Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Beta mikrobu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBeta mikrobu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Akimel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Akimel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Beta mikrobu
    Gönderim Zamanı: 12 Ara 2016 Saat 20:30
Merhaba oğlum 14 aylık dün sabah yürümekte zorlandı kalkıp dusuyor ve ağlıyordu sonra ağzında aft gordum acile gittik birşey yok denildi ateş 36.6cikti . Gece ateşi 38.8e kadar iki kez çıktı çocuk doktoruna gittik ateş 38cikti beta mikrobu kapmış dedi ceftinex toz verdi aft için piraldyne diye bir ilaç yazdı ve acilde penisilin iğne yaptırdik novalgine surup verdi calpol değil ateş olursa bunu ver dedi şuan antibiyotigi verdik ve vücudu yüzü elleri çok soğuk durumda aft için bu ilaç bebeklerde kullanılır mı sizinde fikirlerinizi istiyorum bu arada 14aylik ama ilk kez hastalandı ilk kez ilaç kullanıyoruz biraz tedirginm uzun oldu kusura bakmayın kolaylıklar diliyorum iyi çalışmalar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2016 Saat 03:30
Yuh diyorum........ Baska da bir sey demiyorum....
14 aylik bir cocukta;  Streptokoklarin yaptigi, "Akut Eklem Romatizmasi" olmus ha!!!  Yuh...
1- "Beta mikrobu" diye bir mikrop yoktur. Bu tamamen Turk doktorlarinin uydurmasidir. O aptallarin
demek istedigi: " A-Grubu, Beta-Hemolitik Streptokoklardir"...
2- Bu Streptokok enfeksiyonlari, okul cagindan evvel gorulmezler..
3- Okul caginda, gorulmeleri ile birlikte, senelerce, hicbirinin tedavi gormemesi sonucu, seneler sonra,
12-16 yaslar arasinda, eklem tutulmasi olabilir.. Bunun da tedavi edilmemesi ile, 2-5 sene sonra; "Kalp Romatizmasi" gelisebilir.

Bu doktorlara; "Aptal" veya "salak" dedigimde bazilari kiziyorlar ama, kusura bakmasinlar, daha agir soz
soylemeye terbiyem musade etmiyor... Yoksa, soylenecek daha agir sozler var..
Bosuna ilac hele igne kullandiniz....
Antibiyotik: ATES yaninda; agizda pis koku ve dil ustunde pas tabakasi olmasi durumunda baslanir..
IGNE: agizdan ilac alamayanlar icindir..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Ara 2016 Saat 03:49
Yukarı Dön
Akimel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Akimel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2016 Saat 10:58
İlaçları kullandık ve aftlar arttı damlaları sisti dış eti kanaması olmaya başladı iki gün sonra aynı doktora gittik ilaçları bırakın boğazı iyilemis dedi ve piraldyne ile temizleyip kenacord surun dedi ama içime sinmedi bence ilk teşhiste ağız içi iltihap yada enfeksiyon du ve boşuna ilaç aldı çok huysuzlasti ve işin kötüsü uç gündür emmiyor ilaçsız sadece karadut şurubu veriyorum ağız içi iyi gitti yemek yemeye başladı fakat çok üzülüyorum uykuda bile emmiyor bunun için yaabiecegim birşey varsa yardımcı olur musunuz. Tekrar doktora gitmeyi istemiyorum ozelde çalışan ve tiklkm tıklım dolu olan bir hekim ama hala ilk teşhiste yalnis karar verdiğini düşünüyorum ve ishal ağız yaralarinda artma şeklinde ilaç yan etkileri dahada çekilmez hale getirdi size çok teşekkürler
Yukarı Dön
Akimel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Akimel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2016 Saat 11:15
Sütü sagiyorum bardaklar teklif ediyorum o şekilde d içmek istemiyor blw tekniği ile besleniyor 11.7kg 81cm suanki durumu dogum kilosu 3.10gr tekrar emzirmek istiyorum ama bunu nasıl cozerim şuan çok üzülüyorum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2016 Saat 18:47
5cm boy, 1,7kg agirlik fazlasi var..
Cok ustune dusmeyin, acikinca emecektir.
Aftlarin tedavileri yoktur, ne yaprasaniz yapin, 1 hafta surer.

Bu gibi doktorlarin hastalari ilaclarla daha kotu olduklarindan, devamli doktordadirlar..
Yukarı Dön
Akimel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Akimel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2016 Saat 19:58
Hocam kilo boy bana gayet iyi geliyor ama supravit ve zinco şurup kullan dedi iştahı açılsın diye bende gayet iştahlı sebze meyve et herşey yiyor dedim olsun takviye şart dedi ben ilaçları almadim size çok teşekkür ediyorum keşke baştan ignede yapmasına izin vermeseydik bilgilendirme için çok sagolun iyi çalışmalar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2016 Saat 03:31
"Takviye sart" diye bir sey yok, sakin aldanmayin...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.