|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kıvanç ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 870 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 May 2016 Saat 15:12 |
Sayın hocam;
Oğlum 6 yaşında krşe gidiyor sizinle büyütüyorum. Dün boğaz acısıyla başladı bu sabah yine boğaz ağrısı ağlamayla uyandı(tantum verde sıktırmıyor).öğlen ateş başladı devam ediyor, iki defa kustu (balgamlı)iştah yok.Dil pembe,ağızda aseton kokusu var açlıktaki gibi, baş ağrısı var, burun akıntısı yok fakat tıkalı gibi içinde kabuk oluşuyor deniz suyu sıkıyorum. Arkadaşlarına genelde BOĞAZ ACIMASIYLA başlayan griplerin aslında olmadığı halde doktoların BOĞAZ enfeksiyonu diye ant. vermeleri yüzünden mi oğlumada tekrar tekrar bulaşıyor?Bu aralar buralarda boğaz şikayetleri çok var. Grip aşımız yapılmıştı. Anlattıklarınız dışında hiçbirşey kullanmadım, kullanmıyorum. EMEĞİNİZE SAĞLIK . ![]() Düzenleyen kıvanç - 20 May 2016 Saat 17:23 |
|
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118053 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Antibiyotiklik bir durum yok... Gripal hastalik geciriyor.
|
|
![]() |
|
kıvanç ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 870 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhabalar hocam .oğlum 3 günde kendiliğinden iyileşti.
Ama sabah sınıf arkadaşının aynı şikayetlerle Strep A testi + pozitif çıkmış ve penisilin tedavisi vermişler.başka bir arkadaşı gene öyle beta tanısı almış. Oğlumda A grubu beta hemolitik streptokok olaydı yinede 3 gün sonra iyileşirmiydi? Endişelendim açıkçası Ağız kokusu bulantı kusmayı dil rengini iyi değerlendirememiş olabilirim diye.Bundan sonra böyle olursa hemen Strep A testi yaptırayım mı? Çok Sağolun. |
|
|
|
![]() |
|
![]() Hocam size arkadaşımın oğlunun testi resimde gördüğünüz gibi .aşağıda boğaz test sonucu var.Ve bir ay önce yine aynı teşşhis ve tedavi .bu sefer 3 gün beklemiş ateş 40 ın altına düşmeyince 4.gün doktora götürmüş 3 adet penisilin ,1adet deposilin vurdurmuş doktoru ama adını bilmiyor.Dahada ateş çıkmamış.Bu çocuk Beta mı? Şikayetler; Boğaz ağrısı,dilde pas,ağız kokusu,bulantı varmış. Halsizlik Düşmeyen 40 derece ateş. BOĞAZ ( SVAP) pozitif + ; BOĞAZ KÜLTÜRÜ : A GRUBU BETA HEMOLİTİK STREPTOKOKLAR ÜREDİ YAZIYOR Teşhis ve tedavi doğrumu? Düzenleyen kıvanç - 23 May 2016 Saat 19:21 |
|
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118053 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Evet, oyle gorunuyor. Eski mailleri okuyun.
|
|
![]() |
|
Bu çocuk oğlumla aynı sınıfta okuyor.9 mayısta ateşi çıkmış tahlil 12 mayısta yapılmış oğlum 19 mayısta boğaz ağrısı başladı ateş kusma bulantı ama dil resmi ve ağız kokusu uymuyordu pek yukarıda sizede göndermiştim ANTİBİYOTİKLİK DEĞİL demiştiniz.
Benim endişem bu çocuk BETA idiyse bizimkide BETA oldu ve kendiliğinden iyileştiyse ne olacak ?birdaha mutlaka strep A baktırayım mı hocam? Telaşlandım şimdi 15 gün önce benzer şikayetlerle yine hasta olmuştu oğlum. ![]() Size çok teşekkür ederim ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
ATES+ Agiz kokusu ve dil ustunde pas+ Bulanti, kusma olacak... O zaman Strep-A Testi gerekir. Eski mailleri ve; benim yazarlar kismindaki "makalelerim" kisminda, "Beta diye bir Virus" makalemi okuyun..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|