Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - prednol zatürre
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumprednol zatürre

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eliferdemli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eliferdemli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: prednol zatürre
    Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2017 Saat 17:44

merhabalar hocam oğlum 15 aylık 

5 gün önce öksürük ve zor nefes alma sebebiyle doktora götürdüm.

muayene sonrası röntgen ve kan tahlili yaptırdı.

koyu renkli yerleri yazıyorum

nötrofil 71,16 -----     24,6-70,29

eritrosit 3,82 ------     3,9-5,9

hemoglobin  10,3

platelektrik   0,16  ------- 0,17-,4

CRP 0,57 -------   <0,5 NEGATİF

wbc 6,5 referans aralığında 5-20

röntgen sonucunda ise iltihabın ciğerlere indiğini gördü ve zatüre teşhisi koyup bizi acile gönderdi

6 defa ventolinli hava verildi iki kere iğne yapıldı

macrol surup verdi sabah aksam vermemizi söyledi

buhar makinesiyle evde ventolin ve pulmicort verip gündde 8 defa vermemizi söyledi

hocam hava vermedim hiç içime sinmiyordu çünkü nefes alıp vermesi gayet normal sayıdaydı herhangi bir zorluk yoktu

5 gün sonra kontrole gittim ve hava vermediğim için geçmediğini 

duocid 8 adet ve predlnol4 adet iğne verdi

hocam bunlar ağır antibiyotikler ve vermek istemiyorum. ne yapmalıyım çok çaresizim eğer bu hastalık geçmezse bağısıklık sistemi çöker dedi. 

ne olur bir akıl verin

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eliferdemli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2017 Saat 18:44
hocam ne olur cevap verin bu ilaçlarla devam edelim mi 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eliferdemli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2017 Saat 19:32
Hocam sabaha kadar vaktimiz kaldi. Ne olur bişey söyleyin. Bu Kortizol ve antibiyotiği verelim mi ?
Hırıltısı var diye veriyor doktor
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118143
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2017 Saat 22:14
SAKIN; hicbir ilaci kullanmayin.... 
Zaturre ile en ufak bir alakasi YOK... Resmen uydurmus.
Sadece Grip icin anlattiklarimi uygulayin..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2017 Saat 22:22
Anlasildi ki; bu onumuzdeki kisin SAHTEKARLIGI:  Her oksurene, Zaturre teshisi koymak olcak...
BU ahlaksiz doktorlara sakin kanmayin..  Butun cocuklara Zaturre(KPA) yapiliyor, bu cocuklar nasil
Zaturre olsunlar!!   
Bu yasta; ZATEN, bakteriel zaturre OLMAZ!!!  Son derecede nadirdir.. Sakin bu sahtekar doktorlara inanmayin.. 
WBC:6.5 ve bu ahlaksiz; Zaturre teshisi koyup, birde ustune Astim tedavisi veriyor.. 
Bu kadar da ahlaksizlik ve sahtekarlik olmaz!!! 
Bu kis bunlardan cok cekecegimiz var demektir!! 

Eskiden her oksurene; ASTIM diyorlardi, foyalari iyice ortaya cikti, artik Zaturre diyip, gene Astim ilaclarini yaziyorlar..
Arkadas; bu ne bicim tezgah!!!  Ilacin firmasi nasil satin almis bu aptallari!!!
VE, isin en aci tarafi, Ne Universiteler, nede Saglik bakanligi birakin bunlari yola getirmeyi, bilakis tesvik
ediyorlar..
Yanlislara karsi ses cikarmayanlar; "Dilsiz seytanlardir!!!"... 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2017 Saat 22:54
Zaturre yapan mikroplar:

Yas grubu:               En sik gorulen mikrop:                     Nadir gorulen mikrop:
       0-6 hafta                  Streptococcus agalactiae                       E.Coli, Chlamydia
                                         (GrupB)
   6 hafta-18 yas             Viruslar . Bilhassa RSV                     Mycoplasma pneumonia,
                                     Influenza, ve Parainfluenza                 Chlamydia, Streptococcus
                                                                                                   pneumonia
YANI, cocukluk cagindaki Zaturrelerin, %90'dan fazlasi viraldir.. 
Daima Kan Sayimlarinda; Lokosit(WBC) degerine bakin, WBC: 20 veya 24'den fazla olursa, Antibiyotik
dusunun.. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eliferdemli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2017 Saat 23:03
Hhocam çok teşekkür ederim cevabınız için icim rahatladı. Size tek bir sorum var bu röntgen olayı. Röntgen bakıp cigerlere inmiş dedi. Yani ciğerleri dolu mu doluysa grip tedavi yönteminizle gececek midir
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eliferdemli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2017 Saat 23:07
Tek endisem cigerde bı hasar bırakması. Allah sizden razı olsun iyi ki varsınız.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.