Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bogazda kizariklik oksuruk ates
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBogazda kizariklik oksuruk ates

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Momy17 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Momy17 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bogazda kizariklik oksuruk ates
    Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2017 Saat 00:30
Hocam Merhaba sizinle yeni tanıştım maillerinizi yazılarınızı dünden beri okumaya çalışıyorum.
daha önce anlattığınız ama kaçırdığım bir şey varsa affedin lütfen..
6 ay kontrolü ölçümlerine göre 69 cm. 8200 kg oğlum şu an 6.5 aylık. Hiç emmedi mamaya ek olarak sağarak 
3 ay anne sütü verebildim ancak. şimdiye kadar aşılar dahil hiç ateşimiz olmamıştı. pazar günü ateslendi iki kere
ca..ol vermeme rağmen aksam 38.3 olunca atesi sebebini öğrenmek için bir de ilk bebeğimiz olmasının telaşıyla 
acile gittik. Boğazı kızarmış grip olmuş dedi doktor ve fizyolojik serum verdi. Ertesi gün hafif ateş vardi keyfi 
yerindeydi hareketli bir bebek emekliyor kanepelere duvara tutunup ayağa kalkıyor sıralıyor..gece de iyi gibiydi 
ama sabaha karşı sesinde boğuklaşma kalınlaşma çatallaşma vardi ve hırıltılı öksürük. Sabah özeldeki doktora
gittik faranjit olmuş dedi soğuk buhar verelim rahatlatır dedi buharı verdik. Aksam çok rahatsız olursa camı açın ya
da buzluğu açın biraz soğuk buhara tutun dedi ilk defa duydum bu uygulamayı. Po..ge boğaz spreyi ve şurup 
formatında gliserin bal c vitamini içeren takviye edici gıda ko.h verdi. ateşimiz hafif devam ediyor iki kere kustu 
bugün bir de ishalimsi sesli kaka yapıyor. Siz nasıl değerlendirirsiniz hocam oğlumun durumunu ne yapmalıyım?
Bir de 8. Ayda menenjit aşısı önerdi siz öneriyor musunuz?
Şİmdiden teşekürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117864
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2017 Saat 05:20
1- Antibiyotik gereken durumlarda:
ATES +Agizda pis KOKU + Dil ustunde silme PAS tabakasi vardir.. (Bunu belki, yuzlerce kere yazdim!!!)
2- Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmezler.. Yeminlidirler.. Daima Antibiyotik yazabilmek icin, popolarindan 
boyle  teshisler uydururlar!!! 
3- Ilk 1 yasinda, hele 6 ayda, bebeklerde gorulen atesli hastaliklarin %95'i Gripal enfeksiyonlardir.. 
Bunun sebebi, hamilelik suresince, anneden gecen antikorlar sayesindedir.. Ilk 1 yasindaki BUTUN bebekler
anneleri kadar hastaliklara bagisiktirlar.. Bir tek, yapilari devamli degistigi icin, Grip virusleri ile hasta
olurlar.. 
4- Cocugunuz Grip geciriyor... SADECE: Serum fiz, Limonlu bal ve ColdMix kullanin.. 
5- SAKIN; verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin... Limonlu bala laf ederler, ondan sonrada en zararli
ilaclari verirler..
6- 8.ayda bir asi YOK!!!  Soyledigi ; "Meningokok asisi" ise, sakin yaptirmayin.. 
Sebeplerini cok anlattim, okuyun.. 
7-  Po..ge  NE????   ko.h  NE???? 

Yukarı Dön
Momy17 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Momy17 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2017 Saat 07:25
Antibiyotik vermedi hocam porege bogaz spreyi ve gliserin bal c vitamini iceren takviye edici gida uzerinde ilac degildr yaziyor.aslinda 1 yasa kadar bal vermeyn diyorlar ama makalenizde belirttiginiz gibi bunlarn ozu de propolis, bal. O zaman bunlari kullanmayayim? Daha onceki maillerinizde verdiğiniz yarim fincan ılık su+1 tatli kaşığı bal+yarim limon tarifini uygulamaya baslayim. Bunu her oksurdugunde verebiliyoruz sanırım günlük sınırı var mı hocam? Bir de gece yine atesimiz cikti ateş düşürücü vermedim üzerini incelttim ve biraz ılık suyla vücudunu sildim.  Oglumun sesi gece iyce kisilmisti sesi çıkmıyor ogurur gibi öksürüyordu fiz.serum kullandk ve camın onunde beklettik.bu camın önünde bekletme ya da buzlugun onunde bekletme dogru mu hocam? Verdigi urunleri kullanmak disinda yaptığım bir yanlış var mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117864
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2017 Saat 19:00
Hic bir ilaci kullanmayin.. goruyorsunuz degilmi???
- Evde, kendiniz hazirlarsaniz, "limonlu bal" cok kotu!!!
- Para ile satin aldiginizda cok makbul!!!!   
Okumaya devam edin, ben yarin yola cikiyorum.. 29 Ekim'e kadar Istanbul'da olacagim..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.