|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nisaaskin ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şub 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nisaaskin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Şub 2016 Saat 22:28 |
hocam iyi akşamlar; kızım 4,5 yaşında dün akşam saatlerinde karın ağrısı şikayetini bildirdi ardından birkaç sefer normal şekilde büyük tuvaletini yaptı sonrasında kanlı mukuslu ishal şeklinde çok sayıda tuvalete gitti acilen çocuk doktoruna gittik durumu anlattık bağırsak enfeksiyonuna benzediğini söyledi dışkı tahlili yaptı: Entamoeba histolytica antijeni (amip antijeni, Dış NEGATİF) Gaita mikroskopisi Makroskopi Kahverengi yarı forme kan ve mukus görüldü Mikroskopi Bol lokosit görüldü.15-20 Eritrosit görüldü. Kan tahlillerine göre suprax 100 ml Nidozal (eczacımız elinde olmadığını belirterek aynı türev antibiyotik Flagly verdi) ve Reflor 250 mgverdi. Dünden beri kızımın durumunda bir değişiklik yok ateş yok halsizlik yok sadece öğle saatlerinde ateş 37.4 civarındaydı ama ara ara kramp şeklinde giren karın ağrısı var sonrasında zaten tuvalete çıkıyor mukuslu ve kanlı şekilde dışkılama yapıyor zaten dışkı çok değil çok korkuyorum enfeksiyon dışında bir durum mu var acaba? kızımın bugüne kadar hiç böyle şikayetleri yoktu bugün 10 defa falan tuvalete çıkmıştır ne zaman biter bu kanlı kaka durumu lütfen cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118097 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Amip antijeni; "Negatif" cikmis daha hala Flagyl vermenin mantigi ne??? Geri zekalimi bunlar? 2- Reflor, barsaktaki yararli bakterileri ihtiva eden bir tozdur. Antibiyotik yaninda verilirse, antibiyotik bu bakterileri de yok eder.. Geri zekalimi bunlar??? Reflor, sadece Antibiyotik kullanimi sonucu ishal olursa ve ANTIBIYOTIK KESILDIKTEN SONRA VERILIR.. 3- Kiziniz; yedigi-ictigi bir gidadan mikrop kapmis, SAKIN hicbir ilac veya Antibiyotik kullanmayin.. Bu konu ile ilgili yazilari okuyun.
|
|
![]() |
|
nisaaskin ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şub 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nisaaskin
Hocam çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için bende internette flagly şurubu araştırırken amip tedavisinde
kullanılır diye okumuştum benim korkum kardeşim küçük yaşlarda hep karın ağrısı çekerdi ve sonrasında mide kanaması geçirmişti sonrasında karın ağrısına eşlik eden birçok rahatsızlık ve en son crohn teşhisi konulmuştu kardeşime... Korkuyorum bunu yazarken bile ama acaba kızımda da kolit crohn tarzı bağırsak rahatsızlığı olabilir mi kızacaksınız belki ama bir çocuk gastrologuna götürmem gerekiyor mu? Bugün üçünkü gün olmasına rağmen halen kanlı kaka geliyor ne zaman bitecek bu durumun acaba ? Zamanınızı bize ayırıp verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ediyorum hocam...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118097 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu yasta, devamli olan "kanli kaka" daha ziyade, "Divertikulit" arazidir. Cocuk Cerrahi veya Gastro'ya bir gosterin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|