|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Gasbsoy
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Bilgi lütfen(süt)Gönderim Zamanı: 30 Mar 2017 Saat 19:05 |
|
Merhaba hocam. Oğlum 4aylıkken başladım sizin yazdıklarınızı okumaya.elimden geldiğince uyguluyorum dediklerinizi ve okuduklarımı cevremdekilerle paylaşıyorum . Ama hocam çok eleştiriliyorum ve sizi savunurken bilgilerim yetersiz geliyor. Özellikle neden Türkiyede olmadığınız ve kutu süt, şeker, bal konusundaki düşüncelerinize eleştiri geliyor. Bana ne herkes inanıp inanmamakta serbest diyebilirsiniz ama bana çocuğumu zehirliyormuşum gibi muamele yapılması sinirimi bozuyor. Gecen biri kutu sütüyle ilgili sizinle görüşme yapan birinin nette yazdığını bana yollamış . Aynen kopyalıyorum hocam. "hangi süt içilmeli, içilmeli mi içilmemelli mi diye konuşurken, günlük sütler ile uht sütler arasında bir fark yok. hangisini içerse içsin, farketmez dedi. ben ne demek istediğinden emin olamadım, nasıl fark yok dedim. efendim, güya süt fabrikalarında tek bir üretim hattı varmış, tamamen pazarlama stratejisi olarak aynı çesmeden bir günlük süt şisesine bir de uht kutusuna dolum yapıyorlarmış. pastörize süt atatürk orman çiftliği yıllarında kalmış. sizi kandırıyorlar dedi. kulaklarıma inanamadım ve emin olmak için tekrar sordum, söylediğinden anladığımı açıklayıp bunu mu demek istiyorsunuz diye sordum, ama evet bunu söylüyordu. demek ki bilmeyen insanları böyle kandırıyor ve insanlar da vay be görüyor musun, neler dönüyor ve bizim übermensch doktorumuz bizi bilgilendiriyor diye düşünüyor. yine de kendimi ve bildiklerimi sorguladım (:)) ve konuyu uzatmadım. sonradan tetra-pak'da ve mis süt'te çalışan arkadaşlarımızı aradık. ikisi de öyle saçmalık mı olur, tabi ki iki farklı üretim hattı var dedi. işte o noktada dr. kadir tuğcu da bizim için bitti." Ben bilgi olarak yetersiz olduğumdan açıklama yapamıyorum hocam. Rica etsem bana sizi savunmamı sağlayacak bi açıklama yapabilir misiniz? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Mar 2017 Saat 23:57 |
|
Birakin oyle bilsinler.. Zaten dikkat ederseniz, o eski "Sut dusmanligi" kalmadi.. Onun yerine; UHT ve Pastorizasyon dusmaligi baslamisti, o da olmayinca artik sesleri cikmiyor.. Eskiler bilir... Eskiden sise sutlerinin agiz kisminda, kaymak olurdu.. Simdi niye yok??? Ayrica da; ha "TEK Hat" olmus, ha "Cift hat" olmus!!! Ne degisecek?? O gunku tartismalar; bu sahtekar doktorlarin bir ara, Pastorizasyon UHTden daha ustundur iddialari uzerine cikmisti.. Orada anlatilmak istenen, hangi sistem olursa olsun, hepsi yararlidir diyebilmek icindir. Simdi artik o tartismalarin da ne kadar sacma oldugu anlasildi.. Sadece; UHT'nin ismi; "Ultra Pastorizasyon" oldu!! Bir ara, proteinleri pisince; "analarinin agladigini" iddia eden zavalli Prof. lar vardi.. Beni tenkid edenlerde bunlarin muridleridir. Artik dilleri bir yerlerine girdiginden, sesleri cikmiyor.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Mar 2017 Saat 00:04 |
|
![]() |
|
SezinG
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Nis 2017 Saat 11:44 |
|
Merhaba Kadir Bey, Süt düşmanlığı şiddetle devam ediyor, demir eksikliği neyse dikkat eksikliği yapar var diyen doktor var. Kızımın kreşinde bahçedeki velilerle konuşuyoruz günde 3 küçük kutu süt içiyor dediğimde çok zararlı diyip bunları söylüyorlar, inanın sınıf 20 kişi kimse bu kadar süt içirmiyor zararlı diye.
|
|
|
SezinG
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Nis 2017 Saat 06:49 |
|
Arizona'da, marketlerde; SUT, Galon(=4litre) ile satiliyor.. Amerikalilar; su yerine sut icerler..Sadece cocuklari degil, eriskinleri bile gunde litrelerce sut icerler. Bir ortalama Turk insanina bakin, birde Amerikali ortalama insanin yapisina bakin.. Bu sut dusmanlarinin tek maksadi; mama satislarini arttirip, firmalardan aldiklari rusvetlerini haketmektir. Ortalama yasam suresi Amerika'da; 90'lara vardi, bizde ise, 60 yasi gecen yasli sayiliyor.. Onlara inanlarin da; keyifleri bilir... Bunlarin ne mal olduklarini ve Amerika'daki hangi sahtekarlari kendilerine ornek aldiklarini cok anlattim.. Onlari okuyun.. Eskiden hic sut icirmezlerdi; Sonra, en fazla;200ml icilebilir dediler, sonra bu miktar;400ml oldu, simdilerde en fazla;600ml diyorlar.. Buna'da sukur.. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|