Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Alerji
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAlerji

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esra34 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 33
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Alerji
    Gönderim Zamanı: 15 Mar 2017 Saat 10:50
Hocam merhaba belki bu soru size çokça soruldu ve siz anlatmaktan bıktınız ama bizim sizden başka güvenecek doktor bulamadığımız için size danismaktan başka çaremiz kalmıyor. Keşke Türkiye'de olsanız da çocuğumu size getirsem...
Hocam benim oğlum 19 aylik gün içinde çok defa kaka yapiyordu anne sutunu 8 ay aldı ve gelişimi boy iyi ama kilo 2 kilo eksikti.çocuk gastrologuna götürdük tüm testleri  temiz çıktı alerji kanda görülmüyor ama inek sütü alerjisi dendi süt yumurta ve et yasaklandı özel bir mama başlandı şimdi bir ay oldu kaka sayımız azaldı ve katilasmaya başladı ama zaman zaman kakasında hala bozulma ve mukus oluyor.bu bir ayda 500/600 gram kilo da almış. Ama ben hala rahat değilim çünkü her yediği şeyden şüphelenmeye başladım kakada mukus görünce şundan mi bundan mı diye.etrafımda bu durumda olan bir sürü anne var ve ben bu mesajı hepimiz adına atıyorum. Sizce ne yapalım nasıl bir yol izleyelim.bu cocuklarda yani testleri temiz ama kakası bozuk olanlarda ve kilo alamayanlara ne yapalım .bize bir yol gösterin. Saygılarla 
esra
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118579
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2017 Saat 19:39
Cok yerse, cok kaka yapar..  Bilhassa sut ve sutlu gidalar yerine, tahilli/sebzeli yemek yiyenlerde kaka sayisi fazla olur.
SAKIN Turk cocuk doktorlarina inanmayin.. Gunde en az 600ml sut/sutlu gida alsin, ilaveten gunde 1 ogun; "sebzeli et yemegi; yedirin.
ASLA yemek hususunda zorlamayin..
Basindan beri kaziklandiniz.
Asiri miktarda sebze-tahil gibi gereksiz cocuk gidalari verdiginizden oluyor.
Bu durum icin; hicbir Test gerekmez.. Yapilan masraflarin tamami bosuna idi..
Sut agirlikli besleyin.. Beslenme ile ilgili yazilarimi okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Mar 2017 Saat 19:43
Yukarı Dön
esra34 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 33
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2017 Saat 20:03
Hocam gerçekten çok yiyen bir çocuk.ama mukus niye oluyor ve bu kadar yediği halde niye kilo almıyor.üstelik süt verdiğimde kaka sayısı 6 ya 7 ye çıkıyor ve ishal gibi oluyor ve çok fena pişiyor. Sütü kesince kilo almaya başlaması kaka sayısının azalması niye oluyor.ben de istiyorum süt vermek et vermek ama çocuk süt içtikçe sanki zayıflıyor 
esra
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118579
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2017 Saat 20:13
Barsaklar asiri calistiklarinda, boyle sumuksu kakalar olur.. Hatta Turk doktorlarinin "Kan" zannettikleri
kirmizi kristallerde gorulur.
Okuyun, bu konu ve "yesil kaka" cok anlatildi...
Sut icmesi daha hayirli, yoksa ilerde obez olur...

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.