Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bogaz enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbogaz enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meliselaa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meliselaa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: bogaz enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 01 Haz 2016 Saat 03:01
Hocam merhaba cuma gecesi kizimin atesi 39.2ye cikdi dilde pas agizda pis koku vardi sabah doktora goturdum amoklavin bid 200ml verdi antibiyotigin 2.gununde hic atesi cikmadi 2 gun asiri kusmasi oldu ne yediyse cikardi bu aksam uzeri yeniden ateslendi 38.6 dilinde pas var koku yok kollarinda ve bacaginda dokuntu olmus isal basladi gorur gormez enfeksiyoz mon.olabilir dusuncesiyle kan tahlili yaptirmak icin goturdum doktoru gerek olmadigini antibiyotik etki etmemis iesef antibiyotik igne ile degistireyim dedi esim cocugun cani aciyacak diye israr etmeme izin vermedi tahlili yaptiramadim yarin yeniden gotureyimmi sizce amonlavinin etki etmemesi gibi bir durum olurmu.

Düzenleyen meliselaa - 01 Haz 2016 Saat 03:42
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117007
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2016 Saat 19:09
Yasi????   veya Kilosu?????

EGER:  10kg ustu ise,  Amoklavin 200 etki etmez. 400 olmasi gerekirdi.
SAKIN igne yaptirmayin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meliselaa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2016 Saat 19:25
Hocam 2 yas 18 gunluk 11.6 kg ye dusmus 12.5du.ates 39 civari dusurmuyoruz babasi bugun tahlil yaptirdi bademciklerinde ve bogaz cevresinde beyaz kureler mevcut kendinden buyuk cocuklarla oynuyor diye strep a testide yaptirmis ben olsam yaptirmazdim amoklavini sabah aksam 1.5 olcek verdik bugunku testlere gore novaset 0.5 2x1 vermis isali cok fazla,kilo kaybi 6 gunde 600gr.

Düzenleyen meliselaa - 03 Haz 2016 Saat 11:26
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meliselaa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2016 Saat 19:27
Hocam 2 yas 18 gunluk 11.6 kg ye dusmus 12.5du.ates 39 civari dusurmuyoruz babasi bugun tahlil yaptirdi bademciklerinde ve bogaz cevresinde beyaz kureler mevcut kendinden buyuk cocuklarla oynuyor diye strep a testide yaptirmis ben olsam yaptirmazdim amoklavini sabah aksam 1.5 olcek verdik bugunku testlere gore novaset 0.5 2x1 vermis isali cok fazla,kilo kaybi 6 gunde 600gr.

Düzenleyen meliselaa - 03 Haz 2016 Saat 11:34
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meliselaa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2016 Saat 09:51
Hocam wcb dusuk diye verdigi igneyi almadik genel durum kotu ates 39 civari surekli uyumak istiyor istahi yok hayatta kucaga gelmeyen bir cocuk carsi pazar saatlerce gezer odadan odaya gitmek icin bile kucak istiyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117007
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2016 Saat 20:16
1- Aferin.. Gorun Turk doktorlarinin ne kadar CAHIL ve sahtekar olduklarini!!!
Bu sahtekarlik "bireysel" degil, "genel" bir durumdur. Ayni ahlaksizca davranisi sadece size degil, butun
hastalar uyguluyorlar.
2- Gorun; okumanin ve bilgili olmanin faydalarini. Bilmiyor olsa idiniz, cocugunuza insafsizca o igneleri
yaptiracaktiniz..
3- Ahlaksiz  sahtekar... Hem Amoklavin'i dusuk dozda veriyor( Bu yasta Amoklavin 400 olmasi gerekirdi)
hem de ondan sonra, salak, etkili degil diye igne veriyor.. Bunlarin iki cihanda yatacak yerleri yok..
4- WBC:7.9 olduktan sonra; Strep-A Testi hic gerekmiyordu..
5- Ayrica da; EGER, Streptokok enfeksiyonu olsa idi; dusuk dozdaki Amoklavin200 ile bile 12 saatte
duzelirdi..

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meliselaa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2016 Saat 21:48
Sizin sayenizde hocam siz olmasaniz hem biz hem cocuklarimiz perisan olurdu 100 doktor bir araya toplasalar bir siz etmezler mumkun degil allah sizden razi olsun cok tesekkur ederim.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meliselaa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2016 Saat 10:36
Hocam merhaba diger anneleride bilgilendirme amacli yaziyorum 3 farkli doktor ile gorusdum 3ude 2 yas cocuga 200mg antibiyotik diyor muhtemelen senaryo ayni 3 4 gun antibiyotik kullanimindan sonra etki etmemis deniyor once tahliller yapiliyor acil 3 gunluk serum tedavisi ve hastanede yatis deniyor bu konuda israrcilar tahlillerden sonra ben kabul etmedim o zaman hizli bir sekilde igne tedavisi denildi onlar acisindan durum tamamen duygusal
Atesimiz dusdu 37.5 civari dun ates dusmeye baslayinca gida alimi basladi muz,yogurt pirinc lapasi,patates,havuc derken ishali bugun durdu ne seruma ne igneye ne hastaneye yatis gereksizmis onlara sorarsaniz acil hastaneye yatmaliymisiz:) iyiki varsiniz ellerinizden operimClown
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.