|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
selyus ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ağu 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 May 2017 Saat 10:48 |
Kadir Bey Merhaba;
Oğlum 5 yaşında dün hafif ateşi ve boğaz ağrısı vardı. ağızda kötü koku ve dilde pas yok. ateşi bugün düştü. yine de strep a testi yapıldı ve pozitif çıktığını gördük. 10 günlük penisilin antibiyotik tedavisi verdi doktor. benim sorum oğlumda ateş yok dilinde pas ve kötü koku yok bu durumda taşıyıcı olabilir mi yada bu belirtiler olmadan da beta a grubu bakterisi olur mu? antibiyotiği kullanmalı mıyım ? teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117988 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN o igneleri yaptirmayin.. O doktorun bu konuda en ufak bir bilgisi dahi YOK!!! 1- Ne hikmet ise, Devletin doktorlara gonderdigi; "Strep-A Test" lerinin tamami;(+) cikiyor!! 2- Diyelim, teshis dogru... SADECE 1 defa Deposilin 6-3-3 yapilmasi, hem 12 saatte hastaligi tedavi eder, hem 30 gun korunma saglar!! 3- 10 gun luk Penisilin ignesi ile tedavi hem yetersizdir, hem GEREKSIZ!! 4- Bir olcek; PenOs veya Ampisilin ile bile; hastalik tedavi edilir...Streptokoklar, ASLA Penisilinlere direnc KAZANAMAZLAR!! Esas muhim olan; 30 gun icinde Tekrar Streptokok almasini onlemektir. Zira, "Kalp Romatizmasi" veya, "Nefrit" hastaligini bu bakteriler DEGIL, bu bakteriye karsi vucutta olusan bagisiklik maddeleri yaparlar. Streptokoklarin dis zari ile, kalp ve bobrek ic-zarlari benzer yapidadirlar. Bu bagisiklik maddeleri, 3-4 senede asiri yukselirlerse, bakteri zannederek, kalp ve bobrek zarlarina saldirirlar. Turkiyenin, "GERI ZEKALI" Tip fakulteleri 10 seneden beri bu konuyu ogrenip, dogru durust bir egitim vermekten bile acizlerdir.. Strep-A Testini, disarda, OZEL bir Laboratuvarda yaptirin, sonuc 10 dakikada cikar, gene (+) cikarsa, SADECE 1 defa, Deposilin6-3-3 ignesi yaptirin.. Cok okumaniz gerek, COOOOK!!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 May 2017 Saat 19:42 |
|
![]() |
|
spancm ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam aynı durum geçen hafta bizim de başımıza geldi. 6.5 yaşındaki ikizlerime sağlıkçı olduğumdan dolayı durup dururken hasta değillerken strep a testi yaptırdım sonuç ikisinde de pozitif çıktı. Birine deposilin 6.3 yaptırdım diğerine hem boğaz kültürü hem de başka bir laboratuvarda strep a testini tekrarlattım yine pozitif çıktı boğaz kültüründe de çok yoğun a grubu beta hemolitik streptokok üredi diye çıktı. Bu sonuçlardan sonra ona da deposilin 6.3 yaptık fakat doktorumuz boğazının tertemiz olduğunu söyledi ateş vs.de olmadı hiç. Taşıyıcı olabilirler dedi. Önümüzdeki ay yine step a bakılacak yine pozitif çıkarsa bir doz daha deposilin yapılacakmış sonra yine pozitif çıkarsa taşıyıcı deyip kendi haline bırakacağız dedi. Hocam eğer taşıyıcıysa ikisi de ne yapmalıyız? Bu taşıyıcılık ömür boyu mu sürer? Bir zararı olur mu? Çevreye bulaştırırlar mı?
|
|
![]() |
|
selyus ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ağu 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam merhaba ;
Dediğiniz gibi özel laboratuvarda da strep a testini yaptık bugün sonuç yine pozitif. Bu durum da deposilin 6 3 3 iğnesini yaptırıcam. Ama dünkü doktor maalesef 10 günlük antibiyotik kullan diyor. Bu iğneyi nerede yaptırabilirim hocam yardımcı olur musunuz. Bir de belirtileri yokken de strep a pozitif çıkabilir mi ya da taşıyıcı mı oluyor hocam. Teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117988 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
O 10 igne'ye gerek yok, bosuna cocugun canini yakmayin.. Ayrica da 100 kere anlattim, Tasiyicilik durumu tedavi ile duzelmez... Bir zarari da yoktur.. ESAS OLAN: Cocugun genel durumudur... ATES+ Agiz kokusu+Dil ustunde pas+Bulanti, kusma HEPSI BERABER olacak!!! Yoksa, sakin Turkiye'deki Strep-A Testlerine GUVENMEYIN!! Kendinize yaptirin; sizde bile (+) cikar!!
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 May 2017 Saat 19:33 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|