|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
TubaY.Ustunel ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 May 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı TubaY.Ustunel
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 May 2017 Saat 20:24 |
Merhabalar Kadir Bey, 23 aylik oglum pazartesi aksami kusmaya basladi. Saat basi kustu ve gece artik safra kusmaya basladi. Ates ve ishal yoktu. Gece maflor ve bol su takviye ettik. Ertesi gun kan testi yapildi, kaninda crp sinde vs bisey cikmadi. Doktorumuz maflor ve motilium verdi. Ama yaklasik 800gr kilo kaybi oldu. Serum aldi ve atesi bi ara 38.2 ciktigi icin parol verildi. Serum aldigi gun kusma ve ishal olmadi(sali gunu). Carsamba gunu ise ishali basladi ve kusmasi devam etti. Ancak ishal derken kastettidigim sey: gunde 2 seferden fazla yapmiyor ama yaptigi kakalari asiri sulu ve acik renkli oluyor. Kusmalarida gunde 2 yada 3 defa oluyor. Safra kusmuyor ama yedigi seyleri cikartiyor. 3 gundur (sali-carsamba-persembe) dogru duzgun hicbirsey yemiyor. Birazcik bisey yediginde de onu cikartiyor. Anne sutunu gecen hafta biraktik. Bu surecte bol su iciyor aslinda. Ama kendisinin ozellikle su istemesi ve normalde kafa bolgesi cok terleyen bir cocuk oldugu halde şu surecte terleme olmamasindan dolayi susuz kalmis olabilir mi diye endise ediyorum. Ama onun haricinde genel durumu iyi, keyfi yerinde. Ateside alnindan 37.8 in uzerine cikmadi. Maflorun ishalini tetiklemis olabilecegini dusunuyorum cunku ben daha once maflorla yogurt mayaladigimda dahi oglum ishal oluyordu.
Doktorumuz serum tavsiye ediyor ancak serum alirken 40dk boyunca agladigi icin endise ediyorum. Sizin tavsiyelerinizi almak istiyorum. Simdiden Tesekkur ederim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118132 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ishal durumunda; Maflor verilmesi FAHIS BIR HATADIR!!!! Bu aptal doktorlar hala; "Probiyotik bakterilerin" nasil kullanilacagini ogrenemediler.. Uc-kagitci ilac mumessillerinin daha fazla ilac satilsin diye uydurduklari yalanlara kanip bu salakligi yapiyorlar. Maflor, Reflor gibi Probiyotik ilaclar, SADECE; Antibiyotik kullanimi sonucu olusan ishallerde kullanilir.. Diger ishallerde, fayda yerine ZARAR verirler!! Tabiiki o sahtekar, "Serum" tavsiye edecek!!! Selam verene Serum takiliyor artik!! Tek basina ISHAL olan durumlarda, ASLA Serum gerekmez!!! Serum gereken durumlar; Kusma ve ishali'in beraber oldugu durumlardir.. SAKIN; hicbir ILAC veya Antibiyotik kullanmayin, kendiliginden duzelecek.. Diyet gerekmez, cani ne isterse ondan verin.. Kusma ve ishal beraber oluyorsa; bunlar, VIRAL ishallerdir (Rota veya Noro virusler gibi) Diger bakterilerle olan ishallerde; once kusma baslar, kusma gecer ishal baslar!!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 May 2017 Saat 21:08 |
|
![]() |
|
TubaY.Ustunel ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 May 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı TubaY.Ustunel
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir Bey tesekkur ederim gercekten. Ayrica kusura bakmayin lutfen benim postum yayinlanmamis gozuktugu icin bir arkadasindan benim yerime sormasini istemistim. O sebeple soru ayni sekilde tekraren sorulmus oldu.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|