|
Bebek’te Haftada bir ateş |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Amyleepitty
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Amyleepitty
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Bebek’te Haftada bir ateşGönderim Zamanı: 21 Haz 2018 Saat 09:44 |
|
Hocam merhabalar. Sizi yıllardır takip ederim. 8 yaşındaki kızıma sizin sayenizde 4 yaşından beri grip tedavinizi uygulayarak çok şükür pulmicortlardan, ventolinlerden, pedituslardan kurtulduk. Ama 3 yaşına kadar maalesef biz de o tuzaklara düştük:( ilk sorum şu olacak büyük kızım aslında grip geçirirken 3 yaşına kadar kullandığımız Nebül - buhar tedavileri ya da antibiyotikler onda kalıcı bir zarar olurşturmuş mudur? 4 yıldır -cold ile biten şurup dahi vermiyorum eski kullandıklarımızın etkisi geçmiş midir? İyi (!) doktorlara inandığım için çok pişmanım.
İkincisi; Benim 9,5 aylık küçük kızımı 9 ayına kadar ilaçsız hastalıksız genellikle sokaklarda gezerek getirdim. Bir yaşına kadar hasta olmaz artık yaz geldi derken çocuk grip oldu. Pekmez limon verdim ama ateşi 3 haftadır haftada bir gece yükseliyor kronik oldu. İlaç vermiyorum mümkün olduğunca ( bir kez calpol verdim) ama çocuğun ateşinin her hafta tekrarlaması da aklımı karıştırıyor. Diğer araçlar standart grip arazları... burun akıntısı (tonimer ile açmaya çalışıyorum) burun tıkanıklığı( iliadin Pediatrik kullanıyorum), halsizlik( bolca emzirmeye çalışıyorum). Korkularım yersizdir umarım. Araştırmalarımda sık sık ateşlenme ile ilgili bir yazınızı bulamadım. (Ateş makalenizi çokça okudum) Tahlil yaptırmalı mıyım? Bu ay menenjit aşısı var onu yaptırmayı ertelemeli miyim? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Haz 2018 Saat 18:48 |
|
1- O "malum" ilaclari kullanarak, o aylarda cok sik hasta olmaniz saglandi.. Ilaclari kestikten sonra, sik hastalanmayacak.. Kalici bir hasar?? Sadece, bagisikligin olusmasi 1-2 sene gec olacak.. O da, bu senelere tekabul eder.. Bundan sonra, rahatsiniz. 2- Grip. "havalardan" olmuyor... Mikrop bulasmasi ile oluyor.. Pekmez, daha fazla Glikoz ihtiva ettigi icin, EN KOTU sekerdir.. Bal kullanin.. Turk doktorlarin sacmaliklarina kanmayin.. 3- Ates diye: 38 ustu atese duyoruz.. Sitenin ilk sayfasinda; "YAZARLAR" kisminda, benim makalelerimin oldugu listede, ATES ile ilgili yazilar var, onlari mutlaka okuyun ve Atesli Hastaliklar semasini da iyi inceleyin. Ates ve Havaleden KORKMAYIN... Bu devirde, korkulacak, atesli bir hastalik YOK!! Turk doktorlarin gazina gelmeyin..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Haz 2018 Saat 18:55 |
|
![]() |
|
Amyleepitty
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Amyleepitty
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Tem 2018 Saat 08:02 |
|
Hocam yeniden merhabalar. Benim 10 aylık kızım bu sıralar her hafta ateşleniyor daha önce bahsettiğim gibi. Kendiliğinden geçiyordu en fazla bir kez calpol verdim şimdiye kadar ama dün oturduğu yerde bir anda ağlamaya başladı. Ateşi 38 i geçmişti hali iyi görünmüyordu altını değiştirmek istediğimde ağlıyordu ben de 2,5 ml calpol verdim. 2-3 saat idare etti sonra yine yükseldi Ateş ama bu sefer 39 u da geçti. Uykusunda hafif sayıkladı. Bolca emzirdim gece. Ateş düşmedi. Sabah idrar tahlili verdik. Nitrit negatif çıkınca içim rahatladı fakat lökosit 22 çıkmış. Doktora sormadık bile nitrite sizin önem verdiğinizi bildiğim için ama oradakiler sormuş doktor enfeksiyon var demiş hemen. Ateş normale inmedi bir türlü sıkça yükseliyor. Tahlili de yükledim hocam. Burun yine tıkanacak gibi daha geçen hafta iyileşen gribi mi tekrarladı acaba? Değerli görüşlerinizi bekliyorum.
|
|
![]() |
|
Amyleepitty
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Amyleepitty
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Tem 2018 Saat 08:04 |
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Tem 2018 Saat 19:06 |
|
Goruyorsunuz; Turk cocuk doktorlarinin kepazeligini!!! 10-20 Lokosit goruldu diye, hemen IYE teshis ederler... Bosverin, hicbir sey yapmayin, sadece insan temasini azaltin.. Her onune gelen; sapur-supur opmesin.
|
|
![]() |
|
Amyleepitty
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Amyleepitty
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Tem 2018 Saat 23:30 |
|
Hocam teşekkür ederim. Sizin Ateş ile ilgili tutumunuzu biliyorum. Bizim asıl çocuk doktorumuz da aynı şekilde Ateş bizim dostumuzdur diyor fakat alından ölçüm 38,4 geldi. Huzursuz ve ağlamaklı sürekli. Ateşte ne zamana kadar ilaçsız geçirmeliyiz? Ateşin yükselmesi iç organlara zarar verir diyorlar öyle mi gerçekten?
Ve bir de hocam akşam üstü tekrar idrar verdik temizleyip iyice çocuğu. Lökosit 1 çıktı. Demek tahlili ilk görüp de enfeksiyon var diyen hastane doktoruna inansaydık antibiyotiğe sabahtan başlamış olacaktık. Şaka gibi! Zaten nitrit negatif lökosit de görünmüyor o zaman 10 aylık çocuk gripten bu kadar ateşleniyor 39 lara çıkıyor diyebilir miyiz hocam? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Tem 2018 Saat 04:09 |
|
"....Ateşin yükselmesi iç organlara zarar verir diyorlar öyle mi gerçekten? …" Assagilik cocuk doktorlarinin tipik bir yalani.. Vucut; atesi, mikroplarla mucadele etmek icin cikariyor.. O aptallar, "Sicak carpmasi" ile ateslenmeyi ayni zannedecek kadar salaktirlar.. En yuksek atesi, VIRAL hastaliklar yaparlar.. Siz; ben ne diyorum ona bakin.... IYE sahtekarligi , dunyanin hic bir yerinde, bu kadar assagilik bir durum almamistir.. Pustlar, hastalari kaziklamak icin, her turlu sahtekarligi yapiyorlar.. Isin en kotu tarafi, o "sozum ona devlet" bilakis bu sahtekarlari koruyor. |
|
![]() |
|
Amyleepitty
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Amyleepitty
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Tem 2018 Saat 07:20 |
|
Tamam hocam çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız...Allah size de uzun ve sağlıklı ömür versin.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|