|
Demir ve gelişim |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Vesia ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 48 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2018 Saat 22:54 |
Hocam merhaba 10,5 aylık kızım 8,3 kg ve 75 cm. 3 aydır aynı kiloda emiyo ve beslenmesi fena diil. Hgb 11,4 - ferritin 7,1 - demir 40 çıktı.b12 ise 276.ferrum damla basladım ancak basladgmdan beri kakası çok arttı ve mukuslu tarzda.acaba ilacın diğer bileşenleri bağırsağını mı etkiledi.? Hergün et vermeme rağmen bu şekilde kızım da emilim sıkıntsı olablr mi çnkü yemesine rağmen kilo almıyo aşırı harektli öte yandan.4 yaşında oğlum var bide o da harektli ve 2 çocugumda müthiş uykusu olmasına rağmen uykuya direniyolar dalamıyolar bu arada oğlumunda hgb 13,4 ferritin 8.ona da ferrozinc basladım çnkü 2 ay öncki ölçümde ferritin 35 ti nasıl birden düştü? Doktor salyası olmasını da göz önünde bulundrup parazt ilacı verdi.ferritin ve hbg arasındki ters korelasyon anlatımınızı okudum yazılarnzdan anck bu uykuya direnç halleri ve özellkle kızımın kilo alımının durması bende endişe yarattı.görüşlerinizi merakla bekliyorum fırça yemezsem iyidir:)) uzun oldu hocam şimdiden teşekkrler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119098 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Anemisi YOK... Bu yasta bir cocukta; HGB:11,4g/dL olmasi gayet de yuksek bir degerdir.. Demir ilaci verirseniz, zehirlenme dozu olan; 13g/dL'yi gecersiniz. Sakin cocuk doktorlarina guvenmeyin... Anemi hakkinda hicbir bilgileri yoktur.. Ferrum damlayi HEMEN KESIN...… Gunde en az; 600ml sut ictiginden emin olun... Barsak paraziti olan cocuk istahsiz olmaz!!! Hangi salak soyledi bunu!!! Parazit oldumu, eskilerin deyimi ile ; "Barsaklarinda kurt varmis gibi" yer.. Ayrica da, bu yasta parazit olmasi cok ama cok uzak bir ihtimaldir..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|