|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Sağlıklı ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 May 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Haz 2017 Saat 09:20 |
Hocam merhaba
Biri 3.5 yaşında biri 10 aylık 2 oğlum var,İzmir'deyiz,hocam bu çocuklar 2 haftada bir hasta,hep aynı burun akıntısı,bazen 1-2 gün süren hafif ateş,bazen hiç ateş olmuyor arkasından geçmeyen öksürük,hiçbirşey vermiyorum ama artık çok sıkıldım 1 ay boyunca annemlere gittim Edirne'ye hava çok dengesiz olmasına rağmen,yağmur,rüzgar vs herşeye maruz kaldılar ama çocuklar bir tek orda hasta olmadılar,şöyle birşey olabilir mi hocam İzmir'de hava kışın bile çok soğumadığı için özellikle kar yağmadığı için halk diliyle mikrop kırılmıyor olabilir mi? Bir de hocam gece yatarken pencere açıyorsun çocuklar da üstünü açıyor üşütüyorlar diyorlar Yok öyle birşey değil mi?üşümek hasta etmez virüs ve bakteriler hasta eder. Be yapayım hocam bu çocuklar bu kadar hasta olmasınlar diye var mı bir yolu |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118001 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 seneden beri anlatiyorum..... Cocuklar; ilk dogduklarinda, anne karninda edindikleri "pasif bagisiklik" ile ilk 1 sene, sadece Viruslarla hasta olurlar.. 1. seneden sonra, bu "pasif antikorlar" yok olurlar ve, hastaliklarla, sadece "Lenfatik sistem" mucadele eder. Bu sebeple bu yastan itibaren, Geniz eti ve Bademciklerde (birer Lenf bezi olduklarindan) BUYUME olur. En fazla hastalik da; Kres/okul donemi basladiginda olur. ilk 2 sene cok hastalikli gecer. Bu devrede; her ateslendiginde, Antibiyotik alanlarda, bagisiklik olusmasi cok gecikir, 2 sene yerine, hastalikli devre; 4-5 sene surer.. Her zaman soylerim. Turkler daha henuz mikroplari kesf edememis bir toplumdur..Hastaliklari; usutmekle, Nazar ile, Ceryanda kalmak ile,Terinin ustunde sogumasi ile izah ederler.. Cocuklarla ugrasmayin, birakin hasta olsunlar ve bagisikliklarini kazansinlar.. Koyluk yerlerde bu yastaki butun cocuklar; "sumuklu-sumuklu" gezmezlermi??? Burnu akti diye, anneleri hemen doktorlara mi kosuyorlar?? Muhtesem; "Saglik Reformlari" sayesinde, BELES doktor var diye, her bir haltta doktorlara kosarsaniz, iste boyle rezilliginizi cikarirlar!!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Haz 2017 Saat 18:17 |
|
![]() |
|
Sağlıklı ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 May 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vallahi doktorumuz hiç beleş değil hocam,özel doktora götürüyorum,SGK geçmiyor :) Ama çok haklısınız teşekkür ederim :)
Düzenleyen Sağlıklı - 23 Haz 2017 Saat 07:56 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|