|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ekagan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nis 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 31 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Ara 2016 Saat 18:28 |
Merhaba hocam. Oğlum pazar günü sabahtan beri yüksek ateş (39-40) ve bitkinlikten müzdarip. Ne kadar güvenilir bilmiyorum böbreklerini işaret ederek sırtının ağrıdığını söylüyor. Zaman zaman karnı ağrıdığını söylüyor. Bazen öksürüyor. Burun akıntısı sarı-yeşile dönmeye başladı. Burnunun içinin acıdığını söylüyor. Göz çevresinde kırmızı noktacıklar var. Belirtiler aynı olduğundan sanırım oğlumdan bana geçti hastalık. Salı gününden beri bir yükselen bir düşen yüksek ateş, baş ağrısı (öksürünce artan), bitkinlik, azda olsa öksürük var bende de. Şimdilik burun akıntısı yok. İlk gün istifra hissiyatı yoğundu, parmaklayarak biraz istifra ettim. O gün oğlumda istifra etmek istediğini ama yapamadığını söyledi. Bugün oğlumu doktora götürdüm. Bu ara ağır grip salgını olduğunu, grip geçiriyor olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Kan sayım ile lökosit değerine bakılmasını istememe rağmen influenza testi istedi. Kesin grip diye düşünürken test negatif çıktı. Antibiyotik kullanmamızı istedi ama başlamadım. Emin olamadığım için size danışmak istediğim. Şu anda hareketliliği biraz artı sanırım bitkinlik biraz azaldı ancak hala yüzüne bakınca yorgun bir hali var. Ateş 37-38 arası seyrediyor. Bu belirtiler ve test sonucu hastalığın bakteriyel olduğunu gösterir mi? Testte iyi örnek alınamamış, ilk belirtilerden bu yana virüs azalmış olabilir mi? Test sonucuna rağmen grip geçiriyorsa ve antibiyotik kullanırsak hastalığın uzamasına neden olur muyuz? |
|
![]() |
|
ekagan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nis 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 31 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu arada dilde pas vr ağız kokusu yok, sanırm. ![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117481 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
O guduk akilli doktorun bilgisi ancak bu kadar!!! Gripler, sadece Influenza ile olmazlar.. Daha bir suru, Influenza disi virusler vardir. Zaten dilinin pespembe olmasi da, Grip gecirdigini gosteriyor.. Boyle guduk akilli Doktorlara sakin inanmayin, cocugunuz; Influenzae harici Grip geciriyor..
Yapilacaklar aynidir. Eski mailleri okuyun..
Adeno virusler, Para influenza, RSV, Coxsackie, ECHO, Rhinoviruses, Reoviruses, gibi daha pekcok virus Grip yapar ve testleri henuz yoktur. |
|
![]() |
|
Dilde pas ve ağız kokusu ateşliyken mi olması gerekiyor. Yüklediğim resim yüksek ateşli 3 gün geçtikten sonra çekildi. Burun içinde yara, burun kanaması, dudak çatlama-kanaması, yoğun sümük, öksürük, hala bitkin bir görünüşü var. Bakteriyel bir rahatsızlık ise antibiyotik kullanmamız durumunda ne olur? Kendisi yenebilir mi hastalığı? Bana da aile hekimi inatla antibiyotik verdi. Benim dilimde daha fazla beyazlık var.
|
|
![]() |
|
Kan sayım yapılmadığından emin olamamakla birlikte grip geçiren 38 aylık ogluma bactrim kullandırsam zararı olurmu. Yada hastalığı yenmesine yardımcı olurmu. İnternette immunomodulatorniçin bağışıklık sistemini artırıp azaltabilir yazıyor.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117481 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
" ...
Burun içinde yara, burun kanaması, dudak çatlama-kanaması, yoğun sümük, öksürük, hala bitkin bir görünüşü var.
" Bu manzara bile GRIP oldugunu gosterir.. Eski mailleri okuyun. Hayret!!!! Turk doktorlari; Bactrim'in "Immunomodulator" etklisi oldugunu ogrenebilmislermi???? Dogrudur, boyle bir etkisi vardir, zira Bactrim, Sulfonamid grubu bir ilacdir.. Butun Sulfa grubu ilaclarda bu etki vardir. Turk doktorlari, Sulfonamidleri "antibiyotik" zannederler onlari dikkate almayin. Agir seyirli Griplerde kullanilir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Ara 2016 Saat 19:25 |
|
![]() |
|
Ateş 3 gün 39-40 derecelere inip çıktıktan sonra 37-38 derecelere düşmüştü. Ancak bugün ilk ateşlenmesinden 5 gün sonra yine ateş 39 üzerine çıktı. Viralde böyle olur mu
Düzenleyen ekagan - 29 Ara 2016 Saat 19:46 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Aynen boyle olur.. Ates dusurucu ilaclari kullanmayin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|