merhabalar doktor hanım...
7 aylık kızımın yaklaşık 15 gün önceki kontrolünde gelişim ölçüleri 8380gr kilo, 66cm boy ve 43 cm baş çevresi olarak ölçüldü.
kontrolünden bir önceki ay kilo artışı yok denecek kadar az olduğundan(7380'den 7440 olmuş boy uuznluğu 64 cm kalmış başçevresi de 41cm'den 41,5cm e çıkmıştı) o ay için beslenmesini biraz daha arttırmıştım. doktorum bunu farkederek beslenmesinde kilo yapacak besinlerin yerini biraz azaltmamı önerdi. bu bağlamda kontrolde kendisine sormayı unuttuğum bir soruyu size yöneltmek istiyorum.
bizim ufaklık sabah kahvaltılarında dönüşümlü olarak yediği yumurta ve peynir ve bunun yanında aldığı pekmeze ek olarak hazır kutu mamalarından da yiyor.(kahvaltıda biberon maması yada anne sütü almıyor) ek gıdaya geçtiğimiz günden bu yana muhallebi tarzı mamaları fazla kiloya yol açmalarından ve kızımda hazım sorunlarına yol açabildiklerinden ötürü çok çok az verdim. sabah kayhvaltılarında verdiğim tahıl bazlı hazır kahvaltı mamaları da muhallebi kapsamına giriyormu ve şayet size göre de kilo alımı yüksekse kahvaltısında bu mamaları azaltmalı mıyım?
kahvaltı dışındaki beslenmesi gün içerisinde sırayla meyve püresi sebze püresi yahut çorba çeşitleri, yoğurt ve biberon mamaları şeklinde.
saygılar...
Düzenleyen zerrin - 12 Mar 2008 Saat 16:36