Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kandaki monosit- İnfeksiyoz mononükleoz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKandaki monosit- İnfeksiyoz mononükleoz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Zeyneptuba Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeyneptuba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kandaki monosit- İnfeksiyoz mononükleoz
    Gönderim Zamanı: 18 Kas 2015 Saat 22:39
Hocam 3 keredir kan ve idrar değerleri yüksrk çıkıyor. Bugğn 39.6 olumca farklı doktora götürdüm. Bu aylarda bebekte idrar yolu enf olmaz kana bakalım dedi. Kanda monosit yüksek çıktı. Eski tahillere baktı. Eskilerde de yüksek şimdi daha da yükselmiş. İnfeksiyoz mononükleoz dam şüphelendi testini yaptırabilirsiniz yapan yer bulup dedi. O hastanede yapılmıyormuş. Tahlilrri yazıcam hocam. Bebeğim 6 ay 14 günlük. 8.900 kilo boy 70 cm civarı. Kız çocuğu.
İlk tahlil. 29 ekim
Lokosit 15 olması gereken 3.5 10.5
Ly 9.83 olması gereken 1.30 3.5
Mo 3.38 olması gereken 0.3 0.9
Ne 1.72                          2.10 6.10
Ly % 63.6.                      19 44
Mo % 21.9.                      5.1 10.9
Ne 11.2.                            41-73
Hematokrit 33.1.               35-55
Mcv.     72.9.                     75-100
Rdw-sd 32.8.                    37-54
Trombosit 668.                  100-400

Son tahlil 18 kasım
Monosit 30.6       1-11
Granülosit 7.6.      17-60
Basofil 1.1.           0-1
Lenfosit 4.25.        1.5-3.5
Monosit sayısı 2.21.        0.2-0.8
Gran. Sayısı 0.55.   2.5-7.5
Trombosit sayısı 428.      150-400

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120823
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2015 Saat 07:42
Butun degerler, o yas icin normal. Yuzlerce kere anlattim.. Turkiye'de, sahtekar laboratuvarlar, cocuk degerlerinin yanina, eriskin araliklarini yaziyorlar ve sanki bir hastalik varmis gibi halki kandiriyorlar..
Bunlar doktorlarla anlasmali olup, halki soyan namussuzlardir.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeyneptuba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2015 Saat 08:01
Hocam peki ateş 39 dan aşağı inmiyor ateş düşürücüyşe de 38 oluyor. Nedir rahatsızlığımız.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2015 Saat 08:06
Gripal enfeksiyon geciriyor,
Antibiyotik gereken durumnlarda; agizda pis bir koku ve dil ustunde kalin-kirli bir pas tabakasi olur. Eski mailleri okuyun.
Ates ilede ugrasmayin. Cok okumaniz lazim, cok!!

Enfeksiyoz Mononukleoz olmasida bir sey degistirmez, bu hastalik da VIRAL bir hastaliktir, tek farki ates; 1 hafta surer.
Bu hastalikla ilgili diger bilgileride okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Kas 2015 Saat 08:08
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeyneptuba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2015 Saat 08:14
Tamam hocam çok sağolun
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeyneptuba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2015 Saat 21:12
Hocam ellerinizden öpüyorum size saygım sonsuz. Cuma gecesi yine bir doktor faciası yaşadık. Forumu taradım, diğer arkadaşlara yazdıklarınızla emin oldum. Hala ateşliyiz 39 derece gibi. Cuma gecesi kusma başladı hocam bir saatte 4 kez kuz kustu biz doktora gidene denk 8 kez oldu. Doktora gittin kusma için iğne yaptı açtı çünkü yediğini direk kusuyordu. Kan idrar ve kaka örneği istedi. İdrarı yaptırmadım bile. Kakayı da o an yaptı şansa bende vereyim dedim. O da temiz. Kan da hocam monosit değerinde düşme var ama hala yüksek.
Wbc 7.8
Lym 5.1
Lym % 65.7
Hgb 10.8
Hct 32.0

Crp 2.7.
Doktor crp yi görünce antibiyotik şart dedi. Ben de tanıyı söyledim. Hayır değil, muhtemelen idrar yolu enf var çocukta dedi. Kaçtım hemen oradan.
Hocam ne zaman geçecek bu hastalık bebeğim çok yıprandı
Sonra Bir de ebv igm ebv igg ye baktırdkl tanıdık bir labaratuvara. Hepsinin yanında anti vca igg antivca igm negatif yazıyor ne demek hocam bu. Tanı yanlış mı.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2015 Saat 22:30
Monositler sadece Enfeksiyoz Mononukleoz'da yukselmez.
Coxsackie viruslerindede yuksektir. Bu sebeple o testlerde "negatif" cikar.
Size ilk gunden beri diyorum. CRP'yi kasten sahtakarlik yapabilmek icin, yanlis yorumluyorlar.
Siz WBC degerine bakin. Basindan beri dusuk gidiyor. Yani hicbir zaman Antibiyotik gereken bir durum olmadi..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeyneptuba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2015 Saat 22:35
Allah razı olsun hocam sizden tavrımdan anladı zaten antibiyotik istemediğimi, idrarı da yaptırmayınca ters ters söylendi. Orda bir bebek daha vardı hemen yaptılar antibiyotiği şikayet öksürük ateş burun akıntısıydı. Okadar üzüldüm ki.
Çok sağolun hocam sizle karşılaşmak kızımın en büyük şansı.
Yani kızımda enfeksiyoz mononükleoz yok hocam öyle mi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.