Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - RSV Virüsü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumRSV Virüsü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sudan çıkmış balık Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 44
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sudan çıkmış balık Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: RSV Virüsü
    Gönderim Zamanı: 23 Kas 2017 Saat 23:45
Merhaba Kadir Hocam.Kızım 4.5 yaşında,20 kg.      

3 gündür kurudan balgamliya doğru ilerleyen öksürüğü var. Burun akıntısı şeffaf.Az önce de ateşi çıktı,39 derece.Süper 3'lüyü yapıyorum 3 gündür(cold mix,ballı limon,serum fiz.)  Bir de sırtına,göğüsüne ve ayak altlarına vicks sürüp sıcak bir bez koyuyorum,sıcak buhar yapıyorum.    

ilk 2 gün çok öksürdüğü ve artık öksürürken boğazı acıyıp ağladığı  için boğazına Tantum Verde sıktım.     

Yazılarınızda ne yaparsak yapalım RSV virüsünün ciğere doğru inmesine engel olamayız yazmıştınız.Böyle bir durum oluşursa ne önerirsiniz?      

RSV ve Viral Bronşit  ayırımını nasıl yaparız?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2017 Saat 07:09
RSV / Viral Bronsit ayirimi yapmaniza gerek yok.. Zira, yapilacaklar aynidir. RSV tesbit edilse bile, cok bir sey degismez.
Rahat olun, Aferin, Peditus, Asist, her turlu oksuruk surubu, Zaditen(ve benzeri alerji ilaclari) ve Flixotide
(ve benzeri kortizonlu spreyler) kullanilmadigi surece, kotu bir  durum olusmaz. 
Atesi dusurmeyin, oksurugu kesmeyin!!! 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sudan çıkmış balık Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2017 Saat 00:45
Cevabınız için teşekkür ederim. Yazılarınızı okuduğumda zaman zaman  Bricanyl ya da Benical önerdiğiniz de oluyor.Bunun sebebi nedir?
Astımın safhaları yazınızı 4 gözle bekliyorum.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2017 Saat 03:07
1- Bricanyl; Bronsit veya astim durumlarinda, Brons gevsetici olarak kullanirim.. Oyle HER Gripliye vermem..  
2- Benical; cok daha nadiren, genellikle buyuk cocuklarda, hic akinti, balgam olmadigi durumlarda ve
sadece tahris oksurugu olup, cocugu cok rahatsiz ediyorsa veririm.
Oyle "sip diye " oksuruk kesip, aileye mavi boncuk dagitmak icin degil.. 

Haluk bey insallah, bugun-yarin tablolari koyar.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Kas 2017 Saat 23:18
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sudan çıkmış balık Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2017 Saat 00:24
Merhaba Kadir Hocam.Kızımın öksürüğünü doğal yöntemleriniz ile kestik.Son 4 gün iyi idi.Ancak az önce uyurken kuru öksürük yeniden başladı.Öksürdükten sonra yutkunurken dişlerini gıcırdatiyor.
Ballı limon yaptım,camı açtım,başını yükselttim.
1-Krup olabilir mi?
2-Cigerinde yabancı bir cisim olduğunu nasıl anlarım?
Kızım 4.5 yaşında,20 kg.Çok hareketli.Dışarıda oynadıktan sonra çoğu zaman atletini değiştiririm terledigi için.
Haftasonları kedi ile oynuyor. Bu da bir sebep olabilir mi?

Düzenleyen sudan çıkmış balık - 04 Ara 2017 Saat 00:32
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2017 Saat 04:48
1- Krup oldugunda; "havlar tarzda" oksuruk olur.. 
2- Yabanci cisim oldugunda; gec-gunduz farketmez, devamli islik sesi vardir. 
3- Terlemek ile veya terinin ustunde sogumasi ile hastalik olabilecegini, dunya da bir tek Turk doktorlari
iddia ederler.. 
Turk tibbi;  "Miasma" teorisini kaldirip, mikrop teorisini kabul eden, dunyadaki en son ulke tibbidir.
Bilakis kedi; bagisikligi icin faydali bile olabilir.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Ara 2017 Saat 04:52
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.