Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Öpücük hastalığı mi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÖpücük hastalığı mi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 161
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Öpücük hastalığı mi
    Gönderim Zamanı: 21 Şub 2017 Saat 21:59
Hocam daha önce de size yazmıştım son mesajıma yanit alamadım yeniden yazıyorum kusura bakmayin,11.5 aylık oğlum (10 kg 78 cm) 5 gündür ateşli hapşırma öksürük dilde pas ağızda koku yok yalnızca ateş ve yeşil yumuşak kaka yapıyor.kakada hiçbir şey çıkmadı.  Kan sayımı yaptırdık wbc11.56(4_11) mon%14.9 (2_10 ) hgb9.8 (11.5_17) crp 5.78 (0_0.5)
Bu tabloya bakarak kansızlıgi var enfeksiyon değeri yüksek dedi.antibiyotik yazdi almadim inanmadim cunku.WBC yüksek olmadığına göre hangi değere gore uydusu bunu hocam,öpücük hastalığı olabilir mi dedim onu gosteren bır tablo yok dedi.sizin benzer sorulara bu teşhisi koyduğunuzu gördüm, bizim durumumuz nedir hocam 40 a yakın ateşi halsiz istahsız başka bır sıkıntı yok.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118109
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2017 Saat 23:42
Atiyor!!! 
Teshis: Enfeksiyoz Mononukleoz...
Turkiye'de Tip Fakultelerinde bu hastalik ogretilmedigi icin, Turk doktorlari bu hastaligi bilmezler.mazur
gorun garibani!!...
Enfeksiyon esnasinda; anemi degerlendirilmesi yapilmaz.. Anemi teshisine de bosverin.. Hastalik gecince
, oda duzelecek.
SAKIN Antibiyotik vermeyin, dokuntu baslar.

Yukarı Dön
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2017 Saat 23:55
Allah razı olsun hocam çocuk helak oldu ateşten ne yapacağımı şaşırdım,teşhisi zorla koyduruyorum yine ısrarla bilmiş bilmiş öyle bır tablo yok diyor böyle kanı bozuk vicdanı satılmış bunlar,insan konuya hakim olamayınca anti tez de sunamiyor bu allahsizlara maalesef,varolun hocam şu an ağlıyorum sinirden kasten bizi perişan ettiği için ve cok mutluyum sizi tanıdığım için çok sağolun. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2017 Saat 06:16
Bu hastalikta; ATES, 1 hafta kadar surer.. Daha uzun surdugu de vakidir..
Ayrica; bu hastalikta; Hayal gormeler, denge bozukluklari, anlamsiz korkular veya gulmeler de olabiliyor..
Bu durum nadiren olur ve zararsizdir, kendiliginden duzelir. Bu duruma; "Alice in Wanderland Sendromu"
denir. Aman bunlari Turk doktorlarina anlatmayin, onlari iyicene cileden cikarirsiniz.

Haci-Hoca takiminin "Cin cikarttigi" hastalar, bunlardir.
Yukarı Dön
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2017 Saat 10:42
Çok çok teşekkür ederim hocam,kızımı sizin sayenizde ilaçsız sağlıklı büyüttüm inşallah oğlum da öyle olacak,bugün 6.gün ve atesimiz düştü çok şükür yine sizden öğrendiklerim sayesinde yalnızca bır kez yarimsar ölçek ateş düşürücü dışında hiçbir ilaç vermeden atlattık süreci, sizin gibi "insanlara" çok ihtiyacimiz var,allah uzun ömür versin sizlere.
Zaten sayenizde öğrendiğimiz az bilgilerle bile bize sinir oldu sözde doktor senaryoyu bozuyoruzya rahatsız oluyor!Arizonadan koyulan teshisi burnunun dibinde koymayan koyamayan yada utansın, o yüz varsa tabi.sağolun varolun hocam saygilar.
Yukarı Dön
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2017 Saat 19:15
Hocam sizin de teshisinizle 2-3 gün oluyor öpücük hastalığını atlattik,sorum şu anki durumuyla alakalı oğlumun ten rengi çok açıldı dudakları gayet kirmizi iken şimdi solgun duruyor,ayrıca iyi giyinmesine rağmen elleri ve yüzü hep soğuk, arada soğuk terleme oluyor.bu hastalıktan sonra böyle durumlar normal mi,acaba kansızlık mi oluştu ya da sarılık felan olabilir mi?herhangi bır tahlil yaptıralim mı hastalık sonrası değerlerinde yanıltıcı bır oynama olur mu,ne önerirsiniz. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2017 Saat 21:56
Viruslerle ilgili makaleleri okuyun..
Virusler; bakteriler gibi bolunerek cogalamazlar.. Canli hucrelerin icine girerek, o hucreye kendi yapi
taslarini uretirler. Bunu yapabilmek icin de once Kemik iligini baski altina alirlar.. Bu sekilde, yeni
lenfositlerin yapimini durdururlar.
Bu baski kalktiktan sonra, Kemik iligi once; trombosit yapimina oncelik verir, PLT degerleri suratle yukselir,
sonra, Lokositler yapilir, genc hucrelere bol miktarlarda rastlanir ve en son, Eritrositlerin yapimi baslar.
Acele etmeyin. Hicbir sey yapmayin.

Yukarı Dön
oztel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oztel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2017 Saat 22:14
Tamam hocam teşekkür ediyorum,saygilar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.