*0.25 verdi. predrol 40 mg p.o verdi.. teshıs olarak larenjıt dedi ve reçeteye amoklavin 400 yazdı..(38 ateş tekrar olursa başlamamı soyledı) eger tekrar nefesı sıkışırsa günde 3 kere nebulızator ile ventolin yapmamı soyledı? sıze danışmak ıstedım.. tesekkurler |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2015 Saat 18:53 |
|
Eger; "Havlar tarzda" oksurmesi de varsa; Teshis, Krup(Akut larenjit) dir..
Agizdan icirilen Prednol hicbir ise yaramaz. Bu sadece Turk Universitelerinde ogretilen bir sacmaliktir.. SAKIN; Verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin.. Eger ilk geceyi gecirdi iseniz, hemen, yarim ampul Decort adeleden vurdurun. Eski mailleri okuyun. NOT: Prednol'un kutusunu atmadi iseniz, icini bir okuyun. SADECE: Damardan veya adeleden verilir.. Fur dumme extrageshriben. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Kas 2015 Saat 18:57 |
|
![]() |
|
htcserra
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2015 Saat 19:52 |
|
hocam predrolu meyve suyuna kattırarak ağızdan verdıler..
cokmu kotu bısey yaptırdık..kutusu bızde yok maalesef:( |
|
![]() |
|
htcserra
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Kas 2015 Saat 03:28 |
|
hocam hastanede paranox,peredrol,ventolin verilmesinin uzerınden tam 36 saat gectı ve oğlumun tekrar ateşi 38.8 cıktı..bu sure zarfında herhangı bır ateş durumu ve nefes sorunu olmadı.hıcbır ılac vermedim.
suan nefesı normalden bıraz daha derın alıyor ve boğazında balgamlı sekılde oksuruk var.havlar tarz geçti..ateş 38.8 sizin soyledıgınz sekılde ılk gecenın uzerınden 3 gun gectı..bu durumda herhangi bir ilaç kullanmalımıyım..nasıl bır yol ızlemelıyım.ne yapmalıyım? teşekkürler.. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Kas 2015 Saat 06:52 |
|
Gordugunuz gibi, o palavracilarin uyguladigi uydurma tedavilerin en ufak bir yarari olmadi. Bu sahtekarlar asla; Grip teshis etmezler... Varsa-yoksa, Allerji, Bronsit veya astim diyerek halki aldatirlar.
verilen butun ilaclari cope atin. Prednol, agizdan verildiginde, etki etmez.. Bunu sadece aptal doktorlar show amacli uygularlar. Prednol'un boyle bir uygulanis sekli yoktur. Bundan sonrasi normal Grip gibi seyr edecek. Toplamda; 3-4 gun ates ve 2-3 hafta surecek olan bir Nezle devresi. Sadece; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin, bas ucunu yukseltin. Gerek olursa, sicak su buhari cadirina sokun. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|