|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
oztel ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 161 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Şub 2017 Saat 21:59 |
Hocam daha önce de size yazmıştım son mesajıma yanit alamadım yeniden yazıyorum kusura bakmayin,11.5 aylık oğlum (10 kg 78 cm) 5 gündür ateşli hapşırma öksürük dilde pas ağızda koku yok yalnızca ateş ve yeşil yumuşak kaka yapıyor.kakada hiçbir şey çıkmadı. Kan sayımı yaptırdık wbc11.56(4_11) mon%14.9 (2_10 ) hgb9.8 (11.5_17) crp 5.78 (0_0.5)
Bu tabloya bakarak kansızlıgi var enfeksiyon değeri yüksek dedi.antibiyotik yazdi almadim inanmadim cunku.WBC yüksek olmadığına göre hangi değere gore uydusu bunu hocam,öpücük hastalığı olabilir mi dedim onu gosteren bır tablo yok dedi.sizin benzer sorulara bu teşhisi koyduğunuzu gördüm, bizim durumumuz nedir hocam 40 a yakın ateşi halsiz istahsız başka bır sıkıntı yok.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Atiyor!!! Teshis: Enfeksiyoz Mononukleoz... Turkiye'de Tip Fakultelerinde bu hastalik ogretilmedigi icin, Turk doktorlari bu hastaligi bilmezler.mazur gorun garibani!!... Enfeksiyon esnasinda; anemi degerlendirilmesi yapilmaz.. Anemi teshisine de bosverin.. Hastalik gecince , oda duzelecek. SAKIN Antibiyotik vermeyin, dokuntu baslar. |
|
![]() |
|
oztel ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 161 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Allah razı olsun hocam çocuk helak oldu ateşten ne yapacağımı şaşırdım,teşhisi zorla koyduruyorum yine ısrarla bilmiş bilmiş öyle bır tablo yok diyor böyle kanı bozuk vicdanı satılmış bunlar,insan konuya hakim olamayınca anti tez de sunamiyor bu allahsizlara maalesef,varolun hocam şu an ağlıyorum sinirden kasten bizi perişan ettiği için ve cok mutluyum sizi tanıdığım için çok sağolun.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu hastalikta; ATES, 1 hafta kadar surer.. Daha uzun surdugu de vakidir.. Ayrica; bu hastalikta; Hayal gormeler, denge bozukluklari, anlamsiz korkular veya gulmeler de olabiliyor.. Bu durum nadiren olur ve zararsizdir, kendiliginden duzelir. Bu duruma; "Alice in Wanderland Sendromu" denir. Aman bunlari Turk doktorlarina anlatmayin, onlari iyicene cileden cikarirsiniz. Haci-Hoca takiminin "Cin cikarttigi" hastalar, bunlardir.
|
|
![]() |
|
Çok çok teşekkür ederim hocam,kızımı sizin sayenizde ilaçsız sağlıklı büyüttüm inşallah oğlum da öyle olacak,bugün 6.gün ve atesimiz düştü çok şükür yine sizden öğrendiklerim sayesinde yalnızca bır kez yarimsar ölçek ateş düşürücü dışında hiçbir ilaç vermeden atlattık süreci, sizin gibi "insanlara" çok ihtiyacimiz var,allah uzun ömür versin sizlere.
Zaten sayenizde öğrendiğimiz az bilgilerle bile bize sinir oldu sözde doktor senaryoyu bozuyoruzya rahatsız oluyor!Arizonadan koyulan teshisi burnunun dibinde koymayan koyamayan yada utansın, o yüz varsa tabi.sağolun varolun hocam saygilar.
|
|
![]() |
|
Hocam sizin de teshisinizle 2-3 gün oluyor öpücük hastalığını atlattik,sorum şu anki durumuyla alakalı oğlumun ten rengi çok açıldı dudakları gayet kirmizi iken şimdi solgun duruyor,ayrıca iyi giyinmesine rağmen elleri ve yüzü hep soğuk, arada soğuk terleme oluyor.bu hastalıktan sonra böyle durumlar normal mi,acaba kansızlık mi oluştu ya da sarılık felan olabilir mi?herhangi bır tahlil yaptıralim mı hastalık sonrası değerlerinde yanıltıcı bır oynama olur mu,ne önerirsiniz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Viruslerle ilgili makaleleri okuyun.. Virusler; bakteriler gibi bolunerek cogalamazlar.. Canli hucrelerin icine girerek, o hucreye kendi yapi taslarini uretirler. Bunu yapabilmek icin de once Kemik iligini baski altina alirlar.. Bu sekilde, yeni lenfositlerin yapimini durdururlar. Bu baski kalktiktan sonra, Kemik iligi once; trombosit yapimina oncelik verir, PLT degerleri suratle yukselir, sonra, Lokositler yapilir, genc hucrelere bol miktarlarda rastlanir ve en son, Eritrositlerin yapimi baslar. Acele etmeyin. Hicbir sey yapmayin. |
|
![]() |
|
Tamam hocam teşekkür ediyorum,saygilar.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|