|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
frd ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Şub 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 163 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 May 2016 Saat 01:13 |
Merhabalar doktor bey.öncelikle başınız sağolsun.annenizin mekanı cennet olsun İnşallah.
Size birkaç tane sorum olacak.kızıma zymafluar kullanıyorum.arkadaşımız yurtdışından getiriyor.zymafluarın 0.5 mg lığı var mı acaba. Ayrıca 20 aylık bir çocuk için d vit ampul un dozajı 300.000 iu doğru mudur.başka dozajları var mıdır. yüksek ateşle ilgili yazılarınızı okudum.aklıma birkaç şey takıldı doktor bey.ateşi düşürmeyin diyorsunuz.yani kaç dereceye kadar mudahele etmeyelim.etmemiz gerekirse ne yapalım.yada hiç müdahele etmeyelim mi.şimdiden çok teşekkur ediyorum.sizden çok şey öğrendim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117511 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Zymafluor'un: 0.25mg, 0.50mg, 0.75mg ve 1mg sekilleri vardir. 2- Dvit3 ampul; tek tiptir... 3- Kac derece olursa olsun mudahale etmeyin. ANCAK, cocuk kac derecede olursa olsun (38 derecede bile) , rahatsiz oluyorsa, o zaman mudahale edin.
|
|
![]() |
|
frd ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Şub 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 163 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Doktor bey kusura bakmayın şu kısmını anlayamadım. Ateş kaç derece olursa olsun müdahele etmeyin demişsiniz.daha sonrada 38 derecede bile müdahele etmeyin demişsiniz.peki ya 38 in üstü derece olursa.mesela 40 derece ateş olursa yine de mudahele etmeyelim mi.ayrıca çocuk rahatsız olursa müdahele edebilirsiniz demişsiniz.peki nasıl bir müdahelede bulunalım.teşekkur ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117511 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Cocuk RAHAT ISE: Kac derece olursa olsun mudahale etmeyin... Anlasildi degilmi!! 2- Cocuk rahatsiz ise; cok dusuk derecede bile mudahale edin.... Bunu da anladiniz degilmi??? Yazarlar kisminda, benim makalelerim oldugu listede, en alttaki Ates ile ilgili makaleyi okuyun. 8 seneden beri anlatiyorum...
|
|
![]() |
|
Ben o makaleyi okudum zaten doktor bey.hatta size sorulan sorulardan da okudum.sadece mudahele konusunda emin olamadım ve soru yönelttim.cevabınızdaki bi yazıda iki anlam çıktığı için tam olarak anlamak istedim.sonuçta yanlış bişey yapmamak adına normal olarak size ikinci sorumu sorma gereği duydum.
yinede teşekkur ederim... |
|
![]() |
|
alpalp ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mar 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 35 |
Hocam bu konuda benim de aklıma takılan bir şey var. Oğlumun 38.5'larda seyreden ateşi vardı ve çok rahatsızdı. Çocuk rahatsız ve huysuz olduğu için calpol verdim ancak akabinde havale geçirdi. Ateşe müdahale etmesem havale geçirmeyecekti, ancak çocuk rahatsızdı. Şimdi çocuk rahatsız olsa bile ateş düşürücü vermeye korkuyorum yine havale geçirecek diye. Bu konuda kafam çok karışık.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Havale olusabilmesi icin; Ic isinin yuksek, dis isinin dusuk olmasi gerekir. YANI: Ya ates ya aniden yukselecek, yada disardan soguk tatbiki yapilacak.
Sizin durumunuz, biraz sanssizliga girer. Ilac vermesenizde gecirecekti, tesaduf olmus. Tabii, rahatsiz oldugunda bile ilac vermemenin bir zarari olmaz. Havaleden korkmayin. Turk doktorlarinin sandigi gibi; beyin harabiyeti yapmaz.. Beynin, kendini savunma mekanizmasidir. Ani ates yukseldiginde; Kalp ve Solunum hizlanmakta gecikirse, havale olur. Beyin kendini Oksijensizlikten korumak icin, calismayi durdurur. Ayni kafasi kesilen canlida gorulen tablo(havale) olusur. Bunlari Turk doktorlari ile tartismayin. Anlasalar bile islerine gelmez. Hastalari Ates ve Havale ile korkutmanin; dayanilmaz cazibesine ( $$$$) kapilmislardir.
|
|
![]() |
|
alpalp ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mar 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 35 |
Hocam tekrar selamlar, 20 aylik oglum bugun atesle uyandi, daha once ilac verdikten sonra havale gecirdigi icin ilac vermeye korkuyodum. Ancak ilac vermedigim halde yine havale gecirdi. Atesi 38 dereceydi. Suan hala atesi dusmedi. Cok halsiz, keyifsiz. Bu arada uykuda sicramalari oluyor. Daha once goturdugum doktoru aradim, atesi dusurmeye calisin, yarin bakalim durumuna dedi, cocuk norolojisine gonderebiliriz dedi. Hocam oglum 20 ayda iki defa ciddi ateslendi ikisinde de havale gecirdi. Neden boyle oluyor? Norologa goturmelimiyim? Gelisimi cok guzel aslinda. Havale gecirince antibiyotik verdi acildeki doktor. Size kan sayimini yollamaya calisacagim. Simdiden tesekkkur ederim.
http://i.hizliresim.com/4lAVXL.jpg |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|