oğlum,5 ay 1 haftalık.4 kilo 52 cm doğdu.şu anda 9 kilo 67 cm.her ay aksatmadan özel doktorumuza gidiyoruz.tüm sağlık taramalarından geçiyor,aşılarını yaptırıyoruz ve pnömokok ile rotavirüs aşılarına da başladık.bu ayki kontrolümüzde doktorumuz kilo alımının fazla olduğunu,6.ay sonunda dönme ve emekleme ile hareket etmeye başladığında kilosu bu şekilde devam ederse diyeti düşünmek gerektiğini söyledi.Oğlum 3 ay anne sütü emdi,ancak 1 aylıktan beri sütüm yetmediği için mama takviyesi yaptık doktor kontrolünde. 3 aylıktan beri sadece mama ile besleniyor.çok iştahlı bir bebek,ben zorlamıyorum kendi istediği için yiyor.4.aydan itibaren kaşık mamalarına ve ek gıdalara başladım,zorlanmadan rahat bir geçiş dönemi yaşadık,şu anda gündüz tamamen kaşık maması yiyor,sebze ve meyve püresi ara öğün olarak yiyor,ancak yoğurt henüz yemiyor,bir iki gün arayla sürekli deniyorum.oğlum ilk aylarda gazdan ve bağırsak düzeni nedeniyle çok uyuyan bir bebek değildi,ancak 2.aydan itibaren gaz ve bağırsak düzeni oturmaya başladı ve geceleri çok düzenli uykusu var.ben çalışan bir anne olduğum için bebeğimin bana çok bağımlı olmasını istemediğimden 20 günlükken odasını ve yatağını ayırdım kendi odasında ve kendi yatağında uyuyor,ancak henüz kendi kendine uyumayı öğrenemedi,üzerine gitmeden zorlamadan alıştırmaya çalışıyorum ama yine de küçük diye düşünüyorum.bununla birlikte oğlumun uyku saati 20:30.bu saatte 210cclik biberon mamasını yiyip uyuyordu ve gece 02:30 - 03:00 saatleri arasında uyanıyordu acıktığı için,kilo alımıda iyi oldugudan doktoru ekstra uyandırıp beslememizi önermedi hiç,uykuda faydalı olduğundan.ama son 10 gündür gündüz tamamen kaşık mamasına geçtik çünkü biberon mamasını bırakmaya başladı bende biberon mamasını geceleri veriyordum.ama son 1 haftadır,geceleri de 210cclik mamadan 100ccye kadar bırakarak içiyor ve uyuyor.ama bu sefer tam doymadığı için 20:30da uyuyunca gece 00:00 - 01:00 arasında tekrar uyanıyor,yine yaptığım mamadan 100ccye yakın bırakıyor.yani bebeğim açlık nedeniyle son 1 haftadır ekstra uyanmaya başladı.ama tabi bu uyanmalar gerçekten açlıktan mı onu bilemiyorum. buna göre bende akşam mamasını kaşık mamasına döndürmeye karar verdim.sabah kahvaltıdan ve öğle yemeğinden sonra akşam 20:00 ye kadar olan saattlerde ara öğün olarak meyve püresi,yoğurt vb.ek gıdalar ile besleyip 19:30 - 20:00 civarı kaşık maması vererek uyutmayı ve böylece açlık nedeniyle uyanmasını önleyebileceğimi düşünüyorum. şimdi size danışma sebebim,tüm bu yazdıklarımı değerlendirdiğinizde bize önerebileceğiniz farklı bir metot veya hatalı yada eksik gördüğünüz bir nokta var mı beni bu konuda bilgilendirirseniz çok memnun olurum. yardımızın desteğiniz ve ayırdığınız zaman için şimdiden teşekkür ederim.