Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Viks hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumViks hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özüdoğru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Viks hk.
    Gönderim Zamanı: 25 Kas 2015 Saat 12:51
Hocam kızım 48 ayını bitirdi geçen seneden itibaren kreşe gidiyor ve kreşe gittiğinden beri öksürmeler hastalıklar başladı. Daha önceden hiç viks kullanmadım geçen sene 3 yaş civarından beri viks kullanıyorum. Sorum şu ki : 10 günü hiç bulmadı sürekli sürmek göğsüne sırtına sürdüm kaç günden sonra viks kullanımını kesmek gerek. 10 güne yaklaşan sabah akşam göğsüne viks sürmek zararlı mı ? Şimdi yine medyada viks ile ilgili haberler çıkmaya başladı. 6 yaşından küçüklere kullanılmaz broşlarda tıkanıklığa ve iltaba neden solum solunum güçlüğü yapıyor diye. Çocuk öksürdükçe rahat uyusun diye ben göğsüne sırtına sürdüm hep ama aralarda dinlendirdim tabi ama rahat bir haftayı geçkin böyle sabah akşam kullandık bir sakınca ve zararı oluyor mu hocam yine kafamız karıştı uzun süre sürmenin tehlikesi ve zararı varmıdır viks kullanmanın bilmek istiyorum saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119228
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2015 Saat 18:12
Eski mailleri okuyun..
O gazetelerdeki yazilari; oksuren her hastalara, Aferin, Peditus, Zaditen, Ventolin, Flixotide, Nasonex gibi ilaclari yazan, her oksurene, Astim, Bronsit veya Bronsiolit tanisi koyan, Grip asla teshis etmeyen, sahtekarlar yaziyorlar. Tabiiki Limonlu bal ve Vicks aleyhinde yazilar yazacaklar.. Zira bunlar ucuz ilac olup, doktorlara "geri donusumu" ,"rusveti", "avantasi" olmayan ilaclardir...
Onlar tabiiki, kendilerini (300 doktoru) 2006 Kurban Bayramin'da, Navigator of The Seas gemisi ile Karayiplerde 1 haftalik Cruise gezisine gotunen namussuz ilac firmalarinin ilaclarini yazarlar..
Vics, sadece goguse, findik kadar surulur ve ustu ufak havlu ile ortulur. Veya Buhari yapilir. Kucuk cocuklarda da, durulu bir mendil arasinda, cocugun gogusune konur.
Eski mailleri okuyun. Bu doktorlari sahtekarliklarini ve yalanlarini iyi ogrenin.. Para ve rusvet icin, bunlarin yapmayacagi namussuzluk yoktur.

Siz hic; Turk gazetelerinin, halka, ise yarayan Saglik Bilgisi verdiklerini gordunuzmu?? Daima, kendi sarlatan ilaclarini satacak dolandiricilarin reklamlari ugruna sizlere yalan haberler sunarlar.

Turk gazetelerine bastirin parayi, Rayma bileziklerini bile kupon karsiligi halka kakalarsiniz.. Buyuklerinize sorun, soylesinler o "Rayma" bilezikleri sahtekarliklarini.. Ne oldu da simdi kimsede, agri veya elektrik kalmadi!!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Kas 2015 Saat 18:19
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 539
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özüdoğru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2015 Saat 18:38
evet hocam haklısınız peki öksürük tablomuz uzun sürdüğü için viksi en fazla kaçgün sabah akşam olmak üzere kullanabiliriz ? Prosüdüründe 3 veya 5 gün diyor ama benim kullanmam bir 10 günü buluyor fındık tanesi kadar çok sürmüyorum 10 gün kullanmakta viksi bir sakınca yok değil mi ?teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119228
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2015 Saat 19:02
Ilac firmasinin korkusu, teshis konulmasinda bir gecikmeyi onlemek icindir. Grip teshisinden emin oldugunuz surece kullanabilirsiniz.

Vicks aleyhinde konusan bu aptallar, bir vakitler Vicks'i hastalara yediriyorlardi!!! Esas zararli olan bu uygulama idi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.