Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - lenf şişmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumlenf şişmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ayse_melek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 95
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayse_melek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: lenf şişmesi
    Gönderim Zamanı: 05 Ara 2015 Saat 18:11
hocam oğlum 10 aylık yanağından boynuna doğru şişlik oluştu. doktor tahlil yapıldı usg çekildi. sonuçlkarını göderiyorum. tahlil sdonucunda antibiyotik yazdı. sonuçlarını değerlendirebilirmisiniz. iyi akşamlar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117351
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2015 Saat 19:10
Ne diyeyim....
"Bu kadar cahillik ancak tahsil ile mumkundur!!"
1- WBC ve HGB: Degerleri 10 aylik bir cocuk icin normal sinirdadir.Kan sayiminda kullanilan Referans degerleri "ERISKIN" degerleridir, yasina uygun Referans araliklari kullanilmadigi icin, boyle salakca bir Tahlil sonucu ortaya cikiyor. O laboratuvar, ya cok cahil cocuklardaki farkli yaslardaki kan degerlerini bilmiyor, yada doktorla isbirligi yapan bir SAHTEKAR...
LDH degeride yasina uygun, yuksek filan degil...
   <1 yas : 170-580
   1-9 yas : 150-500
   10-19 yas: 120-300 araligindadir..
Bu laboratuvara, bir haddini bildirin, yoksa pek cok ailenin basini yakacak...
2- Eli ile bile, bir Lenf bezini anlayabilmekten aciz bu doktora ne soylesem azdir.
3- Mevcut Lenf bezleri;1-2 hafta evvel gecirlmis bir Gripal enfeksiyonun sonucudur, atesi bile olmayan bir cocuga Antibiyotik verilmez. O lenf bezleri, yeni enfeksiyon almadiginda, kendiliginden kuculecekler.
Hicbir ilaci kullanmayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Ara 2015 Saat 19:15
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayse_melek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2015 Saat 19:15
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayse_melek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2015 Saat 18:30
Hocam bişey sormak istiyorum bu lenfler ağrı yaparmı oğlum çok huzursuz keyfi yok ne yapabilirim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117351
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2015 Saat 18:37
Aniden buyur ve bir gunde, yumurta cesametlerine gelirlerse, agri yaparlar.
O zaman Antibiyotik tedavisi gerekir.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayse_melek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2015 Saat 18:09
Hocam dediğiniz gibi aniden büyüdü dokununca sert bir şekilde duruyo orda antibiyotik gerekli deyince doktorun verdiği antibiyotiği kullanmaya başladım 2 gündür oğlum 10 aylık 9 buçuk kilo agumantin 200 lük kullanmaya başladık uygunmudur başka bişey yapmam gerekirmi çok huysuz çünkü birde ne kadar sürer bu durum
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayse_melek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2015 Saat 17:54
Hocam bugün kontrolümüz vardı doktor muayede daha büyümüş gibi dedi tekrar ultrasona gönderdi ultrason sonucu gönderemediğim için yazıyorum sağ üst servikal bölgede yaklaşık 37×17mm boyutunda orta kesimde hipo-anekoik kistik alanlar içeren lobule konturlu nodüler lezyon izlenmiştir (santralinde kistik değişimler gösteren lenfadenit? Boyunda abse formasyonu? Sonuç bu şşekilde hocam siz antibiyotik başlamak gerekiyo deyince çarşamba agumantine başladım bugün doktor iğne takviyesi yapalım dedi 3 tane novasef verdi bunu kullandıktan sonra küçülmezse içinin boşaltılması gerekir dedi hocam size sormadan bişey yapmak istemiyorum cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayse_melek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2015 Saat 18:21
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Aniden buyur ve bir gunde, yumurta cesametlerine gelirlerse, agri yaparlar.
O zaman Antibiyotik tedavisi gerekir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.