|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ayazin_annesi ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Oca 2018 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Puanlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ayazin_annesi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Oca 2018 Saat 04:06 |
Hocam merhabalar. 33 aylık oğlum var. Doğuştan böbreğinde kum olduğunu 2 aylıkken bitmeyen ağlama ve uykusuzlukla anladık. Sünnet eþik kireçleme de olduğu için 9. Aydaki kontrollerde temizlendik kumdan. Yalnız oğlumun 10 ayda ilk dişiyle birlikte ağır grip öksürüğe dönünce ilk tonsilit teşhisini aldık antiyotiğe başladık. Tecrüvesizlikle bir kase yoğurdun son kaşığı niyetine antibiyotiği tıkıp çocuk kusunca olumsuz tat kaçınması oldu galiba ki o gündür ne yoğurt ve türevlerini ne de antibiyotik şurupları içmiyor kusuyor. 10 aydan 18. Aya kadar da her ay antibiyotiğe yoğun geniz akıntısı ve tonsilit teşhisiyle bir kutu kullandık. Israrla içmiyor kusuyor belki midesine bile inmiyor olduğu halde. Çok yalvardığım bir doktorun acımasyla desefin iğne olduk. Babamız alerjik astım olduğu için alerji uzmanına gittik. Küfe alerjisi ve yumurta akı ile süte duyarlılığı çıktı. Kan değerleri ve bağışıklığı normal çıktı. Airfix şaseyi 6 ay kullandık. Bu 6 ayda 2 ayda bir kutuya indik. Fakat yaz boyu kısık sesle ateş çıkmadan gezdik. Eylül ayında kbb uzmanı kamera ile baktı yine bir kutu antibiyotik yazıp burun boğaz sıkıntısı yok geniz akıntısı var diyerek reflü olabilceğini ekledi.
|
|
Oysa 'Sevin' dedi Tanrı! .. Hesapsız ve çıkarsız. ..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118095 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yazik.... Cok kazik yemisssiniz.... 1- Dogustan bobrekte Kum olmaz... Turkiye'nin sahtekar doktorlari; "kristal" gorulen her idrara, "kum dokuyor" derler. Sakin inanmayin, hicbir ilac da kullanbmayin.. 2- Dis ile Gribin bir baglantisi yoktur. Hepsi Turk doktorlarinin uydurmalaridir. 3- Ates+Agizda pis koku+ Dilin tamamini kaplayan pas tabakasi uclusunun hepsi bir arada olmadikca, ASLA Antibiyotik gerekmez.. Hele bu yasta, antibiyotik gereken durumlar son derecede nadirdir.. Ne yani, bu cocuk, 10 aydan itibaren hicmi GRIP gecirmedi???? Hadi canim sende!!!Nasilda inandiniz bu sahtekarlara?? 4- Assagilik duzenbaz... Bir de igne verdi ha!!! 5- Airfix; Astim ilacidir, bu ahmak ne sacmaliyor??? 6- Siz hic, Allerji doktoruna gidipde saglam cikani gordunuzmu??? 33 aylikta ne "allerji testi???" yapilanlarin tamami sahtekarlik.... Baba'da Astim var diye cocuk da Astim olacak diye bir sey yok, ayrica da, ilerde Astim olacak bir cocugun Astim olmasini hicbir tedavi onleyemez.. Turk doktorlarina inanmayin. 7- Tabiiki her gidisinizde Antibiyotik yazacak, bu sayede, cocuk en basit (normalde hastalik yapamayan) mikroplarla bile hasta olacakki, bu sekilde devamli hasta olsun.. Cok okumaniz lazim... Okudukca anlayacaksiniz, yediginiz kaziklarin boyunu... |
|
![]() |
|
ayazin_annesi ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Oca 2018 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Puanlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ayazin_annesi
Hocam. Özür dilerim cevabınızı görmeden bugün tekrar attım. Forumda yeniyim. Peki hocam biz ne yapacağız inanın psikolojimiz bozuldu. Her ay doktor fobisi ilaç içirme derdi antibiyotikleri artık kutusundan tanıyıp öğürmeye başlıyor. Vermezsek daha kötü olur diye de korkuyoruz. Ne olur bir yol gösterin. Umca imunex nutrigen balık yağı vb takviyeleri denedik. Oğlum ıhlamur içer bal pekmez yer et sebze çok olmasa da tüketiyor. 15 kilo 103 cm. Sizce reflü bu kadar sık tonsilit veya bitmeyen geniz akıntısı yapar mı? Kusmaları sadece hastalığın ağır olduğu günler balgamlı şekilde onun dışında kusmaz. Açıkcası endoskopiden ve şuruplu bir tedavi verilmesinden korktuğum için gidemyorum. Sizin bakış açınız çözebilir sadece hocam. Bir tavsiye bir yol bekliyorum lütfen...
