Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulak tıkanıklığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulak tıkanıklığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fyzsrr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fyzsrr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kulak tıkanıklığı
    Gönderim Zamanı: 10 May 2016 Saat 11:45
Merhaba Kadir bey
Benim kızım 6 yaşında. 2 senedir kreşe gidiyor. Yaklaşık 1,5 aydır kulak tıkanıklığı var. Griple ortaya çıktı.
 ( aynı hastalığa bende yakalandım. 1 ay sonra tamamen düzeldim )
Çocuk doktoruna götürdük. Dilinin üzeri paslıydı antibiyotik verdi. Kulak zarı yarı kızarmış dedi. Antibiyotik kullandık.
5 gün iyileşmişti. Sonra tekrar grip geçirdi galiba. 
Söylediklerinizi harfiyen uyguluyorum. Serum fizyolojik, iliadin. İliadin i 3 gün kullanıyorum 1 2 gün ara verip tekrar kullanıyorum. Ama tıkanıklık hala devam ediyor. İşitme kaybı yok gibi. Hiç kulak ağrısı olmadı. 1. Ama bu kulak tıkanıklığı beni çok korkutuyor. 
2. Östaki borusunda bir problem olabilir mi?  
3. KBB doktorlarına gitmekten korkar hale geldik. Hepsi hemen ameliyat diyorlar 😨 sizce acil gitmemiz gerekir mi?
4. Bu kadar iliadin kullanmanın zararı olur mu?
Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Allah razı olsun.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117214
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2016 Saat 19:18
Iliadin; 3 gun kullanip, 1 gun ara verdikten sonra, istediginiz kadar kullanabilirsiniz.
Aralarda, Serum fiz kullanin..
Bir dahada sakin, kulak icin Antibiyotik kullanmayin.
Yukarı Dön
fyzsrr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fyzsrr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2016 Saat 19:24
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Kulak tıkanıklığının bu kadar uzun sürmesi normal midir? Ben çok tedirgin oluyorum hocam.
serum fizyolojik yapıyorum zaten aralarda. İliadin damla kullanmadan önce de kullanıyorum.
bu tıkanıklık beni çok üzüyor hocam. 6 senede 4 veya 5 kez antibiyotik kullandık.
Hiçbir hastalıkta bu kadar uzun sürmemişti. Çok korkuyorum inşallah bişey olmaz.
anlayışınız ve sabrınız için teşekkürler 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2016 Saat 20:04
Bu yaslarda, bazi cocuklarda bu sekilde seyr ediyor.
eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
fyzsrr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fyzsrr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2016 Saat 20:20
Eski maillerin tamamını okudum hocam.
Ancak hiç bu şekilde şikayeti olan hiç kimse olmamış. 
Bu kadar uzun kulak tıkanıklığı ve burun tıkanıklığı işitme kaybına yol açmaz inşallah.
viral bir enfeksiyon sonucu bu şekildedir umarım. Ne yapacağımı şaşırdım. Çok üzülüyorum.
Teşekkürler 
Yukarı Dön
fyzsrr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fyzsrr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2016 Saat 19:40
Merhabalar
Uzun süreli kulak tıkanıklığı işitme kaybına neden olmaz inşallah değilmi? Şu an işitme problemimiz yok çok şükür. 
"Arasıra çıt sesi gelmiyor diyor" bu durum beni çok endişelendiriyor 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2016 Saat 18:15
Ilaveten, bir 3 gun daha Iliadin damla kullanin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.