|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
yaksu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mar 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 444 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 May 2016 Saat 05:28 |
merhaba Kadir bey oglum 15 aylik 10 kilo boy 78 baş çvresi 44
yürüyememe, halsizlik, konuşmama vs şikayetiyle doktora gittik kan sayimi tahlili yaptirdik demir depolari bosalmis nerdeyse cok uzgunum sonuclar soyle: crp: 4.10 alkalen: 82 demir: 26. kalsiyum: 9.52 serbest: 1 , tsh(tiroid): 1,76, vitamin b12: 168, ferritin: 6.9, wbc: 6,2, hgb: 7, hct:54.3, mcv:30,4 lenfosit: 55.3, monost:31.7 gronolosit: 1.9 mch:16,5 kadir bey doktor sabah aksam 1 er tatli kasigi ferro sanol b verdi. 2 hafta sonra tekrar tahlille bakicaz 3-4 ay tedavi surer dedi. 1-hocam ekstra bir tavsiyeniz var mi? 2-internette arastirdigimda demir eksikliginin kalici zeka geriligine vs..yol acabilcegi yaziyor. dogru mu? 3-ferro sanol surubu verince disleri siyahliyor ne yapabilirim? 4- kilo ve boyunun normal olmasi her ayinda ve 18 aya kadar yürür sınıri bizi yaniltti demir eksikligini hic farkedemedik tedavi edilince beyninde veya baska bir yerinde hasar kalir mi nasil tesbit edebiliriz? 5- birde hocam sizin boy kilo cetveline baktimda bas cevresi bayaa ayina gore kucuk kaliyor acaba yanlis olcmus olabilir mi doktor birseyde demedi dogruysa bir sorun olur mu?
Düzenleyen yaksu - 07 May 2016 Saat 05:41 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117112 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bas cevresi dogru olculdu ise; "Fanconi Aplastik Anemisi" olabilir. Bir Universite hastanesinde, Hematoloji Bolumunde gorulmesi iyi olur.
Sonucu mutlaka yazin. |
|
![]() |
|
yaksu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mar 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 444 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kadir bey bizde olctuk 44 cikti gecen ay 47 imis. kafa kuculur mu? bir de dediginiz aneminin en belirgin belirtisi nedir? ben tahlil sonuclarinin resmini cekip yollayayim size. oglum 3 defa fitik ameliyati olmustu 1 aylikken size de bahsetmistim gazi universitesinde yanlis ameliyat yapmislardi o yuzden universite hastanesine gitmek istemiyoruz yarin ferro sarol b şurubunu veren doktorun yanina gidip soyliycem dediginiz anemi olsa doktor soylemezmiydi :-(
Düzenleyen yaksu - 08 May 2016 Saat 09:44 |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
antipc ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 289 |
İyi günler hocam, @ yaksu çok geçmiş olsun, benim kızımda da demirle ilgili bir sıkıntı oldu burdan yazmak istedim.
Kızım 14 aylık, 11 kilo ,80 cm. 1 ay önce ateşli girip geçirdi, kan tahlili yaptırmıştık. HGB: 9, 4 çıkınca doktorumuz demiri çok düşük dedi hemen ilaç verdi, ben sizi takip ettiğim için, hastalık sürecinde demir düşük çıkar diye ilacı dahi almadık. Ve yine sizi takipten anne sütü ağırlıklı besliyordum, düzenli ek gıda vermedim, öyle birşey isterse eline tutuşturdum sadece, Anne sütüne güvendim hep, demir damlası da kullanmadım daha önce. Hastalık geçtikten sonra başka bir hastanede demir ölçümü yaptırdık, değerler şöyle : Demir : 21 Demir bağlama : 432 Ferritin :12 HGB : 9,9 HCT: 30,3 MCV:64,8 MCHC: 21,2 Doktor demir şurubunu 3 ay kadar süre ile kullanmamız gerektiğini söyledi. Kızımda herhangi bir anormallik yok (yürüyememe, konuşamama, iştahsızlık vs. ) Açıkçası sizi tanıdıktan sonra rutin doktor kontrolüne de gitmiyoruz. Kızımın peşinde tabakla koşan anne olmak istedim bu vakte kadar ama bu demir meselesinden sonra her gün et yedirmeye çalıştım, bazen yiyor bazen yemiyor, Demir eksikliği ile ilgili şeyleri de duyunca son bir haftadır şurubu içirmeye çalışıyorum. Hocam ben nasıl bir yol izlemeliyim? Kızımın değerlerinin düşük çıkma sebebi ne olabilir? Çok teşekkür ederim... Düzenleyen antipc - 08 May 2016 Saat 15:57 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117112 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- 15 aylik bas cevresi; 47cm dir.. EGER, 47cm ise, Fanconi anemisi degildir. 2- Her ikinizinde, cocuklariniza Demir ilaci vermeniz gerekiyor. 1 aylik tedavi ile bir duzelme olmazsa, Hemoglobin Elektroforezi yaptirmaniz gerekir. |
|
![]() |
|
antipc teşekkür ederm bende sizin gibi bir yol takip ettim resmen beni ifade etmişsiniz ilk çocugumdada bu şekilde devam etmistim kizim
5 yasinda ve hiç demir ilaci kullanmamistim onda kansizlik olmadi çunki et ve urunlerini yiyordu oda bende daha saglikli besleniyorduk haliyle anne sutu yetiyordu oglumda iise et ve et ürünleri nerdeyse hiç yediremedim bende fazla yemedim 2 cocuk epey yorucu yetisemiyorsun herseye dogru duzgun dinlenme yok beslenme yok üstüne birde hayat pahaliliği geçim derdi sonuc boyle oldu.
Kadir hocam baş cevresi 44 şu anda....gecen aylarda 46,47 cikmişti demekki gecen aylarda yanlis olculdu nasil oldu anlamadim. kendi doktorumuza sordum fanconi anemisi ile alakasi olmadigini baş cevresi vücuduna gore normal dedi demir depolarinin bosaldigini , hg düşük demir ilaci ile onu yükseltmeye çalişcaz dedi bazi çocuklarda 2 yasinda da yürüyebilir dedi su an kansizligi iyilestirmeye calisiyoruz demir ilacina devam edecegiz inşallah 1 aya kadar yükselir iyileşir :-( 1. demir şurubunu içirmekte epey zor, ağzindan çikariyor bu konuda onerebilceginiz birsey var mi 2-diger sorum da benim kahve, çay tüketmem anne sütüne geçip oğlumun demir ilaci tedavisine olumsuz etkisi olur mu?yani oğlumun kansiz olmasina sebep olur mu
Düzenleyen yaksu - 09 May 2016 Saat 13:15 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|