Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hastalık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHastalık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Sağlıklı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 109
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sağlıklı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hastalık
    Gönderim Zamanı: 22 Haz 2017 Saat 09:20
Hocam merhaba
Biri 3.5 yaşında biri 10 aylık 2 oğlum var,İzmir'deyiz,hocam bu çocuklar 2 haftada bir hasta,hep aynı burun akıntısı,bazen 1-2 gün süren hafif ateş,bazen hiç ateş olmuyor arkasından geçmeyen öksürük,hiçbirşey vermiyorum ama artık çok sıkıldım
1 ay boyunca annemlere gittim Edirne'ye hava çok dengesiz olmasına rağmen,yağmur,rüzgar vs herşeye maruz kaldılar ama çocuklar bir tek orda hasta olmadılar,şöyle birşey olabilir mi hocam İzmir'de hava kışın bile çok soğumadığı için özellikle kar yağmadığı için halk diliyle mikrop kırılmıyor olabilir mi?
Bir de hocam gece yatarken pencere açıyorsun çocuklar da üstünü açıyor üşütüyorlar diyorlar Yok öyle birşey değil mi?üşümek hasta etmez virüs ve bakteriler hasta eder.
Be yapayım hocam bu çocuklar bu kadar hasta olmasınlar diye var mı bir yolu
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118001
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2017 Saat 18:12
12 seneden beri anlatiyorum.....
Cocuklar; ilk dogduklarinda, anne karninda edindikleri "pasif bagisiklik" ile ilk 1 sene, sadece Viruslarla
hasta olurlar..
1. seneden sonra, bu "pasif antikorlar" yok olurlar ve, hastaliklarla, sadece "Lenfatik sistem"  mucadele
eder. Bu sebeple bu yastan itibaren, Geniz eti ve Bademciklerde (birer Lenf bezi olduklarindan) BUYUME
olur. En fazla hastalik da;  Kres/okul donemi basladiginda olur. ilk 2 sene cok hastalikli gecer. 
Bu devrede; her ateslendiginde, Antibiyotik alanlarda, bagisiklik olusmasi cok gecikir, 2 sene yerine, 
hastalikli devre; 4-5 sene surer.. 

Her zaman soylerim. Turkler daha henuz mikroplari kesf edememis bir toplumdur..Hastaliklari; usutmekle,
Nazar ile, Ceryanda kalmak ile,Terinin ustunde sogumasi ile izah ederler..

Cocuklarla ugrasmayin, birakin hasta olsunlar ve bagisikliklarini kazansinlar.. Koyluk yerlerde bu yastaki
butun cocuklar; "sumuklu-sumuklu" gezmezlermi??? Burnu akti diye, anneleri hemen doktorlara mi
kosuyorlar??

Muhtesem; "Saglik Reformlari" sayesinde, BELES doktor var diye, her bir haltta doktorlara kosarsaniz,
iste boyle rezilliginizi cikarirlar!!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Haz 2017 Saat 18:17
Yukarı Dön
Sağlıklı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 109
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sağlıklı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2017 Saat 07:54
Vallahi doktorumuz hiç beleş değil hocam,özel doktora götürüyorum,SGK geçmiyor :) Ama çok haklısınız teşekkür ederim :)

Düzenleyen Sağlıklı - 23 Haz 2017 Saat 07:56
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.