Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - balgamlı öksürük..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbalgamlı öksürük..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 794
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: balgamlı öksürük..
    Gönderim Zamanı: 16 May 2016 Saat 13:55
merhaba hocam...geçen hafta perşembe günü 3 yaşındaki kızım burun akıntısı yaşamaya başladı..ayrıca balgamı vardı ve bu yaştaki çocuk boğazını temizleyemediği için öksürerek çıkarmaya çalışıyordu...burnu için serum fizyolojik ve burun aspiratörü ile salgıyı burundan çekiyorduk..daha önce bundan hiç korkmayan kızım bu sefer korkttu burnunundan salgıyı çekerken ve katılarak ağlamaya başlayınca tıkantı ve kustu..hayatında ilk kez kustu ve epey de balgam attı...bundan dolayı da çok korttu...hasta olduğu ilk gün ateşi de vardı ve 38,5 derecede ben sadece atlet külotla bıraktım..herhangi bir ilaç vs vermedim..ertesi gün ateş geçti..bir daha da çıkmadı ateşi...bugün hastalığının 5. günü... burnu akmıyor nerdeyse...biz aspiratörle çekiyoruz ve koyulaşmaya ve yeşile dönmeye başladı...bu arada kızım ne nedenle olursa olsun ilk kez öksürükle karşılaştı, yaşadı...dün gece sürekli kalktı..kuru öksürük vardı..gündüzleri balgamlı öksürüğü var...bugün dr a götürdük..ciğerlerini dinlesin diye...balgamı söksün diye balgam sökücü, antibiyotik, ağrı kesici ve grip ilacı vermiş...sadece antibiyotiği ve balgam sökücüyü aldım ..daha doğrusu eşim zorla aldı...dr nefes sesleri zayıflamış dedi...balgamı atmak için sanırım vücud öksürük yapıyor..ama geceki öksürüğü kuru öksürüktü..balgam sökücü kullanılmalı mı hocam..ya da gündüz neyse de, gece uykusundan öksürükle uyanmaması için ne yapmalıyım...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117264
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2016 Saat 19:32
Sakin o ilaclarin hicbirini kullanmayin.
Eski mailleri okuyun. O ilaclar: Sahtekarligin:1. Safha ilaclaridir.
Yukarı Dön
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2016 Saat 19:48
teşekkürler hocam..ben bal limon nasıl yapılacak bilmiyorum...bir miktar suyla karıştırsak olur mu..kızım asla yemiyor bal limon..ne kadar bala, ne kadar limon katalım hocam...ben hiç hazırlamadım..tesir edebilmesi için miktarlar ne olmalı..
Yukarı Dön
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 May 2016 Saat 19:12
hocam serum fiz. ve burun aspiratörü ile hemen hemen iyileşti kızımız..bugün tam bir hafta olmasına rağmen balgamı var..hafif öksürerek atıyor...bu bir hafta içinde 3 kez kusarak balgam attı...yapışkan olduğu için nefesini tıkadı ve çok korkuyor kusmaktan..tam 3 yaşında..bal limon yediremiyoruz...hocam balgamı için yapılacak başka bir şey var mı? acaba ortalama ne kadar daha sürer?özellikle sabah kalkınca sanırım gece boyu biriken balgamı kusarak atıyor..ya da 1 saate yakın öksürerek atıyor..sonra gün içerisinde ara ara öksürerek atıyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117264
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2016 Saat 07:39
Yedirebilecegizin, herhangi bir eksi meyva; ayni limonlu bal gibi etki eder.
Iyilesme suresine girince; balgam koyulasir, merak etmeyin. Bu devrde uykuda iken sicak su buhari
uygulayin. Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.