|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
envberna ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kas 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 194 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Şub 2017 Saat 11:27 |
Hocam merhabalar,
Kardeşimin oğlu ile ilgili birşey sormak istiyorum izninizle. Oğlu şuanda tam 1 yaş 20 gunluk. Dogum kilosu 3175. Doğduğunda inmemiş testisi var takip edelim denilmiş. Sonrasındaki kontrollerde bir tanesi inmiş 1 yaşına kadar bekleyelim denmiş. Dun yine kontrole goturmuşler çocuk cerrahı inmeye çok yakın 6 ay daha bekleyelim demiş. Usg de her iki testis normal boyutta ingıinal kanal distalinde imiş Karsedeşim ve eşi kadın doğum uzmanı. Urolog arkadasları 18 aya kadar geri donuşumsuz hasar oluyor Kendileri arastırdıklarında erken tedavinin onemli oldugunu ve en geç 1 yaşında cerrahi yapılmalı diye bulmuşlar. Her dr farklı birşey söyluyormuş ne yapacaklarını şaşırmışlar en son size soralım dedik. Eski cevaplarınızdaki sıcak suya oturma işlemini söyledim. Denemişler erektil testis durumu yokmuş çocukta 1- hocam oğulları şuan dediğim gibi 1 yas 20 gunluk. Geç kalınmış bir durum var mı? Geri donüşümsüz bir hasar sözkonusu olabilir mi? 2- ilk gittikleri dr 6 ay daha bekleyelim 1,5 yaşında kontrol edelim tekrar derken Urolog arkadasları 6. Aydan sonra yapılmalıydı demiş. Geçmi kalınmış oldu hocam? Bu ameliyat için ideal zaman nedir? Eski cevaplarınızı taradım bu konuyla ilgili birşey bulamadım hocam. Acil yorumlarınızı önemle rica ediyorum. Neye kime inanalım ne yapalım şimdi?moralimiz çok bozuk Çok çok tesekkürler Saygılarımla, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117511 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gec filan kalinmadi, ayrica da belki ameliyatlik bir durum dahi yok!! Ne yapacaklar: Cocugu sicak su kuvetine oturtacaklar ( veya banyo esnasinda) 10 dakika kadar sonra, cocugu ayaga kaldirip, elle testislerine bakacaklar..Sicak etkisi ile her iki testis inmis durumda ise, kattiyen ameliyat gerekmez. Dikkat: Torbanin; "Kremasterik refleks" diye bir ozelligi vardir. Torbaya bir sey degdiginde, testisler geri cekilirler.. Bu sebeple; Torbalara el degdirmeden evvel, kasiga baski uygulayip, testislerin yukari kacmasi onlenmelidir. Bu sekilde, once hakikaten bir "Inmemis Testis" varmi-yokmu; emin olalim.. EGER; sicak suda bile testisler ele gelmiyorsa, 9-16 aylar arasinda ameliyati iyi olur... 6 aylik hikayesi: 4 aya kadar inmemis olan Testislerin, 4 aydan sonra inmesi MUMKUN DEGILDIR... Bu sebeple, 6 ayliktan sonra bile ameliyat yapilabilir.. Tabii EGER, hakikaten Inmemis testis varsa!! En gec siniri:16 aydir.. Tabii, ne kadar erken yapilirsa o kadar iyidir. Bunun icin aileyi uzmenin bir anlami yoktur. Siz bana inanin.. Arkamda; Nelson'un 20.Baski nushasi var... Ben bos konusmam.. |
|
![]() |
|
barbaros430 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 135 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barbaros430
Hocam merhaba yeni konu acmak istemedim
Benimde oglum ilk dogdugunda sol testis inmemis sag ise gelismemis dediler.2 aylik iken tekrar goturdum.sol inmis ama sag testis yok gorunmuyor dediler.usg ile bakan radyoloji doktorunun gormeme imkani varmi.eger gercekten biri yoksa yapilacak birsey var mi.tek testis ne gibi sorunlara yol acar ilerde.yada dogru durust bir cocuk cerrahina mi gotureyim.oglum suanda 2 bucuk aylik. Tesekkurler Düzenleyen barbaros430 - 12 Şub 2017 Saat 12:10 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117511 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
6 aydan evvel zaten bir sey yapilmiyor. onceki yaziyi okuyun: Dikkat: Torbanin; "Kremasterik refleks" diye bir ozelligi vardir. Torbaya bir sey degdiginde, testisler geri cekilirler.. Bu sebeple; Torbalara el degdirmeden evvel, kasiga baski uygulayip, testislerin yukari kacmasi onlenmelidir. Bu sekilde, once hakikaten bir "Inmemis Testis" varmi-yokmu; emin olalim.. EGER; sicak suda bile testisler ele gelmiyorsa, 9-16 aylar arasinda ameliyati iyi olur... 6 aylik hikayesi: 4 aya kadar inmemis olan Testislerin, 4 aydan sonra inmesi MUMKUN DEGILDIR... Bu sebeple, 6 ayliktan sonra bile ameliyat yapilabilir.. Tabii EGER, hakikaten Inmemis testis varsa!! En gec siniri:16 aydir.. Tabii, ne kadar erken yapilirsa o kadar iyidir. Bunun icin aileyi uzmenin bir anlami yoktur.
|
|
![]() |
|
barbaros430 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 135 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barbaros430
Hocam benim demek istedigim testis kanalda da yokmus.yani inmemislik soz konusu degil.kasiklarada baktilar usg ile goremediler.tek testisli olmasinin ne gibi sorunlari olur.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bazen; Testis agenesisi denilen bir durum olabiliyor ve bir testis hic olmuyor.. Oyle idare edecek.. Cerrahinin yapabilecegi hic bir sey yok!!! Ne yani, "testis nakli"mi yapacaklar??
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|