|
Bademcik hk. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kırçiçeğim ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 198 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kırçiçeğim
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 May 2018 Saat 15:19 |
Hocam 42 yaşındayım ve kendimi bildim bileli bademciklerim şişer fakat son 3 yıldır bademciklerimde bir batma yutkunma zorluğu vücudumda bölgesel ateş ve önce tek taraflı bademcik beyazlaması sonra ertesi gün diğer bademciğinde beyazlamasıyla rahatsızlığım artıyor. Fakat bu sene 1 ay arayla bademciğim bembeyaz oldu ve doktor bana 2 kutu agumentin yazdı ve ben kullandım. Tam bir ay olmak üzereyken tekrar aynı şikayetler önce sol bademcik üstü kızardı ve sabaha benbeyaz kaplandı ve ben hemen doktora gittim yalnız bana bademcikleriniz simetrik değil sol bademcik diğerine göre büyük dedi ve kan tahlili boğaz kültürü aldı benden yarın sonuçlarım çıkacak ona göre tedavi başlanacak fakat şimdi her yerim ağrıyor pazar akşamı dondurma yedim doktor dondurma yapmaz dedi başka ters giden bir şey olmadı bir ay arayla 2. bademcik şişmesi ve beyazlaması yutkunmakta zorlanıyorum ateşim var kendimi iyi hissetmiyorum kulaklarım ağrıyor size danışmak istedim bademciklerin simetrik olmamasının birinin diğerinden büyük olmasının bir sakıncası var mı kafaya bunu taktım sizden öğrenirsem rahatlarım teşekkür ederim saygılarımla.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118445 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kan tahliline bakin..… MONO degeri yuksek cikarsa. Enfeksiyoz Mononukleoz denilen Virutik bir enfeksiyon geciriyorsunuz demektir. Tek tarafli bademcik tutulmasi bu hastaliga ozgudur. SAKIN ilac/Antibiyotik kullanmayin. 5-7 gun ates yapabilir. Eski mailleri okuyun.
|
|
![]() |
|
erenturker ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eki 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 36 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erenturker
Merhaba hocam,
Oğlum 7 yaşında. 3 gün yüksek ateş sonrası 2 gündür inişli çıkışlı ateşi var ve burnu akmaya başladı sarı sarı. Halsiz ve iştahsız. Bugün Hastaneye geldik. Dr genzi dolu , burnu açmak lazım dedi. Otrivin ped yazacaktı. Ben iliadin olsun deyince tamam dedi. 3 gün içinde burun açılmazsa antibiyotik başlarız dedi. StrepA negatif. Bu arada biz bu süreç içerisinde sadece coldmix , sterimar , ballı limon yaptık. Değişken ateş bizi biraz endişelendirdi . Bir öneriniz var mı ? Teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118445 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Iliadin; DAMLA olacak, Sprey DEGIL!!! Yoksa, Otrivine ve Iliadin yapi olarak nerede ise aynidir... Hadise, ilaci SIRT USTU kullanabilmek!!! O yuzden, damla seklinde oldugundan, Iliadin tercih ediyorum.. SAKIN o palavraci SAHTEKARA inanmayin.. Burun tikanikligi ZATEN; 2-3 hafta surecek, niyeti belli!!! Sadece burun tikanikligi oldugunda; Serum Fiz. ve ColdMix ile idare etmeye calisin.. Hemen Iliadin'e sarilmayin.. Imkan olursa, denize sokun veya deniz kenarina goturun.. Ates den de korkmayin, Gripler , bilhassa yazin bu sekilde ates yaparlar. Terleme oldugundan, ates terin sogutmasi ile duser, farkedemezsiniz..
|
|
![]() |
|
erenturker ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eki 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 36 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erenturker
Merhaba hocam,
Evet akşam damla olanı kullandık. Ama ilginçtir burnu bol bol akarken aniden durdu. O yüzden sabah tekrar iliadin damla yapmak konusunda kararsızım. Nasıl davransak hocam? Teşekkürler
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Burun akintisi onemli degil, KULAK agrisi olursa; Iliadin damlayi kullanin.. Yoksa; sadece Serum fiz ve ColdMix yeterlidir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|