Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş ve Titreme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteş ve Titreme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kırçiçeğim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 198
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kırçiçeğim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş ve Titreme
    Gönderim Zamanı: 12 Oca 2017 Saat 14:06
62 aylık olan kızım sabah 06:30 da uyandı üşüyorum diyerek titremeye başladı ben gerçekten üşüdü diye yanına uzanıp kucakladığımda ateşinin olduğunu farkettim ve üstünü aşırıya kaçmıyarak örttüm biraz uyudu ve 08:30 da sapsarı kustu. Kustuktan sonra bir müddet daha uyudu ve ateşi 39 du. Hemen ılık bir banyo yaptırdım banyodan çıktık üstü bornuzluyken kısacam dedi ve yine sapsarı acı şekilde kustu. Üstünü giydirdi ateşini ölçtüğümde 37.7 oldu uyudu pek bir şey yemedi şurup içmeyi reddetti ve uyuduktan sonra ateşi düşmüştü. Şimdi ateş düştü takip ediyorum ama altta yatan neden nedir bilmiyorum. Pazartesi kulağının ağrıdığını söyledi ve biz 3 gün iliadin kullandık daha sonra ağrımadı . Birden titremeli ateş ve böyle sapsarı kusmasına neden ne olmuş olabilir hocam ? Boğazı temiz grip yok çok nadir arada öksürüyor ishal yok kustuktan sonra karnım ağrıyor dedi. Ama şimdi ağrı yok. Çocuğu takip edecem ama biz bunları yaşadık. Altta yatan sorun nedir? Neler yapabiliriz hastaneye götürsem neler yapılmasına izin vereyim kreşe gidiyoruz kreşteki 3 senemiz . Kulak ağrımız devam etmiyor. Şimdiden teşekkür ederim hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118360
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2017 Saat 20:52
Arkadan ishal gelebilir, sakin ilac kullanmayin.
1- EGER; Kusma yaninda; Grip arazlari da varsa, "Domuz Gribi" geciriyordur..
2- Grip arazlari yoksa, arkadan ishal gelebilir
    a) Kusma -Ishal beraber olursa, Virutik ishaldir, 1 hafta surer.
    b) Kusma gecip, ishal baslarsa, siradan, bakteriel bir ishaldir (2-3 gun surer), sakin hicbir durumda da
ilac kullanmayin.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kırçiçeğim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2017 Saat 16:19
Sayın Hocam grip değiliz ishal olmadık. Bu sabah yine ateşi olunca ve uyandıktan sonra karnım ağrıyor diye ağlamaya başlayınca doktora götürdüm.
1. Boğazı temiz kulaklarına baktı buşon var iki kulağında kulak zarını göremiyorum dedi.
2. Kızım ateşliyken kalbi çok hızlı atıyordu ve ağlıyordu kalp ritim atış sayısını iyileşince bakalım dedi.
3. İdrar tahlili yaptırdık nitrit negatif lökosit 10-12 yazıyor. Normalde lökosit 4 veya 5 olur yüksek dedi bu benim kafama takıldı idrar yolu enfeksiyonu değil ama lökosit yüksek ne yapalım dediğimde bol sıvı ve tuvalet temizliğine dikkat edin dedi. Keton pozitif o aç olduğunu gösteriyor dedi zaten çok az yiyiyor.
Genel durumumuz karın ağrısı yok idrar yaparken ağlamıyor normal yapıyor ateş yüksek değil kusma yok. Kusma zaten dün 2 kere kustuktan sonra durdu.
Sonuçları size yazdım sizin yorumunuz önemli ben bu durumda ne yapayım tahlilin hepsini göndermedim evde tarayıcı yok.
HEr ihtimale karşu agumentin yazdı hafta sonu düzelmezse ara durumunu söyle ona göre içirirsin dedi şimdilik antibiyotiklik durum yok dedi.
Hocam son olarak siz değerlendirirseniz ona göre yapılması gerekeni yapayım. Kızım 62 aylık 19 kilo kreşte 3. senemiz . Çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2017 Saat 19:36
Genede az bucuk bir seyler bilen birisine rastlamissiniz..
Kesinlikle; IYE degil, sakin antibiyotik vermeyin.
2 kilo fazlasi var.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kırçiçeğim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2017 Saat 19:50
Hocam zaten kurum çocuk doktoruna götürdüm. Başıma gelecekleri bildiğimden ona sığındım. Şimdi idrar yolu enfeksiyonu değiliz çünkü nitrit negatif protein negatif lökosit 10-12 arası olması genelde kız çocuklarında olur bilgisini sizden öğrendim. Peki grip değiliz , ishal değiliz bu aniden ateş ve titreme hatta kusma neden oldu ben hala bunu anlamış değilim. O zaman mikrop kaptı vücudu savaşıyor. Ateşimiz düştü kusmadık ama dudaklarımız uçuk atmış 3 tane. İştahımız yok takip ediyorum.
1. Kan tahlili yaptırayım mı ?
2. Bu Lökosit başımıza iş aşmaz değil mi ? Lökosit neden yüksek çıktı o zaman tüm idrar değerleri normlaken bir tek lökosit yüksek çıktı ? Eğer tedavi edilmezse lökosit Böbreklere kadar ilerleme bilgisini okudum netten açıkça soru işareti kaldı bende .
3. Hiç böyle sebepsiz ateş titreme ve kusma olmadı sizin dediğiniz gibi altta yatan sebepleri bulduk bu kez sebebini bilmeden olduğu için atladığım bir şey varmı öğrenmek istiyorum ?
Sizi yordum hakkınızı helal edin bir daha böyle bir durumda ne yapacağımı bileyim teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2017 Saat 20:15
Madem ikna olmadiniz, o laboratuvara, cocugunuzun idrari diye; ya kendi idrarinizi, veya idrar
gorunumunde "cay suyu" gonderin, bakin ne "Lokositler" gorecekler..

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kırçiçeğim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2017 Saat 20:35
Tamam hocam bu sözünüz Lökosit değerini önemsemem gerektiğini ve çocukta idrar yolu enfeksiyonu olmadığının kanıtıdır. İyi ki varsınız .
Kulaklarına baktı ve her iki kulakta buşon var zarı göremiyorum dedi bir KBB görsün temizlesin dedi. Bu pazartesi kızımın kulağında sapsarı kirler akmıştı ağrıyor dedi 3 gün iliadin kullandık epey bir kir akmıştı kulağında hatta saçına akmıştı KBB ye götürüp temizleteyim mi zaten kızım her hafta kulağından kir kepçeye doğru akar ve ben gördükçe temizlerim yani kulağı dışarı atıyor gerek var mı temizletmeye yoksa kulak kendi işini kendimi görsün ? Çok oldu biliyorum ama başka bir soru başlığında yazmak istemedim teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2017 Saat 07:46
Eger, kulak kiri akmaya devam ediyors, simdilik KBB'ye gerek yoktur.
Zira; temizledikten sonra, nasil olsa; "Kulagi kizarik" deyip bir cuval ilac yazacak..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.