Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İçe basma & içe dönüklük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİçe basma & içe dönüklük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fundagc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fundagc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İçe basma & içe dönüklük
    Gönderim Zamanı: 26 Şub 2016 Saat 00:16
Hocam kızım 35 aylık. Yürümeye başladığından beri içe basıyor gibi gelirdi, zamanla geçer dengesini öyle sağlıyordur dedim. Ama hep takipteydim. Sizin yazılarınızı okurken x bacak durumunu öğrendim. Önceden hiç duymamıştım, Allah razı olsun sizden. Bacaklarının üst kısmı birbirine yakın geliyordu gözüme, hemen size foto attım ve x bacak var d-vit başla dediniz. Temmuzdan başlayarak 2ay verdim, siz devam dediniz. 2ay daha verdim, hatta geçen ay 1kez daha verdim. Kendimde de D3 değeri aşırı düşük çıktı, dr. Benden dolayı kızımda da eksik olabileceğini söyledi. Son resmini size atacağım, düzelme var gibi.. Hatta yürürken koşarken sık düşer, eskilerin tabiriyle köstekli gibi oluşunu da hep bunlara bağladım.

X bacak geçerse içe basma düzelir belki diye düşünmüştüm, gerçekten de hiç kalmadı gibi. Ancak içe dönüklük de hafif vardı hep, kendimde de çocukken vardı ve düzeldi. D vit. İle yada zamanla o da azalır derken, 1 haftadır falan sol ayağını nerdeyse 90derece içe döndürerek yürüyüp koşmaya başladı. Ağrımıyor diyo, uyarmak istemesem de elimde değil, bu sefer de bilerek yapacak diye endişeleniyorum.

Uzun yazdım kusura bakmayın ama birbirleriyle alakası varsa diye hepsini anlatmak istedim.

Tabanlıkların falan işe yaramayacağını eski yazılarızdan öğrendim, ancak bir anda içe döndürmenin bu kadar barizleşmesi beni düşündürdü??
Yukarı Dön
fundagc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 75
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fundagc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2016 Saat 00:24
Bir de ilk ayağa kalkmaya başladığında ayakta dururken, yürümeye koşmaya başlayınca da (ayakkabısız ise evde mesela) durması gerekirse hep ayak baş parmağını kıvırarak (halıya geçirerek) duruyor. Fren gibi resmen, bu da hep dikkatimi çekiyordu, onu da dengeye bağladım ama hala öyle :( belki de alışkanlık oldu..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118945
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2016 Saat 07:42
Duzgun durdugunda, gozunuze carpan bir anormallik yoksa, onemli degildir.
Mayis basi gibi tekrar Resim gonderin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.