|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
azranınannesi ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı azranınannesi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Şub 2017 Saat 19:09 |
Hocam Merhaba. 20 günlük bir oğlum var. Bugün Sağlık ocağından arayip tsh yuksekligi için tekrar topuk kanı alınması gerektiğini söylediler. 3. Kez gittik ve alındı. Oğlum 3.900 gr ve 52 cm doğdu.
Ertesi gün 3.800 e düştü kilo. Bugün kıyafetli 5.100 gr çıktı kilosu. Hocam tiroid yetmezliği diye int.te aratinca zeka geriliği cucelik vs bir sürü olumsuz yazı okudum. Bu hastalığın kesin belirtileri nedir hocam? Denildiği kadar tehlikeli mi? Birde ankara da onerebileceginiz bir dr var mı? Teşekkür ederim hocam sevgiler
Düzenleyen azranınannesi - 20 Şub 2017 Saat 20:05 |
|
cennet kokulu kızım sana emanet ALLAH'IM
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Turkiye'de; gerek Saglik bakanligi, gerek Universiteler, bebeklerdeki TSH seviyelerini bilmezler. Laboratuvarlar da, Eriskin "Referans araliklarini" yazarlar O yuzden, Saglik ocaklarindaki gariban doktorlarin bunlari bilmesini hic beklemeyin.. TSH degerleri: (esasinda, bu degerler onlarca kere yazildi ama, insanlarimiz okuma ozurlu olduklarindan, defalarca yazmak zorunda kaliyorum..) Dogumda(Kordon kaninda) : 3-22microIU/mL 1-3 gunde : 40microIU/mL'nin altinda olmali... 3-7 gunde : 25microIU/mL'nin " " 7 gunden sonra : 0-10 microIU/mL arasinda " ... 1-5 aylik : 0,5-6,0microIU/mL 6 ay- 18 yas : 0,5-4,5 microIU/mL dir.. Simdi bir daha elinizdeki TSH degerlerine bir bakin bakalim. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Şub 2017 Saat 01:38 |
|
![]() |
|
azranınannesi ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı azranınannesi
Hocam Merhaba. . O zaman değeri soylememislerdi yazamamistim. Son verdiğimiz kandaki değer T4 tsh 6.64 sonuc ve yüksek dediler hastaneye sevk yazacaklar.
Sizin verdiğiniz referans aralığında ama T4 diye ayrı birsey yazınca emin olamadım. Ne yapmamızı önerirsiniz? |
|
cennet kokulu kızım sana emanet ALLAH'IM
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Is gene bana dustu!!! T4: 1-7 gun : 10.1-20.9 (mcg/dL) 8-14 gun : 9.8-16.6
1 ay-1 yas: 5.5-16.0 1 yas ustu: 4.0-12.0 dir.. Bir daha degerlendirin bakalim, varmi imis cocukta bir sey!! Cok okumaniz lazim.. Son 10 seneden beri Tip fakultelerinden sadece sahtekar cikiyor.. VE, tam bir cete halinde calisiyorlar... "Doktor-Laboratuvar", "Doktor-Goruntuleme", "Doktor-Ilac firmasi" hatta "Doktor-Eczane" ceteleri var.. Gozunuzu acin, cok okuyun... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Mar 2017 Saat 21:39 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|