Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kan tahlil sonuçları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkan tahlil sonuçları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
boddim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 141
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı boddim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kan tahlil sonuçları
    Gönderim Zamanı: 26 Şub 2016 Saat 15:20

hocam iyi günler 7 yaşındaki oğlumun kan sonuçlarını gönderiyorum.
doktoruna göstermedim değerlerde yüksek ve alçak değerler olunca önce size sormak istedim.[/IMG]

Düzenleyen boddim - 26 Şub 2016 Saat 16:03
ANNESİNİN KÜÇÜK AŞKI
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118109
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2016 Saat 04:34
1- WBC; dusuk, en azindan antibiyotik gereken bir durumu yok!
2- NE%'si dusuk, buda gecirdigi enfeksiyonun Virutik oldugunu gosterir.
3- RBC, HGB,HCT yuksek.. 
  Bu yasta;  asiri ve gereksiz Demir tedavisi gordugunu gosterir.
  Nadiren asiri su kaybinda da olabilir ama bu derecede olmasi(?) biraz supheli.  
  Polisitemia Vera; pek cocuklarda gorulen bir hastalik degildir.

Bundan sonra; uzunca bir sure; SAKIN Demir ilaci kullanmayin..
Yukarı Dön
boddim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı boddim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2016 Saat 18:58
Hocam zaten bende o yuzden size gonderdim batuhan hic demir tedavisi gormedi bebekliginde dahi hep sizi dinledim bu yasina kadar sizin sayenizde antibiyotik bile kullanmadi hasta oldugu icin yaptirmadik tahlili altina kacirma problemi icin gittik ultrasyon felan cekildi mesanesi dolu ve bos haliyle pazartesi sonuclari göstereceğim kan tahlilini gorunce merak edip size yazdim bir problem yoktur demi hocam
ANNESİNİN KÜÇÜK AŞKI
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2016 Saat 21:31
Demir ilaci vermediginize gore merak edilecek bir durum yoktur.
1- Yuksek irtifada bir sehirde iseniz, HGB yuksekligi normaldir.
2- Ishal-kusma oldu ise, kanin koyulasmasi sonucu olabilir.
3- Veya bunlarla hic alakali olmayabilir, takibi gerekir. Hatta, Laboratuvar hatasi bile olabilir.
Yukarı Dön
boddim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı boddim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2016 Saat 23:25
Hocam kayseride yasiyoruz. Yakin zamanda kusma ishal gibi bi hastalik gecirmedi. Kayseri Cocuk hastanesinde yapildi tahlilleri baska bir yerde yeniden yaptirayim mi tahlillerini ? Önemli birsey yoktur demi hocam. Ilginize cok tesekkur ederim. 
ANNESİNİN KÜÇÜK AŞKI
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2016 Saat 07:39
Fazla kurcalamaya gerek yok... Sadece Demir ilaci kullanmayin, yeterlidir.
Kayseri; Istanbul'a gore yuksek irtifa sayilir, ama bu kadar yuksekligi izah etmez.
Yukarı Dön
boddim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı boddim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2016 Saat 07:42
Tamam hocam sizim yolunuzdan devam zaten hicte kullanmadik. 
ANNESİNİN KÜÇÜK AŞKI
Yukarı Dön
boddim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı boddim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Şub 2016 Saat 08:01
Hocam kan tahlilinde kalsiyumda yuksek cikmis 11.1 mg/dL bu neden olur acaba 
ANNESİNİN KÜÇÜK AŞKI
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.