Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Fibromiyalji
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Fibromiyalji

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
L1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 182
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı L1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Fibromiyalji
    Gönderim Zamanı: 18 Haz 2018 Saat 18:46
Hocam iyi çalışmalar.
Biliyorum branşınız değil ama sizden başkasına güvenemez olduk. Değerli görüşleriniz çok önemli.

Buradaki doktorlar tam teşhis ve tedavi edemiyor fibromiyaljiyi. Fizik tedavilere sağlam giren tutuk çıkıyor. Kendi kendimin doktoru olmak zorunda kalarak, bir spor hocasıyla spora başladım. Kilo kaybından kas kütlesinde ciddi kayıplarım olmuştu. Aşırı yorgunluk, hep halsizlik ve omuzda geçmeyen ağrı söz konusu. Spordan verim almak için henüz çok erken çünkü bir ay oldu. Fakat stmbalta adlı bir ilaç önerildiğini duydum. Yarın el mecbur bir doktora gideceğim. Gitmeden ilaç hakkındaki ve genel görüşlerinizi rica ediyorum

Sevgiler saygılar
Yukarı Dön
L1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı L1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2018 Saat 19:08
İlaç cymbalta hocam yanlış yazmışım. Bir de sarı kantaron kapsül söylemi var. Size sormak istedim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118904
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2018 Saat 19:13
Onu farkettim, Cymbalta: Duloxetine HCl.
Onun yerine; Turkiye'de, "LYRICA"  diye satilan Pregabalin'i tercih ederim..
SAKIN Turkiye'deki sacma-sapan "OTCU"lara itimad etmeyin.. Fibromiyalgi'nin ne oldugundan bile haberleri yoktur..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Haz 2018 Saat 19:14
Yukarı Dön
L1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı L1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2018 Saat 21:01
Hocam yazacak çok şey var aslında ama sadece çocuklar konusunda değil burda bize de aynı taktikleri uyguluyorlar. Sağlık bitik burada maalesef.

İki yıldır kan veriyorum. Değerlerim süper. Yorgunluğum ve omzumdaki ağrı geçmiyor diyorum. Boğaz ultrasonu çekip lenf bezimde takip gereken nodül buluyorlar. En son bir fizik tedavi uzmanına gidiyorum. Hanımefendi !! erindiğinden olsa gerek dokunmadan mercimek şeklinde fibrozun var diyor fibromiyalji diyemiyor ! Hemen bir işe yaramayacak 21 seans tedavi öneriyor. Allahtan sizi tanıyoruz.
Sonunda sizin dediğiniz gibi kendi doktorum oldum. Yine sizin önerilerinizle yabancı sitelerden okuyup teşhisimle bugün doktora gittim. Doktor sizin jenerasyon çıktı çok şükür. Kürsü kapatılmadan okuyabilen ilaç bilen doktorlardan.

Bu kadar mesafeden beni görmeden yaptığınız yorumların aynısını yaptı.
Sarı kantaranu bilemem işim olmaz dedi

Sizin gibi cymbalta değil lyrica önerdi ve sizin gibi sebep söylemeden bunu tercih ederim dedi :)
Doğal olarak da sizinle aynı şeyleri söyleyince rahatladım.

Uzun oldu biliyorum ama insanlar okuyor bunları. Nasıl bir sektör bu bilsinler daha çok okusunlar istiyorum.
Size bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Her seferindeki gibi haklı çıktınız.

Umuyorum ve inanıyorum ki geçecek. Ve umarım bahsedilen yan etkilerden ilacı bırakmak zorunda kalmam zaten 25 mg ile başladı hiç ilaç kullanmadığımdan.

Sonsuz teşekkürler hocam.
Sevgiler ve saygılarımla.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2018 Saat 05:24
Cok gecmis olsun.. 
Emin olun, o doktorlar bile benim yazilarimi okuyup ogreniyorlar.. 
Tip talebeleri;  mevcut palavra hocalari dinlemeyi birakip,  kendi branslari ile ilgili yabanci dilde kitap 
okumaya basladiklarinda, isin farkina varacaklar!!  
Ama, Turkiye; butun dunyadan cok ayri bir ulke.. Turkiye'de; bilmeyen doktor, daha fazla para kazaniyor..
Bu biraz da; tencere-kapak meselesi… Boyle halka, boyle doktor.. Ilac yazmayan, hastayi korkutmayan doktor ragbet gormez.. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Haz 2018 Saat 19:31
Yukarı Dön
L1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı L1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2018 Saat 21:41
Hocam iyi çalışmalar.
Sabah akşam 150 lik lyrica ile maalesef bir sonuç elde edemedim.
Konunuz değil biliyorum ama lyrica kullanırken champixle sigarayı bırakabikir miyim soruma champixi hiç duymadım diye cevap aldığım doktoruma artık ilaçlar konusunda bir şey sormayı düşünmüyorum!!!

Size soracağım ise şu ki; lyrica işe yaramadı azaltarak bırakmak gerekiyor ama o sırada ağrım için brufen içsem olabilir mi ?
İlaç etkileşimlerini bilen bir siz varsınız ve iyi ki varsınız hocam.
Şimdiden teşekkürler
Saygılar sevgiler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2018 Saat 00:04
Her ıkı ılacı beraber kullanamazsınız..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.