Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gecmeyen oksuruk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgecmeyen oksuruk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asdes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asdes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: gecmeyen oksuruk
    Gönderim Zamanı: 16 Kas 2017 Saat 00:26
merhaba kadir bey. 9 aylik bir kizim var. 3 aylikken burun tikanikligi ates ve yogun balgamli oksuruk sikayetiyle dr gittik. bronsiolit dendi ve macrol antb. secrol ve ventolin surup verdi. 10 gunde sikayetler azaldi ama oksuruk 1 ayda anca gecti. 7 aylikken tekrar burun tikanikligi ve yogun balgamli oksuruk ama atessiz sikayetiyle dr gitti. mukotik ve klv ile baslayan bir antb. verdi 10 gun kullandik sikayetler gecmedi tekrar ayni ilaclara devam dedi. ben kullanmak istemedim nette arastirirken sizi buldum. iki aydir sadece tuzlu su coldmix ve bal limon veriyorum. ara ara sikayetler azaliyor ama oksurugu tamamen geciremedik birturlu. acaba alerjik oldugu icinmi iyilesmiyor. eger alerjikse tedavi edilmedigi icin daha kotu sonuclarla karsilasirmiyiz sizce dr a goturmelimiyiz. ilk zaman kullandigim ilaclar icin cok pismanim. lutfen bir akil verin 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118601
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2017 Saat 04:26
Insan temasi cok demektir..
1- Ya evde okula giden abi/abla var.
2- Yada Krese gidiyor..
3- Veya cok elleniyor, opuluyor.

Daha cok okumaniz gerekiyor. Baya iyi kaziklar yemissiniz.  
Yukarı Dön
asdes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asdes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2017 Saat 13:08
cevabiniz icin tesekkur ederim fakat seceneklerin bircogunu eledik. kardes yok. krese gitmiyor henuz 9 aylik. babasi isten gelince dus almadan ellemez disarinin pisligini tasimaz ama solunum yoluyla gecen mikroplara birsey diyemem. ailem baska sehirde o yuzden misafirimde pek olmaz. ilk bes ay egzama ile savastik ( babada da var. genetik faktor )  bu yuzden onu bahane edip opturmuyorum kimseye sadece fazla ellenme olayi kaliyor oda butun gun benimle temas halinde. surekli emmek istiyor. acaba sutun fazlasi yattiginda geri geliyor olabilirmi. bu oksurugu tetiklermi. cunku yatarken arada yuzunu eksitiyor ve sık sık birsey yer gibi  agzini oynatip yutkunuyor.
okumak konusunda cok haklisiniz ulkece cok ihtiyacimiz var okumaya. el kadar bebege ventolin surup veren ve tasikardi yaptigini  kullanmak istemedigimi soyledigimde "mecbursun cocuk nefes alamiyor" diyen dr a yaziklar olsun diyorum. docent olmus ama insan olamamis malesef. keske en basinda sizi tanisaydim. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2017 Saat 20:01
Gelismesine dikkat edin, boy-kilo almasi geriden geliyorsa; Kistik Fibrosis olabilir, onun icinde "Ter Test'i" yapilmasi gerekir.  
Yukarı Dön
asdes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asdes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2017 Saat 21:49
hayirli geceler kadir bey. 9 aylik boy 74 cm kilo 9.600 
sizin verdiginiz tabloya gore ilerde bile. anladigim kadariyla gelisim geriligi yok. ama yinede ter test i yaptiririz teshis amacli. 

Yukarı Dön
asdes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asdes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2017 Saat 21:56
sormayi unuttum kistik fibrosis te mutlaka gelisim geriligi olurmu.  cunku onun disindaki tum belirtiler tutuyor. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2017 Saat 01:22
Gelisme geriligi olacak, sarisin ve mavi gozlu olacak.. 
Yukarı Dön
asdes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asdes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2017 Saat 04:18
sarisin ve mavi gozlu ama bence gerilik yok. birde kaka bol ve yagli gibi olurmus bizde gunde bir kez normal gorunumlu kaka var. 
fakat yinede bahsettiginiz testi yaptirmakta fayda var. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.