|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mselim ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mar 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Nis 2017 Saat 17:24 |
Hocam oncelikle soylemeliyimki yaklasik 5 yildir sizi okuyarak cocuklarimi buyuttum.Gerekmedikce de hic soru sormadim.Hep eski konulari okuyarak tedavilerini yaptim.Allah razi olsun.size ne kadar tesekkur etsem az inanin.Ama bu sefer benzer konu ve cevap bulamadim
![]() Hocam su cicegi- chicken pox - varicella ayni hastalik mi? Eger oyleyse benim cocuklarim varicella asisi oldular.Yan komsumun 5 yasindaki kizida asi olmus ama dunden beri sirtinda ve yuzunde dokuntuler varmis.bugun doktora goturmus chicken pox demis.Asisini oldugu icin hafif geciriyor demis doktor.bu arada uzeri su toplamamis dokuntulerin 1 gun gecmesine ragmen.hafif gecirdigi icin mi acaba? ![]() Benim cocuklarim son 1 haftadir saatlerce bu cocukla oynadilar 2-3 sefer.Ayrica bugun hastanede karsilastik ve orada bir saat oynadilar nerdeyse sira beklerken. simdi sorularim 1 Benim cocuklarima veya bana(cocukken gecirdim mi hatirlamiyorum) bulasmis midir ? 2 Ayrica evde 33 gunluk bebegim var.onada gecmis midir yada cocuklarima gectiyse onlardan bebege gecme ihtimali varmi? 3 eger bebege gectiyse ne yapmam gerekir.asisi henuz olmadi malum herhangi bir ilac kullanmamiza gerek var mi? zovirax surup demissiniz bu bebek icinde gecerli mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117272 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- "... su cicegi- chicken pox - varicella ayni hastalik mi?...." EVET... 2- Sucicegi'nde; dokuntuler, karinda(merkezde ) en fazladir, etrafa yayildikca seyreklesirler.. Yani; karinda hic dokuntu olmadan, kol ve bacaklarda,yuzde dokuntu varsa, o ASLA Sucicegi degildir. 3- Sucicegi asisi olanlarda, Sucicegi dokuntu yapabilir ama bu dokuntuler;
8-10 tane den fazla olmazlar... 4- Sizin cocuklar asili olduklarindan, en kotu ihtimal ile; hic atessiz, 8-10 dokuntu ile atlatirlar. Ayrica da; Teshis yanlis olabilir. 5- Ilk 1 sene, anneden gecen antikorlar, bebegi Sucicegi hastaligindan korur. Tabii annede, Sucicegi bagisikligi varsa!! Zovirax surup, HER YASTAKI cocukta kullanilabilir. Kilosuna gore dozunu ayarlayin. |
|
![]() |
|
mselim ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mar 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Cevap icin tesekkurler Hocam.
Resimlerden ne kadar anlasilir bilmiyorum ama yukledim yinede.sizce bunlar chicken pox mi? Bide hocam benim merak ettigim hani hafif gecirir demissinizya o zaman sadece rash mi olur? yani icinde su birikip patlama sonra kuruyup gecme olmazmi? en cok bunu merak ediyorum. InshaAllah chicken pox degildir hocam.2 cocugum asili zatende en cok 33 gunluk bebegim icin endiseliyim.zaten daha yeni iyilesiyor.dogumda veya sonrasinda kolunda suprakondiler humerus kirigi olmus.1 aydir onunla ugrasiyorduk zaten
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117272 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Sucicegi.. 2- asililarda, seyir hizlidir, su toplama safhasini hic gormeyebilirsiniz.. 3- Bebek icin merak etmeyin. Belliki siz bagisiksiniz, yoksa, sizde Sucicegi geciriyor olurdunuz!! 4- Humerus kiriginin bir ozelligi yoktur, "Hanging cast" denilen, "agirlik alcisi" yeterli olur. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|