Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kulak altı şişlik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKulak altı şişlik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 338
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spancm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kulak altı şişlik
    Gönderim Zamanı: 03 Oca 2016 Saat 21:55
Hocam yeniden merhaba.. 5 yaşında ki ikiz oğullarım  sayenizde yıllardır ilaç kullanmadan büyüdüler .. Kreşte 3.senemiz ve çok şükür ki bu sene hiç hasta olmadılar henüz.. Yalnız bir tanesi bu sabah boynum ağrıyor diye kalktı baktığımızda sol kulak altında ele gelen şişlik farkettik. Ateş yok genel durum iyi gribal bir hastalık yok boğaz ağrısı yok..yalnız üç hafta önce okulda kkk aşısı yapıldı. Eşimin ısrarıyla doktora götürdük iki doktor ikisi de kabakulak dedi. İlaç yazmadılar ateş olursa calpol ver dediler sadece.. Sonra kendi çocuk doktorumuzu arayıp durumu anlattım büyük ihtimalle lenf bezi enfeksiyonudur yarın bakalım kabakulak ise tedavi vermiyoruz enfeksiyon ise antibiyotik tedavisi başlarız dedi. Bu saat oldu ateş halen yok bu arada. Hocam sorularıma gelince kkk aşısı sonrası kabakulak olabilir mi? Ateşsiz ve hastalık tablosuz lenfadenit olabilir mi? Lenfadenit ise antibiyotik kullanmalı mıyız? 

Yukarı Dön
cemcivan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 143
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cemcivan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2016 Saat 22:46
Spancm size gecmis olsun izninizle ben de bisey sormak isterim;hocam kabakulakin belirtileri nedir?saygilar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118272
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2016 Saat 07:46
1- EGER: kulak altindaki sislik, sadece; cene kemiginin altinda ise: Lenf bezidir..
    EGER: sislik,  cene kemiginden yukari, yanaga dogru devam ediyorsa, Kabakulaktir.
2- Eger; eksi ve sert bir gida yediginde, agri artiyorsa, Kabakulaktir.

Lenfadenitler, enfeksiyon gectikten cok sonra olusurlar,  antibiyotik gerekmez..
Antibiyotik gerekenler, aniden buyuyup, yumurta cesametine gelenler, uzeri kizarik ve sicak olanlardir..
Bu konu yuzlerce defa anlatildi, lutfen okuyun.
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spancm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2016 Saat 17:33
Hocam doktorumuz ultrason tam kan ve crp istedi sonuçlarına göre sağ tarafta 2,5 cm sol tarafta 3 cm çapında reaktif lap wbc 11.6 crp 1,6 çıktı augmentin 600 başlayalım 10 gün sonunda usg tekrarı küçülme olmazsa hematoloji ye yönlendiririm dedi.ben de viral enfeksiyona benziyor antibiyotikle nasıl küçülmesini bekleyeceğiz dedim yine de kullanmamız gerek 10 gün boyutları küçülmezse hematoloji kesin dedi.eşimde korktu ısrarla doktor ne diyorsa yapalım diyor.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2016 Saat 19:01
Goruyorsunuz degilmi SAHTEKARI!!!
Zaten, US cekip kazigini atmis, yetmemis, Antibiyotik soytariligi ile, bir daha US cekecek...
Vay uyanik vay!!!  Sahtekarin bu kadar uyanigi az gorulur..
Sakin antibiyotik filan baslamayin. Haftalar once gecirilip, iyilesmis hastaliga ne antibiyotigi??
Sahtekar resmen "SHOW" yapiyor.
Hicbir sey yapmayin, hicbir ilaci kullanmayin.

Eski mailleri okuyun. Ani buyume olursa, ustu kizarir ve/veya  sicak olursa, o zaman antibiyotik gerekir.
Augmentin600; 20 kilo altinda kullanilmaz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Oca 2016 Saat 19:03
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spancm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2016 Saat 13:08
Hocam valla ne deseniz haklısınız söyleyecek bir şey bulamıyorum.ben sizin dediğinizi yapıyorum antibiyotik başlamadım zaten görüntü itibarıyla şişlik yok ağrısı da geçti ödem azaltıcı etkisini bildiğim için dün sadece bir ölçek pedifen verdim takip ediyorum dediğiniz gibi tablo değişir şişer kızarırsa o zaman antibiyotik başlarım.iyi ki varsınız .
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spancm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2016 Saat 17:13
Hocam yeniden merhaba..oğluma dediğim gibi herhangi bir ilaç başlamadım şu anda ağrı veya şişlikte yok denecek kadar azaldı zaten.şimdi asıl sorum diğer kardeşi ikiz eşi olan oğlum bugün kreşte karnım ağrıyor diye kıvranmaya başlamış ishal kusma yok ateş yok hafif burun akıntısı dışında görünürde hiçbir şeyi yok. babasıyla alıp doktora götürdük tam kan idrar ayakta direk batın röntgeni ve tüm batın usg istedi.idrar normal.tam kan da wbc 14.7 diğerleri normal röntgende gaz görünüyor usg de ise mezenter lenf nodları olduğunu söyledi doktorumuz ve lavman yaptırdı çocuk lavman sonrası kakasını yapınca ağrısı geçti ve rahatladı.24 saat takip edelim ağrısı tekrarlarsa tekrar kan sayımı ve usg yapalım dedi apendisitten şüphelendi sanırım.flagyl şurup yazdı sadece.hocam çok kafama takıldı 
1-mezenter lenf nodu tehlikeli midir bu ağrıya sebep olmuş olabilir mi?
2-wbc yüksek değil yaşına göre fakat apandisit atlanmış olamaz değil mi?
3-Flagyl kullanalım mı?

şaşırdım kaldım şimdi takip ediyoruz.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2016 Saat 18:51
1- Apandisit agrisi; oyle lavmanla filan gecmez. Ameliyat olana kadar devamli siddeti artarak devam eder,
agri hic gecmez... Yapilanlarin tamami ; "Tamamen duygusal".. Kaziklandiniz.
2-  Lenf bezleri nerede olurlarsa olsunlar, her turlu enfeksiyonda buyurler.
Ozel bir tedavileri yoktur. Ana hastalik iyilesince, onlarda kuculurler. Soylenenler; "Tamamen duygusal"!!!
WBC dusuk, ama esas dikkat edilmesi gereken, agrinin ozelligidir... 
Gelip-gidici agrilar; ASLA Apandisit agrisi degillerdir.
Sakin ha; hicbir ilac kullanmayin, Domuz Gribi geciriyor.
 Cocuklarda, tehlikesizdir. Eriskinlerden daha rahat atlatirlar. 
4- Hicbir ilaci kullanmayin.
Domuz Gribinde; Ventolin ve Kortizonlu spreyler kullanilirsa, cocuk ölür.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Oca 2016 Saat 18:53
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.