|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sudan çıkmış balık ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Oca 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 44 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sudan çıkmış balık
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Kas 2017 Saat 23:45 |
Merhaba Kadir Hocam.Kızım 4.5 yaşında,20 kg.
3 gündür kurudan balgamliya doğru ilerleyen öksürüğü var. Burun akıntısı şeffaf.Az önce de ateşi çıktı,39 derece.Süper 3'lüyü yapıyorum 3 gündür(cold mix,ballı limon,serum fiz.) Bir de sırtına,göğüsüne ve ayak altlarına vicks sürüp sıcak bir bez koyuyorum,sıcak buhar yapıyorum. ilk 2 gün çok öksürdüğü ve artık öksürürken boğazı acıyıp ağladığı için boğazına Tantum Verde sıktım. Yazılarınızda ne yaparsak yapalım RSV virüsünün ciğere doğru inmesine engel olamayız yazmıştınız.Böyle bir durum oluşursa ne önerirsiniz? RSV ve Viral Bronşit ayırımını nasıl yaparız?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
RSV / Viral Bronsit ayirimi yapmaniza gerek yok.. Zira, yapilacaklar aynidir. RSV tesbit edilse bile, cok bir sey degismez. Rahat olun, Aferin, Peditus, Asist, her turlu oksuruk surubu, Zaditen(ve benzeri alerji ilaclari) ve Flixotide (ve benzeri kortizonlu spreyler) kullanilmadigi surece, kotu bir durum olusmaz. Atesi dusurmeyin, oksurugu kesmeyin!!!
|
|
![]() |
|
sudan çıkmış balık ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Oca 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 44 |
![]() Yanıt Yaz
Cevabınız için teşekkür ederim. Yazılarınızı okuduğumda zaman zaman Bricanyl ya da Benical önerdiğiniz de oluyor.Bunun sebebi nedir?
Astımın safhaları yazınızı 4 gözle bekliyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Bricanyl; Bronsit veya astim durumlarinda, Brons gevsetici olarak kullanirim.. Oyle HER Gripliye vermem.. 2- Benical; cok daha nadiren, genellikle buyuk cocuklarda, hic akinti, balgam olmadigi durumlarda ve sadece tahris oksurugu olup, cocugu cok rahatsiz ediyorsa veririm. Oyle "sip diye " oksuruk kesip, aileye mavi boncuk dagitmak icin degil.. Haluk bey insallah, bugun-yarin tablolari koyar.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Kas 2017 Saat 23:18 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Merhaba Kadir Hocam.Kızımın öksürüğünü doğal yöntemleriniz ile kestik.Son 4 gün iyi idi.Ancak az önce uyurken kuru öksürük yeniden başladı.Öksürdükten sonra yutkunurken dişlerini gıcırdatiyor.
Ballı limon yaptım,camı açtım,başını yükselttim. 1-Krup olabilir mi? 2-Cigerinde yabancı bir cisim olduğunu nasıl anlarım? Kızım 4.5 yaşında,20 kg.Çok hareketli.Dışarıda oynadıktan sonra çoğu zaman atletini değiştiririm terledigi için. Haftasonları kedi ile oynuyor. Bu da bir sebep olabilir mi?
Düzenleyen sudan çıkmış balık - 04 Ara 2017 Saat 00:32 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Krup oldugunda; "havlar tarzda" oksuruk olur.. 2- Yabanci cisim oldugunda; gec-gunduz farketmez, devamli islik sesi vardir. 3- Terlemek ile veya terinin ustunde sogumasi ile hastalik olabilecegini, dunya da bir tek Turk doktorlari iddia ederler.. Turk tibbi; "Miasma" teorisini kaldirip, mikrop teorisini kabul eden, dunyadaki en son ulke tibbidir. Bilakis kedi; bagisikligi icin faydali bile olabilir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Ara 2017 Saat 04:52 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|