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ayazin_annesi
Hocam bide burnumuz sürekli tıkalı. Akıntı yok. Çok koşarsak güneşte oynarsak hapşırık ve akıntı var. Ama aslında horlama hırıltı da yok. Gün içinde konuşurken burun tıkalı. Sürekli ılık suyla yıkama spreyli serym fizyolojik kullanıyoruz. Odasına soğan koyuyoruz. Ilık suya vicks koyup odaya bırakıyoruz. Yine de aynı.
|
|
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118095 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Cocugunuzda; tedavi gerektiren bir hastalik YOK KI!!! Bu yastali HER cocukta gorulen, mevsimsel , olagan durumlar!! Bu pust doktorlar, sizin hassasiyetinizi suistimal ederek sizi soyup-sovana cevirecekler. Umca'nin icini bir okuyun bakalim, ne kadar ALKOL(Etanol) var!!! Cocuk resmen demleniyor!!! O ilaclari kullandiginiz surece, cocugunuz iyi OLMAYACAK... Odasina; "sogan" koyunca ne oluyor?? Tipik bir Turk uydurmasi.. Olmadi birde sarimsak deneyin bari!!! Cok okumaniz lazim... Size herseyi anlatamam, gunlerimi alir..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ayazin_annesi
Teşekkürler hocam. Zaman ayırdığınız için. Bide çok özür dileyerek pfiba diye bir hastalık söylendi. Oğluma sadece ateşi çok yükselirse acile götürüp bir prednol vurdurmam başka ilaç vermemem bünyenin kendisinin savaşacağı falan. Bu konuda da ne düşündüğünüzü söylerseniz günlerinizi almam inşallah.
Düzenleyen ayazin_annesi - 03 Şub 2018 Saat 05:24 |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
PFAPA: - Belli araliklarla gelen ATES. (Periodic Fever) - Agizda YARALAR.. (Aphthous stomatitis) - Farenjit. (Pharyngitis) - Boyunda iri LENF BEZLERI (Adenitis).. Bu 4 unsurun, hepsinin bir arada olmasi gerekir.. SAKIN Turk doktorlarinin uydurmalarina kanmayin.. Popolarindan uydururlar....
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Şub 2018 Saat 19:07 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ayazin_annesi
Hocam çok okuyorum. Ama okudukça aklıma gelen birşeyi sormak istiyorum. 1 yıldır gittiğimiz alerji uzmanımız bactrimi haftada 2 gün pazartesi perşembe 2×1 ölçek olarak 2 ay boyunca kullanmamızı tavsiye etmişti. Profilaksi amaçlı olarak. Oğljm anlattığım gibi antibiyotik takıntılı olduğundan sadece 3 hafta verebildik. 4 hafta tekrar rahatsızlanıp çocuk hastalıkları uzmanına gidince böyle bir yöntem olmadığını kullanmamamızı söyledi. Zaten zorla kusmalarla veriyoruz diye bıraktık o dönem.B u arada kendisi de çocuk kulağım ağrıyor diyor dediğimiz halde ve antibiyotik luruplara takıntısı olduğunu söylediğimiz halde biz augmentin şase yazdı. Kulak kızarmış boğazda beyaz lekelenmeler oluşmuş diyerek. Sizin de bactrimi kullandığınızı gördüm zorunlu durumlarda. Sizce bactrimin bu şekilde profilaksi amaçlı bir kullanımı olabilir mi? Okumaya devam diyorum...
Düzenleyen ayazin_annesi - 09 Şub 2018 Saat 02:09 |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|