|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
mrb ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kas 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 205 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Oca 2016 Saat 18:37 |
hocam 5 aylık bebek için bronşiolit deyip hava vermek istemişlerdi,hastaneye yatırmak da ıstemıslerdı. sızın tedavılerınızle devam edıyoruz bal-lımon karısımı da verdım ama yazılarınızda oksuruk ve nezlenın degerlendırılmesı baslıklı yazıda bebegın uyumlu ayında dakıkada nefes sayısı 50yı gecerse dıyor,bebek burnu acıkken 53 fılan oluyor. gene de bu durum soyledıgnız tedavılerle duzelır mı? sorumluluk almaktan korkuyorum esım yurtdısında tek basıma ınatlasıp basımıza bır ıs gelırse dıye cekınıyorum. yazılarınızın linkını esıme atıyorum,bunlar yapılsa ne olur kı dıyor,denılenı yapmamı ıstıyor?ne demelıyım bılemedım:( bebegın burnunu ve nefes almasını saglamam yeterlı olmaz mı?kendı kendıne tedavı olur mu yoksa durumu agırlasır mı? ılıadın 2x2 demıstınız hocam,o toplamda 4 damlayı 1x4 seklınde verebılır mıyım? benım ıcın onemlı olan nefes yolunu acık tutmak mı olmalı. eve gondermeyı 3 saatte bır makıneyle ventolın verme sartıyla verdıler. yapmadan goturup yaptım desem anlarlar mı?
Düzenleyen mrb - 12 Oca 2016 Saat 18:56 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118140 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Grip geciriyor. SAKIN: Ventolin, Aferin, Peditus, Asist, Zaditen, Flixotide gibi kortizonlu spreyleri veya benzerlerini kullanmayin. 2x2 demek: Gunde 2 defa, 2 damla demek!!!! 4x1 demek: Gunde 4 defa, 1 damla demektir.
2x2'ser damla demek, her iki burun deligine; gunde 2 defa, 2'ser damla demektir. SAKIN: Ventolin kullanmayin...
|
|
![]() |
|
mrb ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kas 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 205 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1-Hocam direndim tek basıma kalsam da korkmadan basında bekledim sabaha kadar kullanmadım ventolin
![]() Bebek 5 aylık nefes sayısını burnu acık ve uyurken bile 60 ölçüyorum dakikada. 13 gün once ateslendiğinde kan değerinde wbc 13 cıkmıstı,değişip antibiyotiklik bir hal almış olabilir mi? Antibiyotiklik bir durumu olsaydı ateşi olurdu değil mi hocam? 2-Hocam bir de ballı limonu yalnız öksürünce verin demişsiniz eskı maıllerde,her oksurdugunde mı verılmelı yoksa öksürük onu rahatsız ettiğinde mi verilmeli? 3- 4x1'er damla eğer doğru ifade ediyorsam hocam kastım 4 kere her iki burun deliğine de 1'er damla damlatsam olurmu, 2 defa 2 şer damla damlatmaktansa her iki burun deliğine bunu ihtiyac duydukca her iki burun deliğine 1'er damladan 4 defa damlatabilir miyim diye soruyorum 4-Ateş olmadığı sürece viral olduğunu mu düşünmeliyiz hala,başka herhangi bir sebep bile olsa o kortizonlu iğneyi (agızdan vermıslerdi,hala da vermek istiyorlar) almamızı gerektirmez değil mi? 5-Prednolun agızdan alınması ile damardan verilmesi arasında bir fark yoktur değil mi her halukarda aynı olumsuz etkiye neden oluyor? 6-parmaktan oksijenlenmeyi olcuyorlardı. neden ventolin vermeden önce de olcmuyorlar hocam? belki de değişen bir şey yok oksijenlenmede ventolin öncesi ve sonrasında? 7-Hocam bebeğin ateşlendiğinde bıngıldağı yumurta gibi dışa doğru şişmişti ve menenjitten korkmuşlardı, Herpes Simpleks denen virüs bu viral zatürrenin sebebi olabilir mi?Yoksa influenza virüsü mü bebekteki bronşiolitin nedeni? 8-Bugün gittim kan oksijenlenmesi düne göre düşmüştü,bu bizi korkutan bir şey olabilir mi,verdikleri prednolü elimle peceteye sıktım:( bebege vermedim,ıkı gun verdıklerı prednolün etkisi ne kadar sürede gecer? 9-Viral zatürre teşhisini siz koyduğunuzda yine aynı tedavılerı mı uygulatırdınız hocam? yani grip tedavisini mi uygulatırdınız? Malum bu dr.ların teşhis koymadan başlayan bir sorunu var.
Düzenleyen mrb - 13 Oca 2016 Saat 16:57 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118140 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bakin; okumadiginiz icin, bir suru, alakasiz sualler soruyorsunuz. Bilmeniz gereken: Cocuk Viral bir enfeksiyon geciriyor, ister Grip olsun, ister zaturre tedavileri yoktur, destek bakim verilir, o kadar Agizdan icirilen igne seklinde hicbir Kortizonun, hicbir etkisi yoktur. Ucuk virusu zaturre yapmaz, zaten yapsa idi, onunda bir tedavisi yoktur.
|
|
![]() |
|
mrb ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kas 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 205 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam aslında özetle söyledıgınız cumle tamamen haklı,ben de aynı seyın farkındayım:( Ama o kadar cok konusan var ki bugun dr da durumu agır deyıp elıme prednollerı verınce habire size yazdım. Hakkınızı helal edin lütfen. Biliyorum viral ama ya bir şey gözden kacıyorsa dıye endişe ettim, kandaki oksijenlenme düne göre düşük olunca. Dudagı morarırsa vs acile getir dedi dr. Böyle bir durum olursa ilk müdahale için bizim yapabılecegımız bır sey var mıdır?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118140 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Boyle bir sey YOK!!! Once agir hasta olacak, Zaturre gelisecek, solunum guclugu olacak, ondan sonra Oksijen olcumu dusuk cikar. Sizi resmen KEKLIYORLAR.... Yerseniz!!
Zaten verdikleri ilaclarda, bir turlu iyilesme olmayacak, hastane icin; "Omur Boyu Aylik Gelir" olacaksiniz. Bu yuzden, hasta oldugunda, benim dediklerimi uygulayin, bu BATAKHANELERE gitmeyin.
|
|
![]() |
|
mrb ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kas 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 205 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Allah razı olsun hocam. İşin ilginci bi doz bile ventolin vermedim,verdim sandı,dozunu arttır düne göre iyi gibi ama ağır hala dedı durumu
![]() ![]() |
|
![]() |
|
mrb ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kas 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 205 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bebege ventolinleri de prednolleri de vermiyorum,ama bir sorum olacak kızımın bez bölgesinde üç gündür sivilce gibi şeyler oluştu,henüz vücudunda baska bir yerde yok ama benzer bir annenın attıgı resme suciçeği demişsiniz bizimki de aynı gibi duruyor. Bizdeki de su çiçeği olabilir mi? Hatırlatmak için kısaca yazym, yüksek ateşli iki gün geçirmişti,bıngıldağı şişince acile götürdük,kan değerleri virütik olduğunu gösterdi,ateş düştü ama öksürük başladı,5 gun sonra göturdugumde bronşiolit olmus diyerek ventolin ve prednol verdiler (ilk gun ne olduğunu anlamadan uyguladık ama sonrasında uygulamadık)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|