|
Acil HAVALE!! |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Acil HAVALE!!Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2018 Saat 19:41 |
|
Merhaba. Kadir bey öncelikle saygı ve sevgilerimi sunarım. Oğlum 34 aylık 13 kilo. Cumartesi günü hafif ateş ile saat 1 gibi başladı dışarıdaydık hemen eve geldik. Kağanın hastalıkları biraz ağır geçtiği için bir ölçek calpol verdim. 20 dk sonra ateşi daha da arttı 39 oldu. Ve korktum doktorumuzun tavsiye ettiği gibi ılık bir duş aldırdım. 15- 20 dk sonra ateşi 39.9 oldu. Ve uzanır vaziyette iken yavrum havale geçirdi. Şöyle oldu ilk önce gözleri kaydı sonra hafif bir titreme ve kasılma gibi oldu ilk defa olduğu için evden hemen çıktım dışarıda arabaya hemen bindik arabada uyku ve rahatlama hali geldi. Ağzından çok az bir tükürük çıktı. Ama bende krize girmişim kucağımda baygın bir halde iken doktorlara verdim. Serum ve iğne uygulamışlar isimlerini bilmiyorum. Ben kendime geldim Oğlumun yanına gittiğimde oksijen takılmış ve soğuk pansuman yaptırıyorlardı. Ateşi düşmesini bekledik çocuğum kendine zor geldi yaptığımız iğneden dediler çok ağladı ve korktu. Pansuman yapılmasını istemedi. Zorla ağlaya ağlaya yaptık. Sonra kanı temiz cıktı dediler hafif bir enfeksiyon var dediler çocuk doktorumuz hastahanede değildi zaten onu telefon ile aradılar. O hiç bir ilaç yazmayın demiş. Ateşi düştü bizi eve yolladılar. Ateşi çıkarsa calpol ve dolven çapraz verin dediler. Bizim icimiz rahat etmedi. Aydın kadın doğum ve çocuk hastanesine götürmek istedik bizim selçuk ilçesinden yaklaşık bir saat.tam Yola çıktık yine ateşlendi ve korktuk yolda yine havale gelir diye acilde tekrar ateş düşürücü serum taktılar ateşi düştü hemen yola çıktık ve Aydın a vardık. Orada hemen 3 tüp kan alındı. Çocuk doktoru Adil Coşkun bey nöbetçi idi. Kan sonucları temiz dedi hafif bir enfeksiyon var dedi havaleyi anlatmamı istedi anlattım ve korkma hafif geçirmiş dedi. El ile muayne etti oğlumu bir sıkıntı yok dedi. Biz 24 saat yinede gözlem altında tutalım dedi. Yoğun bakımda kaldık. Sonra bir gün de servise çıktık orda kaldık. Ilk yattığımız gece antibiyotik ve serum verildi. Atesi bir daha cikmadi iki gündür de evdeyiz ateşimiz yok şükür. Antibiyotiğe 6 gün devam dedi. Klamox verdi.
Benim size sorum bir daha havele geçirirse ilk ne yapmam gerekiyor acile gitmek gerekli mi yoksa evde de kendine gelir mi? Iki gün sonraya çocuk nörologuna randevu alın o size anlatır dedi. Bir hasar var mı detaylı bakılır dedi. Gitmek gerekli mıdır oğlum gayet eskisi gibi her şeyi normal görünüyor. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2018 Saat 19:43 |
|
1- Bu tur sualleri OZELDEN sormayin.. Orasi;, mahrem sualler icindir.. 2- Ilk sayfada; YAZARLAR kisminda, benim: "Ates ve Havalenin Tedavisi" makalemi okuyun... 3- Ates ve Havale hakkinda bildiklerinizin, tamami YANLIS... Hos; sanki o goren BUTUN doktorlar, cok mu bilgili??? Dunya'da Turkiyedeki cocuk doktorlari kadar ahmak ve cahil doktor yoktur.. 4- Ne atesin, ne havalenin, cocuga veya Beyin'e HICBIR ZARARI YOKTUR. 5- Yapilan tedavilerin, cocuga en ufak bir faydasi olmadi!! Yapilanlarin tamami; "Tamamen duygusal".. Bir hic ugruna,kac para(lar) telef ettiniz , bir hesaplayin.. 6- Yazilarimi okumus olsa idiniz, bu pust doktorlarin tuzaklarina dusmezdiniz.. 7- Havale, ates ciktiginda, beynin kendini koruma mekanizmasidir. 8- Ic isi yuksek iken, siz dis isiyi; "soguk kompres" veya dus ile dusururseniz, HAVALE GELIR!!! Ates yukseldiginde, butun dokularin, Oksijen ve (vucudun enerjisini temin eden) ATP ihtiyaci asiri artar. Beyin, bu durumda, zarar gormemek icin, calismasini durdurur ve Oksijen ve ATP tasarrufu saglar.. Beynin, bu; "calismayi durdurma hali", havale seklinde kendisini gosterir.. Beyine hicbir zarari yoktur, bilakis bu sayede beyin, zarardan korunur.. Turk doktorlari; sahtekarlik yapabilmek ugruna bu bilgileri ogrenmek istemezler.. Zaten o yuzden, 40 seneden beri Dunya'da bir tek Turk Tip Fakultelerinde; bu konularin anlatildigi; "Fizyopatoloji dersi" OKUTULMAZ.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Ağu 2018 Saat 19:44 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|