Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yeni kan tahlili
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyeni kan tahlili

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
adecen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 98
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı adecen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yeni kan tahlili
    Gönderim Zamanı: 02 Kas 2017 Saat 16:16
Kadir bey merhaba. oğlum 21 aylık 14 kilo. Eski konular kilitli olduğu için yeni konu açmak zorunda kaldım. eylül ayında tahlilleri göndermiştim size. anemisi olduğunu ilaç kullanmamız gerektiğini söylemiştiniz. 1 ay ferro sanol b kullandık. eski tahlillerde, hgb- 8.2/ demir- 24/ demir bağlama kapasitesi- 405/ ferritin- 2.29 çıkmıştı. yeni tahlil yaptırdık. doktor tahlil sonuçlarının çok güvenilir olmadığını ( hgb bu kadar kısa sürede bu kadar yükselmezmiş) ama her durumda demir depolarının dolması için 3 ay kullanmamız gerektiğini söyledi. ferro zinc 1*7 ml verdi. ama prospektüsünde 2.5 ml yazdığı için 10 gün kadar 2.5 ml kullandım. şu an nezle olduğu için 10 gündür bıraktım ilacı. ilacı kullanmaya devam etmeli miyim?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117226
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2017 Saat 19:03
Demir ilacini HEMEN kesin...  
Yukarı Dön
adecen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 98
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı adecen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2017 Saat 16:57
Kadir bey çok teşekkür ederim. Peki gerçekten hgb bir ayda bu kadar yükselmez mi? Daha sonra tekrar tahlil yaptırmamız gerekir mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117226
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2017 Saat 19:40
Sizce; ilk tahlil; guvenilirmi???  
Istiyorsaniz, baska bir Ozel laboratuvarda tekrar "Kan Sayimi" yaptirin.. 
Bilhassa Ozel Hastane laboratuvarlarindan uzak durun.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.