Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Almanya ve verem
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAlmanya ve verem

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Yagmurum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 100
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yagmurum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Almanya ve verem
    Gönderim Zamanı: 17 Ara 2015 Saat 13:41
Yukarı Dön
Yagmurum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yagmurum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2015 Saat 13:45
Hasta olanların vaktini çalıyorym çok üzgünüm ama sormadan edemeyecğm. En doğru bilgiyi sizden alıyorum çünkü. Almanya da arkadaşım var ve hiç koldan aşı yapılmadığını söyledi. yani karttanda gördüğüm üzere verem aşısı olmamış ve hepatit b yide bacaktan olmuş. Almanyanın tıp sistemi de mi sıkıntılı:/ Birde ayın 12 sinde 6. Ayı doldu kızımın. Aşısını 22 sinde olacak. Aşı yokmuş ellerinde sağlık ocağının. 20 gün geçmiş oluyor. Bir sıkıntı olur mu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118143
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2015 Saat 18:35
Gelismis ulkelerde, Verem kontrol altina alindigi icin, oralarda; BCG asisi uygulanmaz...
Sadece PPD Testi ile supheli vak'alarda Test yapilir.  (+) olanlar, tedaviye alinir.
Turkiye gibi Saglik bakimindan geri kalmis ulkelerde, Verem asisi(BCG)  her cocuga yapilir.
Normalde: Her 5 senede bir PPD testi ile, asinin koruyucu olup-olmadigi kontrol edilir.
Turkiye'de Saglik bakanliginin  ne halt ettigi bilinmedigi icin, hangi akla hizmet ile, PPD Testi kaldirilmistir, bilemiyorum..
Verem asilarinin bazen tutmama gibi durumlari vardir...
Bilhassa, iz birakmayanlarda, buyuk cocugunlukta,  koruyucu bagisiklik yoktur.
Dogru, nadiren, iz olmayanlarda da, zayif bir bagisiklik olabiliyor.
Yani anlayacaginiz, Turk halkinin, saglik durumu;  Allaha kalmistir..

Karma asilarinin gecikmesinin pek bir zarari yok. Etrafta, Difteri-Bogmaca ve Tetanoz kaynamiyor...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Ara 2015 Saat 18:44
Yukarı Dön
Yagmurum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yagmurum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2015 Saat 02:22
Allah sonumuzu hayır etsin ozaman. Teşekkür ettim doktor bey bir sorum daha olacak. Bizim sorunlar bitmiyor:) pimpirikli ana olunca sorunlarda ardına ardına gelir zaten. 2 gündür günde 1 kaşık yoğurt verdim. Gerçi daha öncesinde hiçbirşey vermedim ama sankrım öncesindede çıkıyordu. Kızımın resim atıcam birazdan bu tarz kızarıklık oluyor ve ortasknda beyaz şişlik var. Bu 7. Falan Çıkışı ve kafasındada çıktı. Ense tarafında. Alerjik mi yoksa böcek ısırığımı? Böcek ısırığı ise bebeğe verdiği mikrop ile bir sakıncası olur mu? hergün muhakkak 2 tane çıkıyor. Böcek mi diye heryere baktık birşeyde yk. Ya mikrop dokunursa diye düşünmekten kafayı yiyecğm
Yukarı Dön
Yagmurum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yagmurum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2015 Saat 02:24
Yukarı Dön
Yagmurum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yagmurum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2015 Saat 05:26
Bu arada daha sonra ucu iltihap oluyor su dolu gibi ve sonra sivilce gibi kalıyor. Bildiğiniz içi su dolu
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118143
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2015 Saat 19:01
Bocek isirigi.. Turkiye'de, daha  Ataturk zamaninda, Sitma'nin koku kazindigindan ve
Turkiye'de baska bir hastalik da sineklerle bulasmadigi icin, tehlike yoktur.
Ama mevcut Saglik Bakanligi sayesinde, tekrar Sitma gorulmeye baslarsa onu, bilemem...
Yukarı Dön
Yagmurum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yagmurum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2015 Saat 19:07
Anladım. Ucu iltihap dolu gibi olunca hastalık bulaşmış gibi hissediyorum:/ sinek değil de sanki başka bi böcek ısırıyor gibi. Sadece beni ve bebeğimi. Evde annemde var. Ne annemde ne eşimde olmuyor. Oda değiştirdik bugün sadece beni ısırdı şimdilik. Teşekkür ederim cvplarınız için...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.