Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - her bademcik sorunu antibiyotiklik!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

her bademcik sorunu antibiyotiklik!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
melonbey Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı melonbey Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: her bademcik sorunu antibiyotiklik!
    Gönderim Zamanı: 07 Haz 2018 Saat 16:27

Hocam,  42 yaşında erkeğim, Cumartesi günü sol bademciğim ağrımaya başladı. Ertesi gün ağrı arttı ve hafif ateş başladı daha sonda max. 38.7 oldu. Aynada boğazıma baktığımda şişlik ve beyaz sanırım tonsilit denilen alanları gördüm. Dilde pas tabakası yoktu ama açlıktan kaynaklandığını düşündüğüm beyaz tabaka vardı. Ağız kokusu açlıktan dolayıdır diye düşündüm. Bu arada ağrı ve şişlik sağ tarafa geçti yoğun bir şekilde.

Salı günü kendime gelince bir doktor görsün diyerek, 40 yıllık sözde KBB ci bir doktora gittim ama başıma gelecekleri biliyordum. 2 saniye boğazıma baktı ve hemen 10 adet penisilin iğne yazdı! Hocam dedi bari bir hızlı strep-a test yapsak da a grubu hem. bakteri kaynaklı mı bir netleştirsek dedim, güldü gerek yok dedi. Belki enfeksiyöz mononükleoz olabilir, bari rica ediyorum bir tam sayımı yaptırıp wbc baksak dedim, ona da yok dedi. Penisilinleri kullanmazsam akut kalp, böbrek vs. durumu olur dedi, biliyorum dedim çıktım. Gittim kendim kan sayımı yaptırdım. Sonra da bari aile hekiminde strep test yaptırayım dedim, o da kendi teklif etti, kültür aldı kendi kitleri varmış hemen yanımda yaptı ama silik pozitif çıktı bana biraz yetersiz bir test gibi geldi. Bu arada WBC 14,91 çıkmıştı. Deposilin 1.2 ve zitromax 500 mg yazdı. Kafam çok karıştı ve yoruldum, pes edip iğneyi vuruldum ama yetişkinlerde deposilin gerekmez yazınızı sonradan okudum. Hatta 6.3.3 ideali 1.2 üç sonra etkili olmaya başlar yazmışsınız. Sanırım doktor da 3 gün kullanımlık zitromaxı o yüzden yazdı bilemiyorum.

HEMOGRAM-CBC

TEST SONUÇ BİRİM REFERANS ARALIĞI

Min Max

Tetkik Tarihi : 05.06.2018 12:31:37

Hemogram B 0 0

WBC 14,91              10³/uL         4   -    10,5

RBC 5,15 10³10³/

uL

3,9 6,2

HGB 16,5 g/dL 11 17

HCT 47,1 % 35 54

MCV 91,5 fL 80 96

MCH 32 Pg 26 38

MCHC 35 g/dL 30 37

PLT 246 10³/uL 150 400

LYM% 20,6 % 20 48

MONO% 11,7 % 5 13

NEUT% 67,3 % 40 75

LYM 3,07 10³/uL 1,5 4,5

MONO 1,74        10³/uL           0,2 1

NEUT 10,04        10³/uL          2 7,5

RDW-SD 43,2 % 35 56

RDW-CV 13,1 % 11 16

PDW 11,4 fL 9 19

MPV 10,3 fL 6 11

P_LCR 26,7 % 13 43

PCT 0,25 0 0

EO# 0,03 0 0

EO% 0,2 0 0

BASO# 0,03 0 0

BASO% 0,2 0 0

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118384
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haz 2018 Saat 19:01
1- Enfeksiyoz Mononukleoz geciriyorsunuz... Turk doktorlari, Viral hastaliklari HIC bilmezler..
Hepsine Antibiyotik yazarlar...
2- Bunlar o kadar CAHIL ve SALAK doktorlardir ki, 30 yasindan sonra, Streptokoklarin bir komplikasyon
( Kardit veya Nefrit) YAPAMAYACAGINI bilmezler!! Bu Kalp Romatizmasi ve Nefrit olaylari, 30 yasindan sonra BASLAMAZ...
 Kasten "baslamaz" dedim, zira bu salaklar, "olmaz" dese idim, daha evvel hasta olup, 30 yasini gecmisleri
 ornek diye gosterirlerdi!!!
3- SAKIN; hicbir antibiyotigi kullanmayin.. 
4- E.M. da, WBC 'nin nisbi yuksekligi artmis olan Monositler yuzundendir… Yoksa, Eriskinlerde, Antibiyotiklik 
bir durum oldugunda, WBC degeri; 20'nin ustune cikar... 

SAKIN  bir dah ; Turkiye'nin CAHIL doktorlarina kanip, boyle islere girismeyin.. Anladigim kadari ile okuyunca
akliniz basiniza  gelmis… Anladiniz mi simdi niye, ben bu sahtekarlara bu kadar hakaret ediyorum!!! 

Insallah ilerde, namuslu, bilgili ve hoca dinlemekten ziyade kitap okuyan doktorlar cogunlugu ele gecirdiklerinde, 
bu sahtekarlarin da icabina bakarlar!! 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Haz 2018 Saat 19:02
Yukarı Dön
melonbey Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı melonbey Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haz 2018 Saat 02:27

Hocam geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim. Siz iyi bir bilim insanı ve bence insanına uzaklardan da olsa
hizmet eden bir vatanseversiniz.

Evde 2 tane çocuk olduğu için size gelen soruları ve yanıtlarınızı her gün kaçırmadan okuyorum. Sözde doktor
deneyimleri için yazacak çok şey var ve bazılarına öfkeliyim de neyse...

Hocam, felaket tellalı sağlık sayfalarından birinde; E.M. hastalığı 40 yaşından sonra %5-6'lık kesimde kronik hale
gelebiliyormuş, diye bir şeyler okudum. Bunu sorma nedenim yine aynı sorunu geçen sene bahar ayında bu şekilde
yaşamış olmam. E.M. hastalığına yol açan virüsler kalıcı mı oluyor bu durumda.? Herpes virüsü gibi bir yapıya mı sahip?
Üretilen antikorlar bir işe yaramayıp her bağışıklık düştüğünde bu konak virüsler hasta mı yapıyor?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118384
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haz 2018 Saat 04:28
E.M. virusu, "Ebstein Barr virusu" olup, Kizamik virusu ile akrabadir…
Nasil ki; Kizamik virusunun BAZI tipleri, son derecede nadir olarak; kalici hastalik yapip, Ensefalitlere sebep
 olabiliyorsa, E.M. virusunun boyle kalici hastalik yapmasi,bundan daha da badir bir durum olup,nered ise
 kuramsal olup, gorulmus bir hadise degildir. 
Siz Turk doktorlara ne bakiyorsunuz!!  Onlar bir ara da; bu virusun, Burkitt Lenfomasi  yapabilecegini 
soyluyorlardi.. Bir iki tanesine hakaret edince, Bu tip Lenfomanin, sadece Afrika kitasinda olabilecegini ogrendiler.
Siz benim yazdiklarimi okuyun... 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Haz 2018 Saat 04:30
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.