|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kırçiçeğim ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 198 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kırçiçeğim
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Mar 2017 Saat 19:14 |
Hocam 63 aylık olan kızım kreşe gidiyor ve pazartesi gününden beri grip hallerimiz var. Burun akıntımız arkadan içeri doğru akıyor kızım burnunu içeri çekip yutuyor. Ateşimiz yok ve ben bugünde kreşe gönderdim çünkü tablo kötü değil. Bugün kreşteki hemşire kızımın boğazına bakmış ve hafif kızarıklık görmüş. Akşam çıkışta eşime söylemiş. Eşimde antibiyotik başlasak mı dedi ama ben hemen;
1. Ateş yok 2. Dilinde pas yok koku yok dedim. Burnumuz akmıyor içeri çekiyor arada çok nadir öksürük var sizin tedavinizi uyguluyorum yarında bakacağım bademcik kızarıklığı için yapacağım bir şey var mı ? Kızarıklık durumu ilerleyip antibiyotik kullanmamı gerektirecek midir? Gelişmeleri size belirtirim ama şu anda sıkıntılı bir tablomuz varmı emin olmak istedim en azından belirtiler ilermeden tedaviye başlıyayım teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117226 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aferin.... Dersinizi iyi calismissiniz.. Dogru yoldasiniz.. Goruyorsunuz artik; Saglik calisanlarinin ne kadar cahil olduklarini.. Okumaya devam...
|
|
![]() |
|
kırçiçeğim ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 198 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kırçiçeğim
Hocam elbette bu bilgileri sizden öğrendik sağlığınıza duacıyız evlatlarımız sizin sayenizde büyüyor bizden burdan yaptığınız sayısız iyiliklerden Allah razı olsun diyorum.
Hocam kızımın grip halleri devam ediyor yalnız biz burnumuzu hep içeri çektiğimizden gribin 2 günü kızımda şiddetli bir öksürük hali başlıyor. O gün tam gün neredeyse öksürük krizine giriyor ve 2 dk. bir öksürüyor yemek yiyemiyor hatta öksürmekten boğaları ağrıyor. Rahatlatmak için neler yapsamda asla kesilmiyor sadece ertesi gün balgama çeviriyor ve öksürük araları uzuyor. Kısaca bu tablo 3 kıştır böyle. O gün o öksürük krizini atlatırsak ertesine güne rahatlıyoruz. Burnunun içindeki sıvıyı içeri çektiğinden oluyor biliyorum ama o öksürük krizleri çok sıkıntılı hocam ne uyutuyor nede yemek yediriyor. Tabi sonra yaklaşık 2 hafta içinde öksürük bir saat gibi aniden duruyor. Bu normal bir durum değil mi ? Kriz şeklindeki öksürüğü gün içersinde ne versemde asla rahatlamıyor bizde sabırla bu sürecin geçmesini bekliyoruz. Yani bugün krizdeyiz yine umarım rahat atlatırız teşekkür ederim bu durumu bilmenizi istedim saygılarımla. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117226 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu sekilde, oksuruk krizleri oldugunda; Sicak su buhari uygulayin. 5-6 dakika cadir seklindeki ortu altinda tutun..
Duzelme; hastaligi yapan Viruslerin, bagisiklik sistemi tarafindan yokedilmeleri ile olur.. Ilaclarla duzelmez.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Mar 2017 Saat 19:08 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kırçiçeğim
Çok sağolun hocam. 1 saat önce banyo yaptırtim burnumuz iceri akiyor oksuruk sert bir öksüruk yaklasik 5 dk bir oksuruyor atesimiz başladı 38.5 simdi karnim agriyor diyor ates dusurucu vermedim umarim bu gece rahat gecer gtip oksuruk ates ve karin agrisi eklendi bu tabloya bilmenizi istedim . Yapacagim basja bir durum varmi hocam saygılarımla.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Grip+karin agrilarinin olmasi; hastaligin Domuz Gribi oldugunu gosterir.. Sakin antibiyotik veya ilac kullanmayin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kırçiçeğim
Hocam akşam sizin mesajınızdan sonra karın ağrımız sonucu kustu kızım ateşi vardı 38.5 ve kustuktan sonra ateş düştü ve çocuk hiçbirşey yemeden yattı gece ateşini ara ara kontrol ettim bazen yükseldi bazen düştü ve sabah 8 gibi kızım sapsarı kustu yarım saat yüzünde çil çil mor kırmızı renk arasında döküntüler oldu yanaklarının ve göz altı bölgesinde kusarken kendini kasıyor çünkü . İnternette baktığımda kusma sonucu yüz çevresinde böyle nokta kadar döküntülerin olacağı yazıyordu. Tedavinizi uyguluyorum ateşimiz düştü ( hiç ateş düşürücü vermedim ) Burnumuz akmıyor öksürüğümüz dolu dolu yarın balgam çıkarmaya başlar kusma olmadı yüzdeki lekeler umarım kaybolur . Domuz gribinde ateş + kusma + karın ağrısı + ishal durumları oluyordu sanıyorum. İshalimiz yok son durumumuz bu. Sadece kusma sonucu yüzünde çıkan ani lekelenmelere şaşırdım ilk defa oldu size danışmadan edemedim merakedilecek bir durum var mı ? Teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yuzdeki lekeler; kusma esnasinda, yuzune kan hucum etmesi sonucu, cilt icine olan, mikro kanamalardir. 4-5 gunde (tabii, eger tekrarlamazsa) gecer.. Domuz Gribinde, grip arazlara dah az olur ve Kulaga da vurmaz. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|