Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - novalgin surup
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumnovalgin surup

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cennettekus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 344
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cennettekus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: novalgin surup
    Gönderim Zamanı: 06 Mar 2016 Saat 22:29
Ogluma saat 7 gibi dolven surup verdim 2 saat sonra ateei tekrarr yukseldi agzim cok aciyor diye agliyor bademcikleri iltihaplandim dun deposilin 6 3 3 tam doz igne yaptirdim ama bogazim cok aciyor diye inliyor istahi hic yok dolvenden 4 saat sonra novalgin surup versem olurmu? Cunki novalgin verince gozunun onunu aciliyor nesesi yerine geliyor..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120901
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2016 Saat 23:01
Bogazinda; Streptokok oldugundan eminmisiniz?? 
Zira oyle olsa idi, Deposilin6-3-3 yapildiktan 12 saat sonra hicbir sikayetinin kalmamasi gerekirdi.
Novalgin farkli yapida oldugundan, her zaman verilebilir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cennettekus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2016 Saat 07:29
Sanirim streptokok degil :( ben kizimdan  bulasmis oldugunu dusundugum icin yaptirmistim igneyi onunki igneyle aninda iyilesmisti cunki ama bogazlarinin sekli ayni oglumunki nasil streptokok olmuyorsa ? Gerci kizimda balgam yoktu oglumda balgamda var beraberinde.. simdi fuzuli yete deposilin yaptirdigim icin cocugum bu gribe bagisiklilik kazanamadimi?
hocam bide doktora novalgim veriyorum dedim sakin verme o yasaklandi cok tehlikeli dedi birde bu cikti simdi..
Novalgini kac saatte bir verebilirim?
son olarak bactrim ve deposilin bagirsaktaki yararli bakterileri oldururmu? Tsk..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120901
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2016 Saat 18:53
1- Griplerin amili; Viruslerdir ve Viruslere antibiyotikler etki etmezler..
2- Streptokoklar haric,  butun bakteriler, Penisilinlere direnclidirler...
Bu yuzden, kafayi cok takmayin.
3- Novalgin yasakmi????   Oyleyse, niye atesli cocuklara, hastaneye gider gitmez, serum icinde;
DAMARDAN Novaljin veriyorlarmis... Allahin, geri-zekalisi!!!
4- Dedim ya!!!!!  Butun bakteriler, zaman icinde, Penisilin'e karsi direnc kazanmislardir..
Barsaklarda bulunan, E Coli basilleri, kazandiklari antibiyotik direnclerini, temas yolu ile,
( R-Faktoru transferi ile) diger bakterilere de gecirirler.
 Bactrim; 5 gunden uzun kullanmadiginizda, bir sey olmaz..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Mar 2016 Saat 18:58
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cennettekus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2016 Saat 22:57
Degerli zamaninizi ayirip bilgilendirdiginiz icin minnettarim..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.