|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 799 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 May 2017 Saat 16:42 |
hocam kendim için soruyorum..42 yaşında ve 47 kiloda bir bayanım..iki gündür kasığıma ağrı giriyordu ama sürekli değil..böyle bıçak saplar gibi oluyor sonra geçiyor..5 ya da 10 dakika sonra tekrarlıyordu..bazan bacağıma doğru hafif ağrı hissediyordum..ateşim yok ve sık idrara gitmiyorum...bugün olmadı hiç ağrım ama belki fıtık olmuşumdur ya da lenf bezlerinde mi bir problem mi var diye genel cerraha gittim..o da idrar tahlili yaptırdı..sonuçlara göre idrar yolu enfeksiyonu var antibiyotik kullansan iyi olur dedi..ben de nitrit negatif çıkmış ama dedim...eee çıksın ne olur ki..sen nerden öğrendin bunu vs dedi...ben de geçiştirdim..sonuçlar şöyle hocam.
SONUÇ REFERANS görünüm bulanık Berrak renk sarı sarı dansite 1,015 1,01-1,03 ph 7 4,8-7,4 protein negatif negatif glukoz negatif negatif keton negatif negatif bilirubin negatif negatif ürobilinojen normal normal nitrit negatif negatif eritrosit negatif negatif lökosit ++ negatif mikroskobi her alanda 10-12 lökosit ve bol epitel görüldü hocam idrar yolu enfeksiyonu mu geçiriyorum...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
IYE yok!!! O doktor ya; zir CAHIL, yada sahtekarin onde gideni!!! Laboratuvar desen; bu sahtekarla calisan bir baska sahtekar!! 1- Nitrit:(-) olmasi zaten IYE olmadigini gosteriyor. 2- Bir idrarda; bu kadar cok Lokosit olsa, Idrarda Protein, en azindan; Eser veya (+) olurdu. 3- Idrar alinirken, titiz bir temizlik yaptinizmi? ve "Mid-stream" denilen, orta idrardan numune verdinizmi?? Zira, Ilk idrar, onundeki akinti kalintisini da, beraberinde surukleyecegi icin, Lokosit yuksek cikar. KESINLIKLE; IYE gecirmiyorsunuz..
|
|
![]() |
|
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 799 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çok teşekkür ederim hocam..dr bir de bana diyor ki..ee nitrit negatif olsun, ne olmuş yani..hem sen bunu nerden öğrendin diyo..ben de fazla uzatmadım..özel bir hastane hocam..şimdi ilaç kullanmama gerek yok değil mi hocam..orta idrar vermedim..kimse böyle bişi söylemedi..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sakin ilac kullanmayin... Biraz istirahat edin, kendiliginden gecer.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam tekrar merhaba..tesadüfen çarşıda uzun zaman görmediğim bir doktor arkadaşı görmüştüm...neden ayağını sürüklüyorsun dedi...yaklaşık 10 gündür kasıkta ağrım olduğunu ultrasonda bir şey çıkmadığını ama doktorun idrar tahlili yaptırması sonucu iye teşhisi koyduğunu söyledim..doktorun verdiği ilacı kullanmıyorum dedim..neden dedi..nitrit negatif çıktı dedim...o da dedi ki ; evet idrarda nitrit idrarda iye olduğunun güçlü bir belirtisidir..ama, her idrar yolu enfeksiyonu idrarda nitrite neden olmaz ,lokosit de 5 den fazla çıkmış bence ilacı kullanmalısın dedi..hocam ağrılarım hem kasıkda(fıtık bölgesi) hem de karnımın altı kısmında..mesane bölgesi sanırım..çünkü internnetten resimlere baktım..tam da mesanenein olduğu bölge sancıyor hocam....sanki adet sancısı gibi..yaklaşık 10 gündür bu şekilde...inanın şu an çok ağrım var...ultrasonda da bakıldı..ne kasıklarımda ne de kadın hastalıkları ile ilgili bişi çıkmadı...ama bacaklarıma yayılan hem kasık hem de alt karın ağrım var...hocam tekrar başka hastanede idrar tahlili mi yaptırayım..bu ağrıyla yaşanmaz.. çok kötü bir şey :(
hocam bir de diyelim idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum..o sıra kan tahlilinde wcb değeri yüksek mi çıkar? Düzenleyen leyli - 18 May 2017 Saat 16:43 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
IYE oldugunda; Idrar yaparken; "yanma olur ve kesik-kesik idrar cikar.." Her IYE'de; Nitrit:(+) cikar... Baska bir yerde daha idrar tahlili yaptirin, ama bence bir Ortopedi doktoru gorse daha iyi olur...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|